___________Elämän tarkoitus__________

Olkaa hedelmälliset ja täyttäkää maa sanoi Luojamme. Rakkauden hedelmiä näemme kaikilla elämän tasoilla, joiden tulee saada ilmennyksensä tällä fyysisellä tasolla asti. Kaikkia opetuksia tulee aina tarkastella syntysanoihin saakka, jotta pääsemme ymmärtämään kaiken tarkoitusta.

 

20 vuotta sitten oli Hesarin sunnuntailiitteessä lasten tekemä kysymys  huomattaville yhteiskunnassa vaikuttaville  ihmisille:

"Mikä on elämän tarkoitus".

Noin parikymmentä julkista, ihmisten elämää ohjaavia ihmisiä vastasi tähän kysymykseen.

Muistan kuinka jo silloin ihmettelin ja häpesin sitä tietämättömyyttä, mitä niissä vastauksissa ilmeni. No, eihän pelkästään alemman persoonallisuutensa varassa elävä ihminen pystykään tähän vastaamaan. Mutta onneksi oli siellä joukossa yksi fiksumpi, joka ei langennut turhia selittelemään. Ja kuten odottaa saattaakin tuli ytimekkäin ja lyhin vastaus kirjailijalta, runoilijalta: "Voi rakkaat lapset, en minä tiedä".

                                                                                Hannu,57v.

Vastasi kirjailija Hannu Salama.

----------

Sokrateshan jo sanoi: Silloin ihminen viisas on, kun hän tietää, ettei hän mitään tiedä. Silloin ihminen on löytänyt itsestään korkeamman ymmärryksen lähteen, jonka valaisemana alemman persoonallisuuden tietämys on kuin varjokuvaa. Vastauksessaan persoonallisuus Hannu 57v. nöyrästi tunnusti tietämättömyytensä sen tiedon edessä, joka hänessä vastasi: "Voi rakkaat lapset". Siinä puhui hänen korkeampi jumalainen olemuspuolensa.

Ateisti kyllä kieltää Jumalan, mutta ei rakkautta joka on Jumaluutta meissä. Voiko elämällä olla ylevämpää päämäärää, tarkoitusta, kuin oppia rakastamaan ja kasvamaan tämän sisäisen Jumalansa tuntemisessa.

                                                                                    Kauno, 57v.

Kirjoitin silloin tämän kommentin seuraavan päivän lehteen, joka ihme, meni läpi. Toimittaja vielä soitti, haastatteli ja kiitti tästä kommentista.

Pertti Rajala 12.02.2013 15:37

ELÄMÄN AINOA TARKOITUS ON ELÄMINEN.

Kauno 13.02.2013 08:05

Olet oikeassa, mutta yleensä tällä kysymyksellä tarkoitetaan ihmisen elämän tarkoitusta.

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.