Mitä meiltä edellytetään kasvaaksemme ihmisinä?

Haluatko ottaa huiman askeleen ymmärryksessäsi, ellet ole sitä jo astunut?

Me olemme täällä hyvän ja pahan tiedon koulussa ja meidän pitäisi aina osata oikein valita eteen tulevissa asioissa. Me olemme tottuneet tietyllä tavoin aina suhtautumaan eri tilanteihin. Menneisyys hallitsee ajatuksiamme ja tunteitamme. Kuitenkin voimme pienellä suhtautumisen muutoksella vaikuttaa suuresti ymmärryksemme kehitykseen.

Uskomalla tietäjien sanontaan, että maailmassa kaikki on järjestyksessä, ainoa paikka missä tarvitaan järjestystä on meidän oma tajuntamme. Ainoa mikä meidän tulee aluksi muuttaa itsessämme on pahan ymmärtäminen.

 Tietäjät sanovat: "Ymmärrä paha ja se on vapahdettu".

Tämä tarkoittaa, että emme heti lähde tuomitsemaan näkemäämme pahaa, vaan koitamme ymmärtää miksi minä näen sen pahana. Enkö vielä ymmärrä ns. pahan hyvää tarkoitusta! Paha on maailmassa niin kauan kuin sitä vielä tarvitaan sanovat tietäjät. Se on meidän kehityksellemme tarpeellinen. Emme oppisi hyvääkään tuntemaan, ellei olisi pahaa.

Paha on olennainen osa ymmärryksemme kehitykselle. Kun näemme jossakin ihmisessä ilmenevän pahan ominaisuuden, ymmärrämme että hän ei ole sitä vielä itsessään voittanut ja siinä suhteessa hänellä on vielä oppimista. Emmekä häntä enää tuomitse siitä, ettemme sillä itseämme tuomitsisi, ettei meitä itseämme hallitsisi suurempi paha eli tuomion henki.

Niin kauan kuin meissä ilmenee tuomion henkeä ei Pyhä-henki pääse meihin laskeutumaan ja sen myötä jumalainen järki.

Sanot ehkä että: minkä minä tunteilleni mahdan.

Kuten ehkä aikaisemmin ymmärsit, oikea ajatus vapauttaa meidät jopa suuttumasta näkemällemme pahalle teolle. Meidän tulee vain hyväksyä se, ellemme pysty häntä auttamaan ja vapautumaan tästä pahastaan.

Emme tietysti suhtaudu välinpitämättömästi pahan ilmennyksiin, vaan meistä tulee yhä parempia ihmisten auttajia ja vapauttajia pahankin kahleista kun itse ymmärrämme sen tarkoituksen.

Meidän tulee vain kasvaa oikeamielisissä ajatuksissa kuten pyhät kirjat opettavat ja jota Jeesuskin painotti vuorisaarnassaan, niin olemme astuneet puhdistuksen tielle, joka johtaa meidät onnellisempaan elämään, pahankin voittamiseen itsessämme. Sen myötä nostamme ja autamme tajunnallamme myös lähimmäistemme tajuntaa.

Tämä puhdistuksen tie on ensimmäinen askel ihmisen lähtiessä henkiselle tielle. Tuolta löydät puhdistuksen tien ensimmäisen askeleen

Ensimmäinen ansiotyö

 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.