Kysymyksiä ja vastauksia

Minulta kysyttiin

Facebookissa vastaamiin kysymyksiini.

26.11.2014

Minulta kysyttiin:
Mitä mieltä olet ihmisestä, joka on täysin materialisti ja ateisti? Ei usko mihinkään muuhun, kuin siihen mitä näkee?

Vastaus
Hän on mahdollisesti lähempänä Jumalaa kuin sokea uskovainen. Hänessä on mahdollisesti herännyt jo tunneäly, joka mahdollistaa ymmärryksen herämiseen. Ateismi on monen totuudenetsijänkin alkuvaiheita, kun he ovat tajunneet tiettyjen uskonnollisten piirien tietämättömyyden.

27.11.2014

Minulta kysyttii:
Mikä on mielestäsi paras todiste jälleensyntymisestä?

Vastaus
Jos ei oteta huomioon ihmisen itsensä kokemia vahvoja kokemuksia entisistä elämistään, niin se on ehkä se prof. J. Stevensonin kertomus venäjältä erään pikkupojan tarina, jossa todiste tuli fyysiselle tasolle asti. Tämä poika muisti eläneensä ennen seppänä, joka murhattiin puukolla. Hän muisti kotikylänsä ja entisen nimensä ja paljon muutakin. Stevenson meni paikkakunnan poliisilaitokselle ja sieltä löytyi paperit, muistaakseni 17 vuotta sitten, sattununeesta sepän murhasta. Lääkäri, joka tutki vainajan oli tehnyt piirroksen paikoista johon puukolla oli pistetty seppää. Näitä paikkoja oli lukuisia. Pojalla oli samoissa paikoissa luomet johon seppää oli pistetty. Teosofian mukaan ihmiselle tulee luomet siihen paikkaan johon häntä on kuolettavasti pistetty tai ammuttu edellisessä elämässä. 
Sitten on Shanti Devin kokemuksesta ihana kirja, joka sai ainakin minut kyynelehtimään. Kun taivaan ikkunat aukeaa, saa se tiivisteet silmissä vuotamaan.

28.11.2014

Minulta kysyttiin:
Mikä on suhtautumisenne esimerkiksi enkelihoitoihin, joiden toimintatapa tuo mieleen lähinnä verkostomarkkinoinnin? Entä enkelireikiin, enkeliterapiaan, enkelijoogaan..?

Vastaus:
Usko on ihmeellinen voima ihmisessä. "Jos meillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran jne." Jos ihminen vahvasti uskoo saavansa apua jonkun kautta, tässä tapauksessa enkelten kautta, hän todennäköisesti saa avun, mutta vaiva palaa, ehkä toisessa muodossa ellei hän itse puutu syyhyn, joka vaivan aiheutti. Syyn löytäminen voi joskus olla vaikeaa koska se voi tulla edellisistä elämistä. Toki voi olla hänen kohtalossaan saada lopullinenkin paraneminen. "Mene äläkä enää syntiä tee." sanoi Jeesus parannettuaan. Sana synti tietysti ymmärrettynä oikein. Tästä seuraa ajatus, että miksemme siis itse toimisi omana parantajanamme. Oma apu paras apu sanoi aikoinaan Apu-lehtikin.

10.12.2014

Minulta kysyttiin:
Olen ajatellut ,että vanhuus tuo tullessaan tämän 'kylläeiseksi' tunteen kun olen viisauksiasi lueskellut.Ja se tuntuu luonnolliselta vaihtoehdolta siihen verrattuna että,pitäisi kieltäytyä parhaassa iässä tästä tämän elämän tarjoamasta lahjoista kuten seksuaalisuudesta josta kumpuavat kaikki nautinnonhalut, ylensyöminen ,juominen ym..Ymmärrän kuitenkin myös tämän sanoman merkityksen,että jo täällä ollessa kannattaisi luopua näistä nautinnoista ,koska joudumme niistä kuoleman tullessa joka tapauksessa luopumaan ja yhdellä kerralla. Se kai on se ns. helvetti.

Vastaus:
"Kylläiseksi" olo voi olla vanhalle sielulle jo nuoresta lähtienkin. Mutta ei seksuaalisuudesta luopuminen ole niitä tärkeimpiä asioita henkisellä tiellä. Ei niistä luopuminen tarkoita sitä etteikö ne olisi edelleenkin hyviä, mutta on kuin kieltäytyisi tarjotusta toisesta hyvästä jälkiruoka annoksesta sen takkia kun on tullut siitä jo kylläiseksi. Kaikki tulee aikanaan.

Henkinen kasvu on tajunnan kasvua. Jeesus kysyi Pietarilta kolme kertaa: "Rakastatko sinä minua". Kun Pietari sanoi rakastavansa, niin Jeesus sanoi: "Ruoki Minun lampaitani, kaitse Minun karitsojani". Esoteerisesti tämä tarkoittaa, että kaitse Korkeamman Minuutesi eli henkisen omantuntosi inspiroimia valkean puhtaita rakkaudellisia ajatuksia, niin kasvat henkisesti. Siinä meidän varsinainen työmaamme sijaitsee. Jos me yritämme pakolla luopumisen tietä kulkea niin se on kovien taistelujen tie joka vaatii edellisistä elämistä jo tullutta suurta ponnistusvoimaa onnistuakseen, kuten me tiedämme: taistellen ei voittoja saavuteta.

12.12.2014

Minulta kysyttiin:
Luin Ervastin kirjan: Jeesus Kristus maailman Vapahtaja. Joissakin kohdin menee mielestäni ”överiksi”. Esimerkiksi Torinon käärinliina on kai todettu melko varmasti 1600-luvun väärennökseksi, josta on todisteena liinan väärentäjän oma kertomus. Mutta tässäkin todennäköisesti keskustelu liinan aitoudesta jatkuu juupas-eipäs-hengessä sukupolvia. Näinhän on monen muunkin asian kohdalla

Vastaus:
Ei sillä ole väliä onko liina väärennetty tai aito. Se kuvaa joka tapauksessa tosiasiaa. Kirkollinenkin opetus ruumiin ylösnousemukisesta on totta, kun se vain ymmärretään oikein.
Jeesuksessa tapahtui haudassa fyysisen ruumiin eterisoituminen (dematerialisaatio), joka prosessi saattoi aiheuttaa käärinliinoihin kyseisen kuvan. Fyysinen ruumis muuttui kirkastusruumiiksi eli samporuumiiksi kuten Kalevala sen ilmaisee. Maria näki Jeesuksen haudan ulkopuolella tässä kirkastusruumiissa ja halusi ilmeisesti mennä halaamaan tätä.: "Jeesus sanoi hänelle: "Älä minuun koske, sillä en minä ole vielä mennyt ylös Isäni tykö; Joh.20.17. Prosessi ei ollut vielä valmis, joten olisi saattanut vahingoittaa Mariaa. Opetuslapsethan myöhemmin saattoivat häntä kosketella.

22.12.2014

Minulta kysyttiin:
Ihmeiden oppikurssissa puhuttiin, että fyysinen taso on pelkkää harhaa ja että elämämme on kaikki jo etukäteen säädetty tapahtuvaksi, joten ei mitään voida enää muuttaa. Eikö tämä taso olekkaan kehityksen taso, Mitä mieltä olet tästä?

Vastaus:
Kyllä me olemme tänne kehittymään tulleet. Se lienee Ihmeiden Oppikirjankin käsitys. Kirjoitettua tekstiä on ehkä tulkittu väärin. 
Jos tämä kaikki olisi vain harhaa, niin vaimonikin olisi vain harhaa ja turhaan olisimme tehneet tänne lapsia ja saaneet ihania lapsenlapsia, jotka eivät aavista, että kaikki onkin vain fantasiaa ja siksi elävätkin täyttä elämää täällä maallisessa paratiisissa... (har'haa'ko)

Tämä itämainen harha'käsityshän johtuu vain siitä, että halutaan kuvata asioita "ylhäältä" katsoen. Olemme kuitenkin astuneet alas oppimaan asioita, joita emme "ylhäällä" voi oppia. Olemme myös tuomassa sen "Ylhäisen" paratiisin tänne alas ilmennyksen maailmaan asti tajunnassamme.

Älkäämme siis pyrkikö ennen aikojamme Jumaliksi, kuten ennen itämailla, vaan tuokaamme oma Jumalamme tänne fyysiseen tasoon asti oppimaan ja tuntemaan täysin itsensä tälläkin tasolla. Se lienee länsimainen tehtävämme Jeesuksen ja tietäjien mukaan.

4.1.2015

Minulta kysyttiin:
Kristinuskossa voi saada synnit anteeksi ottamalla vastaan Jeesuksen( Kristus). Onko teosofian mukaan mahdollista saada syntejään anteeksi jollakin menettelyllä? Entäpä koetellaanko ihmistä elämän aikana?

Vastaus:
Matt.6.14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;. Anteeksi antamalla maksamme pois vanhoja rikkomuksiamme, velkojamme (syntejämme) myös karmallisia. Jos saamme todellisen uudestisyntymis-kokemuksen, jolloin pääsemme Kristus-tajunnan yhteyteen, niin siinä tajunnan tilassa koemme kuin olisimme täysin synneistä vapaita. Ehkäpä tästä johtuu kirkkojen käsitys syntien anteeksisaamisesta. Joka päivä on koetusten päivä. Näitä velkojen maksutapoja on useita: toisten auttaminen todellisuudessa auttaa meitä itseämmekin, kiitos on meitä kohottava kii-voima ja yleinen hyvään pyrkiminen vapauttaa meidän tajunnastamme pahaa eli synnin.

5.1.2015

Minulta kysyttiin:
Markuksen evankeliumin lopussa on omituinen kohta. Heti lähetyskäskyn jälkeen mainitaan uskovien tunnusmerkit, joista yksi on se, että he tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä (Mk. 16:18). Mitä tämä tarkoittaa?

Vastaus:
Ihminen, joka on päässyt todellisen uskon, eli jumalaisen tahdon yhteyteen, on silloin voittanut kuoleman vallat itsessään. Mikään ei häntä enää vahingoita. Daniel jalopeurain luolassa on yksi hyvä kuvaus tästä. Kun ihminen hallitsee oman alemman luontonsa täysin, hallitsee hän sen myötä myös ulkoista luontoa. Voitaisiin sanoa että he hallitsevat eetteripuolen kautta eläimenkin eetteriruumiiseen rauhoittavasti tai aineen perusolemukseen muuntavasti. Akupupunktiolla ja homeopatialla lähestytää jo mahdollisuuksia vaikuttaa ihmisen fyysisen kaksoispuolen eetteriruumiin virtauksiin. Kalevalan sanoin: hallitaan aineen syntysanoja.

6.1.2015

Minulta kysyttiin:
Jos ihminen on ollut totuudenetsijä ja tiellään eksynyt, voiko hän enää palata oikealle tielle? Eksymisellä tarkoitan Vasemman Käden Polkua, sisäistä saatananpalvontaa, rituaalimagiaa ja jumalanpilkkaa. Kaikesta tästä sain kärsiä hirveän rangaistuksen, mutta silti tuntuu, että ei ole enää oikeutettu palaamaan hengentielle... Ristiä kannan kaulassani katumuksen merkkinä, vaikka luulen, että maallinen vaellukseni kulkee "Herran armon ulkopuolella".

Vastaus:
Kaikki loppuu aikanaan, armonsa ei milloinkaan! Olkaa voimakkaita hyvässä tai pahassa, mutta älkää välinpitämättömiä! Harvat elävät, useimmat ovat vain olemassa. Näin ovat viisaat sanoneet. Jos ehkä olet ollut mielestäsi huonolla tiellä voimakas, on kääntymyksesi hyvään oleva myös voimakasta. Käytä se kaikki energia tietoisen eli tie'toisen, oikean tien löytymiseen. Katuminen ei saa tehtyä tekemättömäksi, ainoastaan "hyvän" tekeminen vapauttaa meidät tehdyistäkin huonoista teoistamme. Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu, sanotaan laulussakin. Rituaalimagia voi myös olla valkoista magiaa. Ja Jumalaa emme voi pilkata, Hän on sen ulkopuolella. Pilkalla vahingoitamme vain itseämme. Kääntämällä ajatuksemme hyviksi, muuttuu maailmammekin hyväksi. NYT on otollinen aika tehdä jotain, tulevaisuus ja menneisyys ovat vain ajatuksissamme, mutta tässä hetkessä me OLEMME. Elämme siksi parast aikaa parast aikaa.

7.1.2015

Minulta kysyttiin:
Suhtaudutteko johonkin uskontoon, filosofiaan, ideologiaan tai elämänkatsomukseen kielteisesti, eikö niissä kaikkissa ilmene totuutta?

Vastaus:
Kaikkia tarvitaan ihmisten ymmärryksen kasvattamiseksi, miksi ymmärtävä niitä tuomitsisi.
Eino Leino sanoi: "Ei tuomita voi ken ymmärtää". Egon dualismi hallitsee ihmistä joka ei vielä ymmärrä. Totuuden tieto vapauttaa ihmisen kielteisyydestä kuin myös myönteisyydestä. Asioita, mutta ei totuutta, voidaan arvostella ei ihmisiä. Totuus on suvaitsematon, se ei hyväksy edes tosiasioita rinnalleen. Totuutta kukaan ei voi toisille jakaa, totuus pitää itse oivaltaa ja kokea. Ilmenneessä maailmassa kaikki on suhteellista, etten sanoisi harhaa. Tämä on kuitenkin oppimisen sali missä me älykkäät ihmiset kasvatetaan ymmärrystämme, joka voi päästä viisauden yhteyteen. Ymmärrys jo foneettisesti on ympyrä eli jumalainen muoto (Aurinko). Ymmärrys alkaa syntymään ihmisessä älyn ja tunteen rakastuessa toisiinsa jolloin syntyy jo yhteisymmärrystä ihmisessä, jolloin jumalainen Järki Pyhänä Henkenä Kalevalan Vaakalintu Valkiainen alkaa etsiä pesän sijoa meistä.

9.1.2015

Minulta kysyttiin:
Hei Kauno..eri yhteyksissä mainitaan ns. vanhanliiton tiestä..ja sen kulkijoista vielä nykyään. ns. uudenliiton aikana..kuinka ns. vanhanliiton polkua voisi luonnehtia,..kuinka uuden liiton.

Vastaus
Ihmiskunta ja sen kirkkokunnat kulkevat paljolti vielä vanhan-liiton tietä. Mielestäni olennaisin asia on suhtautumisessa "pahaan". Niin kauan kun "pahan" tuomitsemme emmekä sen tarkoitusta ymmärrä, meitä hallitsee vielä tuomion henki, eikä Pyhä-henki. Ymmärrys saattaa meidät oikeisiin suhteisiin pahan kanssa. Jeesuksen keskeisin opetushan oli pahan vastustamattomuus. Sen voi jokainen itsessäänkin havaita, vieläkö minä tuomitsen pahan, vai ymmärränkö sen tarkoituksen tässä dualismissa, vai kuljenko vielä siltä osin vanhan liiton tietä. Käydessäni Israelissa oli patsas, jossa Vanhan-liiton profeetta Elias lyö miekalla Paalin-palvojapappien päitä poikki. Uuden-liiton profeetta Jeesus antoi mieluummin tapattaa itsensä. Tämä oli vain yksi näkökohta mutta olennainen. Vanhassa liitossa noudatettiin Mooseksen kymmentä käskyä kuten kirkkokin vielä opettaa, uudessa liitossa noudatetaan Jeesuksen vuorisaarnan elämänohjeita ja ennen kaikkea hänen viittä elämänohjettaan joista muutama kumoaa Mooseksen käskyjä. Tässä ajassa kun ihmiset on yhä enemmän saatu heräämään pois kirkon keskiaikaisista valtaan pyrkivistä opeista niin kirkkojen valta murtuu lopullisesti ja Jeesuksen uuden liiton aikaan herääminen valtaa yhä enemmän alaa. Ei uskota enää kirkkojen lupaamaan pelkällä uskolla saatavaan pelastuksen armoon, vaan tarvitsee itsekin tehdä jotain ja paljon itsensä puhdistamiseksi. Siksi oli helppo langeta kirkon helpommalle tielle. Ainahan tietämättömiä on jymäytetty ja käytetty hyväksi ja saatu kerättyä heidän työnsä hedelmät.

11.1.2015

Minulta kysyttiin:
Miten te näette ajan ennen alkuräjähdystä? Mistä kaikki materia on lähtöisin, jos ennen alkuräjähdystä ei ole ollut mitään? Hämmentävää...

Vastaus:
Eihän oleva voi syntyä olemattomasta. Näkyvä kylläkin voi syntyä meille näkymättömästä. Kalevala sanoo asian näin: "Jop on astuikse alemmas". Näkymätön astuu meille näkyväksi. Henki astuu aineelliseen muotojen maailmaan. Ainettahan sinänsä ei ole olemassa, kuin meidän tajunnassamme. Aine koostuu atomeista. Atomi on voimapyörre ja voiman takana on aina tajunta, joka sitä voimaa käyttää ja liikuttaa ja tajunnan takana on henki joka sitä tajuntaa käyttää. Näin henki ja aine ovat yhtä. Ihmistenkin luomat esineet ovat saaneet alkunsa meidän ajatuksistamme, näkymätön on muuttunut näkyväksi, ajatukset esineiksi.

14.1.2015

Minulta kysyttii:
Mistä tietää kuka on oikea henkistä tietoa jakava opettaja?

Vastaus:
Hedelmistään puu tunnetaan. Henkinen tie on porrastettu kehitystasomme mukaisesti. Oikea opettaja tulee kun oppilas on valmis. Elikä me saamme sellaisen opettajan kuin ansaitsemme. Elämä on koulua jossa jokainen ponnistelee omalla luokallaan, kuten eri-ikäiset sisarukset koulussa. Henkinen opettaja ei sido vaan vapauttaa ihmistä. Jakaa fyysistä sielullista kuin henkistäkin antia pyyteettömästi, ja opettaa esimerkillään.

16.1.2015

Minulta kysyttiin:
Miten suhtaudutte viimeiseen tuomioon , oletteko taivaassa vai helvetissä? Toivon ja rukoilen Isää taivaassa, että Hän avaisi teidän silmät näkemään , eksytyksenne hedelmät , ja tulisitte Todellisen Jumalan, Jeesuksen - opetuslapsiksi. Tehkää parannus ja kääntykää Jeesukseen Kristuksen puoleen niin te pelastutte vain uskossa.

Vastaus:
Eikohan meidän jokaisen on huolehdittava ennen muuta omasta "pelastumisestamme". Me helposti olemme parantamassa maailmaa, mutta jätämme oman parantamisemme (tietoon pyrkimisen) toissijaiseksi. Tietämättömyys on suurin paha maailmassa, siitä meidän tulee pelastua. Uskokaa, niin te pelastutte, sanoi Jeesus Raamatun mukaan. Jeesuksen käyttämä pistis sana on käännetty uskoksi. Usko eli pistis oikein käännettynä on uskoa siltä pohjalta, että tietää. Suomen kielikin sen jo sanoo: uskot sä et mä tiedän. Usko sen pohjalta että tietää eikä vain luule tietävänsä ja tuntee sen voiman jonka todellinen pistis saa herämään meissä,vapauttaa ihmisen kaikista turhista peloista ja ja tuomioista.Silloin ei enää muitakaan peloittele ja tuomitse.

18.1.2015

Minulta kysyttiin:
Uskotteko horoskooppeihin?

Vastaus:
Pakko uskoa, kun itselleni on tehty aikoinaan horoskooppi joka oli pätevän tekijän tekemä ja joka osui oikeaan paremmin kuin että olisi arvattu asioita. Mutta ennustajalta on paremmat kokemukseni kun kihlamatkalla Kauhajoella menimme tunnetun Sakkaemmi ennustajan luokse, joka oli jo vanha eikä enää jaksanut aktiivisti ennustella, mutta lupautui meille kun kuuli että oli anopilleni oikein ennustanut ja vaimoni isän ja iso-isän kuolemankin ennustanut aikoinaan oikein. Hän katsoi "kahvin poroista" ilmeisesti kai muodon vuoksi kun oli juotu kahvit. Hän rupesi sanelemaan pikkutarkasti meidän menneisyyttämme, kuin myös tulevaisuuttamme. Olimme hämmästyneitä, mistä hän tiesi menneisyyttämme vaikka emme olleet hänelle tuttuja.Tiesi tarkkaan työpaikkamme, monta ihmistä oli työpakallamme ym. Emme kuitenkaan uskoneet hänen tulevaisuuttamme koskevia ennustuksia, mutta jälkeenpäin saatoimme vain todeta, että kakki mitä hän sanoi toteutui elämässämme, firmani perustamisesta toisen osakkaan kanssa, joka luopuu osakkuudestaan aina poikamme kuolemaan saakka ja paljon muuta.

19.1.2014

Minulta kysyttiin:
Kuka oli Pekka Ervastin mestari?

Vastaus:
Tiedän, mutta kun hän itse ei ole sitä tietoa halunnut julkisuuteen antaa, niin ei minullakaan ole sitä lupa paljastaa julkisesti. Minä olen sen tiedon saanut Ervastin lähimmiltä oppilailta. Ei mikään ole salattua, vaan kaikki paljastu totuudenetsijälle aikanaan. Mutta lue Ervastin kirja Suuri Seikkailu, niin ehkä rivien välistä saatat aavistaa. Hedelmistään puu tunnetaan. Mutta ei sillä ole suurtakaan merkitystä mitä kukin on ja on ollut, siksi Ervastkaan ei halunnut koskaan nostaa itseään millekkään korokkeelle, etteivät ihmiset tuijottaisi ja jumaloisi häntä ja unohtaisi hänen jumalaista sanomaansa kuten kirkoilla kävi Jeesuksen suhteen. Monet ihmiset myös epäilevät esim. Jeesuksen todellisuutta, mutta eivät paneudu ymmärtämään hänen syvällisiä opetuksiaan, jotka paljastavat lopulta ihmisen hengelle kuka hän todella oli.

20.1.2015

Minulta kysyttiin:
Onko suomessa tällä hetkellä henkisiä opettajia niin kuin Ervast oli?

Vastaus:
Henkisiä ehkä, mutta en tiedä onko Pekka Ervastin veroisia. Henkinen opettaja on ihminen joka on päässyt henkensä yhteyteen niin, että voi sanoa: Isä ja minä olemme yhtä. Joka näkee Minut (Minuutensa) näkee Isänsä. Mutta ei se tee meistä vielä henkistä opettajaa, vaan tarvitaan myös tieto/taitoa. Olen tuntenut monia henkisiä uudesti syntyneitä ihmisiä, eivätkä he ole ainakaan olleet julkisia opettajia. Pekka Ervastilla oli edellisissä elämissään ollut monenlaisia julkisissa tehtävissä olleita inkarnaatioita, hän hallitsi kymmenkunta kieltä joten saattoi tutustua maailman kirjallisuuteen ja hänellä olikin valtava kirjallisuus. Hän tunsi kaikkien ihmiskunnan huomattavampien opettajien syvällisetkin opetukset ja saattoi niitä verrata toisiinsa ja omiin henkisiin kokemuksiinsa. Opettaja tarvitsee tietää muiden viisaiden opetukset koska kansa niistä kysyy.Hän tapasi ja oli yhteydessä fyysisesti ja näkymättömässä maailmassa monien Mestareiden kanssa, mm. myös kansallishaltijaamme Väinämöiseen ja sai tutustua kalevalaisiin mysteerioihin näkymättömässä maailmassa, jonka jälkeen tiesi avata meille Kalevalan syvällisen sanoman, jota tiedemiehemme eikä Kalevala-seurat vielä pysty tai halua noteerata. Hänen kirjallinen antinsa on niin laaja, ettei tuskin kukaan suomalainen kirjailijakaan ole siihen tasoon yltänyt. Hänen suuruuttaan ei materialistinen maailma ymmärrä eikä siksi vielä osaa mitenkään häntä arvostaa.

23.1.2015

Minulta Kysyttiin:
Miksi sanotaan, että Jumala on rakkaus, miksei esimerkiksi hyvyys, kauneus tai totuus ?

Vastaus:
Jos tarkoitetaan Jumalalla ilmennyttä jumaluutta, niin Hänessä me elämme, liikumme ja olemme. Eli Hän on kaikki ilmennyt kuin myös ilmenemätön elämä. Rakkaus ylläpitää elämää, viha näennäisesti hävittää sitä. Kuitenkin molemmat palvelevat tässä dualisessa elämässä vallitsevaa tarkoituksenmukaisuutta, ja ovat siksi saman arvoisia. Kaikki yritykset määritellä Jumalaa inhimillisellä älyllä rajoittavat Jumalan dualismiin. "Totuus" vapauttaa meidät älymme dualistisesta rajoittuneisuudesta "tuntemaan" Jumalaa. Siksi ehkä sanomme Jumalaa rakkaudeksi. Rakkaus eli totuus avaa silmämme näkemään maailmassa ilmenevän hyvyyden ja kauneuden.

24.1.2015

Minulta kysyttiin:
Ymmärtääkseni käsityksenne on se, että ihminen voi seuraavassa elämässään kärsiä edellisessä hankki-maansa karmaa. Tämä ei tunnu järin oikeudenmukaiselta systeemiltä; joudun tässä elämässä kärsimään paljon kaikenlaista sen takia että edellinen inkarnaationi on (kaikesta päätellen) ollut todella väärämielinen ihminen. Jos ihmiset muistaisivat edellisen elämänsä, systeemi olisikin varsin näppärä: jokainen tietäisi miksi kärsii, ja parantaisi oikopäätä tapansa. Eläisimme maanpäällisessä taivaassa.--

Vastaus:
Ensiksikin karma ei ole rankaiseva, vaan tasapainottava tekijä. Karmahan on myös palkitseva. Karma mahdollistaa sen taivasten valtakunnankin tuomisen maan päälle.Ei kaikki seuraamukset jotka tuntuvat kärsimykseltä ole menneistä elämistä, vaan tämän elämämme syistä johtuvia, ja kuitenkin harvoin tiedostamme mistä ne johtuivat. Emme yksinkertaisesti muista! Kuinka voisimme sitten muistaa ehkä satoja vuosia sitten tekemiämme. Kuinka usein nytkään muutamme sitten tekemisiämme, vaikka tiedämme niiden huonot seuraamukset. Krapula on vain kestettävä.

Ihmisellä on vain yksi Minä, joka elämien pyörässä kehittyy kohti täydellisyyttä, eli Itsetietoisuutta, ja joka on siten vastuussa myös kaikista aiheuttamistaan teoista. Suuri Elämä on armollinen, että se antaa meidän unohtaa menneet pahat kuin myös hyvät tekomme. Kuka jaksaisi
säädetyn aikansa elää ja vapaana kehittyä, jos muistaisi kaiken tekemänsä.

Meillä on nyt täysi valinnan vapaus elää täysillä palkeilla, eikä menneisyys ole painolastina estämässä vajavaista ymmärrystämme käymästä loppuun asti hyvän- ja pahantiedon kouluamme. Onhan meillä luonteemme, ja leiviskämme jotka ovat menneisyydessämme saavuttamat kykymme ja taipumuksemme muistona.

26.1.2015

Minulta kysyttiin:
Oletteko te nyt ihan tosissanne, vai ovatko nämä jotkut pilasivut? Vastasitte erään henkilön kysymykseen Jumalan olemassaolosta näin: "Uskovaisia on jo ihmiskunnassa ihan liikaa, ja siksi on niin paljon väkivaltaakin maailmassa. Suomen kielikin jo vähättelee uskovaisia sanomalla usko'vainen. Pitää pyrkiä tietoon, joka vapauttaa meidät "pilviveikoista". Me jokainen olemme tulevia jumalia, sillä luommehan jo nyt oman maailmamme. Sinun maailmasi on sellainen jollaiseksi olet itse sen ajatuksillasi luonut. Toinen näkee samat asiat hieman eri tavalla."

No heh, kertokaapa minulle, milloin voitte olla varmoja, että todella tiedätte jotakin? Kaikkihan voi olla kuvitelmaanne. Ette voi kyllä mainostaa olevanne henkisesti kehittyneitä tai "jumaltietoisia", ellette pysty tajua-maan, että Jumala on sittenkin persoonallinen henki. Luettuani vähän lisää olen havaitsevinani, että ajatuksistanne paistaa jonkinasteinen katkeruus.

Vastaus:
Et tainnut ihan ymmärtää mistä kyseisessä vastauksessa oli kysymys. Uskolla tarkoitin luonnollisesti persoonallista uskoa, joka on jumalaisen järjen nukkumalähiö. On aivan toinen asia kun meissä herää todellinen, sisäisestä jumalaisesta Itsestämme syntyvä usko, joka on yhtä kuin jumalainen tahto meissä.

Persoonallisella minällä ei ole tahtoa, on vain halut ja himot, joita me luulemme omaksi tahdoksemme ja se se luo noita mielemme usko'muksiakin. Kun tämä jumalainen puolemme alkaa persoonallisuudessamme ilmenemään, herää meissä myös todellinen usko joka on myös yhtä kuin jumalainen tahto ja tieto (gnosis).

Tietääkseni en mainosta missään olevani henkisesti kehittynyt. Tieto kyllä vapauttaa ihmisen semmoisista luuloista. Isä minussa ja sinussakin yksin on hyvä! Kun ihminen henkistyy hän vapautuu ja itsenäistyy: hänessä hallitsee silloin itsenä'isyys, kuten Suomen kielikin sen jo sanoo. Silloin voimme sanoa, että Jumala meissä on personallisoitunut.

Olemmehan me jokainen tulevia Jumalia, sillä olemmehan jo Jumalan poikia ja tyttäriä, hänen kuvakseen luotuja. Maailmankaikkeus on täynnä myrjaadeja Jumalia. Vain Jumaluus on yksi, kaiken takana oleva absoluutti, josta emme voi mitään tietää, kuin että siinä on ilmenemisen mahdollisuus. Mitä tulee katkeruuteen, niin kiitos havainnosta, ehkä jumalainen henki ei ole minuun vielä ottanut asuntoaan.

28.1.2015

Minulta Kysyttiin:
Voiko Valkoisen Veljeskunnan yhdistää Temppeliherroihin?
Erään teorian mukaan Temppeliherrain ritarikunnan hallussa ollut Tieto ja Suunnitelma sekä tieto itsestään Graalista siirtyi ritarikunnalta alkuperäiselle Ruusu-Ristille, ja että heitä olisi "maan alla" Pariisissa. Onko tässä perää?- Oliko Rosencreutz Saint-Germainin inkarnaatio?
- Kirjoittiko Francis Bacon Shakespearen mestariteokset? Oliko Baconkin uudesti syntynyt Saint-Germain? Keitä tällä hetkellä eläviä pidetään uudesti syntyneinä Saint-Germaineina?

Vastaus:
Seitsemäs vihkimys ihmisellä on vihkimys ihmiskuntaa ohjaavaan Valkoiseen Veljeskuntaan. Mestaritkaan (5 vihkimystä) eivät vielä kuulu siihen, vaan niin sanottuun salaiseen veljeskuntaan. Valkoisen Veljeskunnan toimista meillä tavallisilla ihmisillä ei voi olla paljonkaan tietoa, sillä he toimivat näkymättömissä. Sitä vastoin Temppeliherroista tiedämme paljonkin.

Temppeliherrat olivat mahtava järjestö aikoinaan, mutta he sortuivat omaan miekkaansa. He tekivät suuren virheen siinä, että läksivät puo-lustamaan Kristinuskoa miekalla, mikä oli vastoin oman Mestarinsa opetuksia. Tietämättömyys on suurin paha maailmassa. Siitä kaikki väkivalta ja kärsimys saa alkunsa.

Toiseksi esität kysymyksiä, joihin kuten ymmärrätkin, ei voida antaa varmoja vastauksia, tietäviä totuuksia. Tietoa ja teorioita on maailma täynnä. Pitää vain maistella erilaisia selityksiä, ja käyttää sitten omaa intuitiota päästäkseen mahdollisimman lähelle todellisuutta. Mutta koska nyt minulta kysyt, saat minun näkemykseni asiasta:

Kysyt periaatteessa samaa, mitä vapaamuurarit tarkoittavat "Kadonneella sanalla." Pekka Ervastin perusta-ma Ruusu-Risti Suomessa pohjaa Rosencreuzin edustamalle ruusuristiläiselle inspiraatiolle. Pekka Ervast sai myös kehotuksen Saint-Germainilta perustaa sisäisen toimintansa vapaamuuraripohjalle, joka kuitenkin nojaa rituaaleissaan paljolti Kalevalaisiin mysteerioihin, joihin PE sai tutustua näkymättömässä maailmassa.

Nykyaikainen mies-vapaamuurarius osiltaan pohjaa Johanniittojen - ja Temppeliherrojen ritarikuntiin. Alkuperäinen tieto on kuitenkin kadonnut, painunut maan alle, eli manalle. Mutta mahti ei mene maanrakoon, vaikka mahtajat menevätkin. Sana "kadonnut" ilmaisee, että se on vielä jossakin olemassa. Ja kaikki mikä on, on myös löydettävissä. Riippuu vain meistä yksilöinä mitä olemme valmiit löytämään. Sanoisiko niin, että ominaispainomme mukaan saamme mitä tarvitsemme kulloinkin, mennäksemme eteenpäin.

"Etsikää niin te löydätte," sanoi Mestarimme. Mitä hän tarkoitti etsimisellä. Hän sanoi, että ensin täytyy etsiä Taivasten Valtakuntaa, niin kaikki muu siinä ohessa teille annetaan. Eli etsikää ensin ITSESTÄNNE se Hengen Valtakunta, joka tuo teille kaiken tiedon tullessaan. "Silloin ihminen viisas on, kun hän tietää, ettei hän mitään tiedä," on joku sanonut. Eli persoonallinen tietomme on sitä Joukahaistietoa, joka vasta Väinämöisen inspiraatiosta hedelmöittyy ja johtaa meidät oman Pohjanneitomme yhteyteen, joka antaa meille neuvot mitä meidän on TEHTÄVÄ, jotta vapaudumme tietämättömyydestä.

Buddha varoitti jo meitä "uskomasta" edes Hänen ulkoiseen tietoonsa (tietämättömyyteen). Tieto vapauttaa meidät etsimästä neulaa heinäsuovasta ! Kuka on kenenkin inkarnaatio menettää silloin merkityksensä kun katselemme tärkeintä, eli asiaa ja tarkoituksenmukaisuutta, joka ihmisten kautta toteutuu. Joka ulkoisesti pukeutuu monasti vertauskuviin ja allegorioihin. Graalin maljankin löydämme itsestämme, ja kaiken sen tiedon joka siihen legendaan kätkeytyy

30.1.2015

Minulta Kysyttiin:
Mitä Jeesus tarkoitti sanoessaan jotain sellaista, että taivasten valtakunta on saavutettavissa jo elinaikanaan? Onko se sama kuin buddhalaisuuden valaistuminen ja Nirvana?

Vastaus:
Taivasten Valtakunta on hengen valtakunta. Taivaat ja kokemukset niistä ovat eri asia. Uudestisyntyminen hengestä on Jeesuksen Jordanin kastetta vastaava kokemus, jossa ihminen saa kokea olevansa Jumalan poika. Tätä kokemusta ennen ihminen voi saada eri asteisia "vanhurskauttamis" eli valaistumiskokemuksia fyysisessä päivätajunnassaan. Mutta hengestä uudestisyntyminen tekee ihmisestä vasta Taivasten Valtakunnan asukkaan jo hänen eläessään. Ei siis pidä pyrkiä "taivastelemaan" sillä sieltä on kyllä tulossa kyseenalaisa auttajia joiden kanavointiin monet ovat nykyään ihastuneet, ja siten joutuneet tietämättään eksytetyksi, mutta jumalaista totuutta ei sen kautta saavuteta.

30.1.2015

Minulta kysyttiin:

Jostain tulin lukeneeksi, että kanavointi
(eli henkioppaiden käyttö) ei välttämättä
aina ole vaaratonta vaan saattaa törmätä alempiin/vahingollisiin
henkiin. Onko todellakin näin?

Vastaus:

ON. Täytyy olla riittävästi tietoa kun niihin hommiin ryhtyy, muuten helposti lankeaa "seireenien" vietäväksi kuten meinasi käydä Odyseuksellekin.

Vastaukseni tulevat itseäni tietävimmiltä fyysisiltä Tietäjiltä jotka tuntevat läpikotaisin näkymättömät maailmat ja kautta aikain ovat varoittaneet sinne yhteyteen pyrkimästä ihmisiä. Sen tähden minäkin olen täällä ollut "sormi pystyssä".

10.2.2015

Minulta kysyttiin
Voiko järjestäytynyt toiminta vapauttaa ihmistä totuuteen, vai syntyykö ihmiselle järjestön luoma moraali? Ja, onko teosofiset järjestöt tästä vapaita? Kirkossa olen kokenut juuri tämän, että paketista on tullut sisältöä tärkeämpi.

Vastaus
Kannattaa varoa järjestöjä jotka sitovat joihinkin varmoihin oppeihin. Totuudenetsijä järjestön tuntee siitä, että tarkoitus ja päämäärä on vapauttaa ihminen henkiseen todellisuuteen. Etsijän tulee löytää elämän eettiset lainalaisuudet, jotka ovat henkisen omantuntomme mukaisia. Meillä on kaksi omaa tuntoa, moraalinen ja eettinen. Moraalinen omatunto on tämän elämän aikana meihin syötettyjä "ohjesääntöjä", joilla keskiajasta asti kirkko on pyrkinyt meitä hallitsemaan. Henkinen omatuntomme ohjaa totuuteen sillä totuus on korkein "uskonto" (hyve).

13.2.2015

Minulta kysyttii:
Miten on paatuneiden "konnien" tapauksessa ? Onhan ihmisiä, jotka eivät tunnu ottavan opikseen mistään. Jatketaanko karman otetta loputtomiin vai onko karmamenetelmä kuitenkin paatuneisiinkin tehokas kun vain otetaan tarpeeksi järeät "aseet" käyttöön Joskus tuntuu siltä kuin jotkut olisivat kuin ohjelmoituja pahuuteen kuten monet natsit olivat. Miksi näin on Onko siihen mitään vastausta Onko kirkollinen armokäsite totta.?

Vastaus:
Olkaa voimakkaita (kuumia) hyvässä tai pahassa, mutta älkää viileitä, ovat viisaat sanoneet. Suuresta pahantekijästä kääntymyksessä tulee suuri hyväntekijä ! Näinhän on tapahtunut jo yhdenkin elämän aikana. Kyllä karmanherrat tietävät mitä tekevät ohjatakseen ihmistä oikeaan suuntaan. Siinä missä me (malka silmässä) näemme pahaa, saattaa ollakin suurempaa hyvää tapahtumassa. Molemmat, hyvä ja paha ovat meidän kasvattajiamme, älkäämme siis tuomitko pahaakaan, ettei meitä siitä tuomittaisi.

Armokin on totta, mutta ei aina niin kuin uskovaiset toivovat. Kyllä kirkon lunastusoppikin on olemassa, me vain itse joudumme lunastamaan "vekselimme".. Onhan sanontakin: "Joka päivä on armo uus". Se antaa mahdollisuuden suorittaa velkoja monin eri tavoin. Kun me annamme anteeksi, niin sillä myös lunastamme karmojamme pois. Kärsiä ei enää tarvitse, jos siis katuu tekoaan ja ottaa opikseen, eikä enää "syntiä" tee. Sehän se oli Jeesuksenkin parannuksen ehtona.

Ei katumuksella ole merkitystä, jos ei se johda parannukseen. Parannus on vasta se lunastava teko, ja sehän jo ilmentää jumalaista järkeä ja on siten korkeammasta Minuudestamme eli lähimmästä jumalastamme lähtöisin.Se että ihminen kokee henkisen uudestisyntymisen, jossa koetaan "synnit" anteeksi saaduiksi armosta, onkin sitten jo toinen juttu.

Minulta kysyttii:
Miten on paatuneiden "konnien" tapauksessa ? Onhan ihmisiä, jotka eivät tunnu ottavan opikseen mistään. Jatketaanko karman otetta loputtomiin vai onko karmamenetelmä kuitenkin paatuneisiinkin tehokas kun vain otetaan tarpeeksi järeät "aseet" käyttöön Joskus tuntuu siltä kuin jotkut olisivat kuin ohjelmoituja pahuuteen kuten monet natsit olivat. Miksi näin on Onko siihen mitään vastausta Onko kirkollinen armokäsite totta.?

Vastaus:
Olkaa voimakkaita (kuumia) hyvässä tai pahassa, mutta älkää viileitä, ovat viisaat sanoneet. Suuresta pahantekijästä kääntymyksessä tulee suuri hyväntekijä ! Näinhän on tapahtunut jo yhdenkin elämän aikana. Kyllä karmanherrat tietävät mitä tekevät ohjatakseen ihmistä oikeaan suuntaan. Siinä missä me (malka silmässä) näemme pahaa, saattaa ollakin suurempaa hyvää tapahtumassa. Molemmat, hyvä ja paha ovat meidän kasvattajiamme, älkäämme siis tuomitko pahaakaan, ettei meitä siitä tuomittaisi.

Armokin on totta, mutta ei aina niin kuin uskovaiset toivovat. Kyllä kirkon lunastusoppikin on olemassa, me vain itse joudumme lunastamaan "vekselimme".. Onhan sanontakin: "Joka päivä on armo uus". Se antaa mahdollisuuden suorittaa velkoja monin eri tavoin. Kun me annamme anteeksi, niin sillä myös lunastamme karmojamme pois. Kärsiä ei enää tarvitse, jos siis katuu tekoaan ja ottaa opikseen, eikä enää "syntiä" tee. Sehän se oli Jeesuksenkin parannuksen ehtona.

Ei katumuksella ole merkitystä, jos ei se johda parannukseen. Parannus on vasta se lunastava teko, ja sehän jo ilmentää jumalaista järkeä ja on siten korkeammasta Minuudestamme eli lähimmästä jumalastamme lähtöisin.Se että ihminen kokee henkisen uudestisyntymisen, jossa koetaan "synnit" anteeksi saaduiksi armosta, onkin sitten jo toinen juttu.

15.2.2015

Minulta kysyttiin:
Hengellisissä piireissä on puhuttu pitkään suuresta katastrofista, jossa tulee tapahtumaan, että ihminen omaa typeryyttään ja tietämättömyyttään tuhoaa planeettamme. Onko mielestäsi yhdysvaltain terrori isku todellinen NÄKYVÄ lähtölaukaus tälle kyseiselle prosessille? Onhan luonnon ja ihmisen kanssakäyminen ollut ristiriidassa jo pitkään, mutta voisiko olla niin, että tästä terroriteosta alkaa kosto- kierre ,joka ei pääty ennen kuin ihmiset ymmärtävät, että kaikkien uskontojen takana on sama Jumaluus. Ja tarkoitus ei todella-kaan ole tuhota vaan rakastaa lähimmäistä kuten itseään. Onhan Rakkaus kumminkin voimista suurin ja näin vaikeiden asioiden kauttako se pitää ymmärtää. Toivottavasti ei ole jo liian myöhäistä.

Vastaus:
Kautta aikain "uskovat" ovat odottaneet maailmanloppua. Toiset taas luulevat, että pieni ihminen pystyisi lopettamaan Jumaluuden luoman ja huolehtiman maailman. Maapallo pysyy tasan niin kauan, kuin tarvitsemme sitä ihmiskunnan henkisenä kasvualustana. Jos kaikki olisi ollut ihmisen tahdon vallassa olisimme jo lakanneet ajat sitten olemasta. Onneksi meillä keskenkasvuisilla ihmisillä ei ole tätä vapaata tahtoa, vaan "Isot pojat" valvovat hiekkalaatikko leikkejämme.

16.2.2015

Minulta kysyttiin:
Mikä on avioliiton tarkoitus, entä avoliiton, ovatko ne samanarvoisia. Mitä henkisesti katsoen seuraa, jos näistä solmituista, sovituista liitoista eroaa?

Vastaus:
Tähän on epäkiitollista vastata kuin oman näkökantani mukaan, sillä itse olen ollut 56 vuotta naimisissa saman puolisoni kanssa ja sitä enne seurustellut hänen kanssaan useita vuosia. Joten tämä on vain minun ymmärrykseni tästä asiasta, asiasta joka on hyvin moninaisesti ymmärrettävissä. Jokainensaa vapaasti olla eri mieltä näkemykseni kanssa.

Kaikki ulkoinen elämä tapahtuu ihmisen kehitykseksi ja täydellisyyteen tulemiseksi. Niin myös avioliitolla on syvällinen tarkoitus ihmisen täydellistämiseksi. Jokaisessa ihmisessä on molemmat puolet sekä mies että nainen, toinen fyysisessä puolessa toinen eteerisessä. Ja meidän tarkoituksemme on päästä sulautumaa kokonaisiksi ihmisiksi, että hallitsisimme eetteripuolemmekin itsessämme. Elikkä naisen tulee löytää mies itsestään ja miehen nainen tullakseen kokonaiseksi.

Elämältä me saamme sellaisen puolison jonka tarvitsemme jotta ymmärrys meissä kasvaisi käytännön elämässä vastakkaisen fyysisen puolison kanssa, sillä mies ja nainen ovat rakentuneet ominaisuuksiltaan erilaisiksi kuten äly ja tunne. Siksi elämä on näin järjestänyt konkreettisesti että osaisimme nähdä puolisossamme joka päivä oman sisäisen puolisomme ominaisuuksia ja että oppisimme sopusointuisesti löytämään itsestämme nämä molemmat puoliskomme yhteistyöhön jotta ymmärrys kasvaisi meissä. Koska ymmärrys on välttämättömyys korkeamman Minuutemme laskeutumiseksi tähän yksilöllisyyteemme.

Ihmiset etenkin nykyaikana ovat aisan yli hyppineet eivätkä ole ymmärtäneet elämän meille antamaa mahdollisuutta kasvaa tässä suhteessa. On haluttu itse valita elämän antamaa parempi puoliso kun ei olla osattu itse suhtautua niihin läksyihin jotka elämä on pistänyt opittaviksemme. Tai sitten ne läksyt on jo opittu ja halutaan jo yksin jatkaa taivaltamme ja erotaan sovussa ja rakkaudessa.

17.2.2015

Minulta kysyttiin:
Vuonna 1991 olin kirjastossa ja selkäni takana putosi kirja hyllystä maahan. Kirjan paikka oli tiiviisti hyllyyn sijoittunut. Mielestäni se ei kirjaan kohdistuvien jännitteiden vuoksi voinut pudota niistä johtuen hyllystä. Kirja käsitteli parapsykologiaa. Minua nauratti ajatus siitä, että tämä oli ehkä johdatusta. Nyt kymmenen vuoden opiskelun jälkeen kirjan aihepiiristä minulle on syntynyt vakaumus, että henkinen maailma on totta. Mitä arvelette, oliko kirjan putoamisessa johdatusmerkki aiheeseen ? Tapahtuuko oppinne mukaan tälläistä ?

Vastaus:
Elämä koittaa herätellä meitä monin tavoin ja tämä kirjan putoaminen on hyvinkin yleinen kokemus ihmisillä. Itsellänikin on kokemusta selvästä johdatuksesta aikanaan. Mutta eräällä ystävälläni oli hauska kokemus kun hänen koiransa ohjasi hänet teosofian pariin. Kun he olivat kävelyllä kaupungilla meni koira erään antikvariaatin ikkunan luokse, ja pisti tassunsa ikkunalaudalle. Ystävä meni koiran kanssa sisälle, jolloin koira meni heti erään hyllyn luo ja pisti taas tassunsa levälleen kirjariville. Ystävä katsoi niin siinä oli noin puoli metriä Pekka Ervastin kirjoja, ja kun ne olivat halpoja ystävä osti ne kaikki. Siitä alkoi hänen uusi henkinen tiensä.

18.2.2015

Minulta kysyttiin:
Jostain olen lukenut että Blavatsky oli kausaali- minuus´, saavuttanut itsetietoisuuden ´kausaalimaailmassa´. Kuulemma tällainen ihminen näkee syyt ja seuraukset "pikavauhtia" ja voi hankkia tietoa tunnissa enemmän kuin tavallinen pulliainen koko elämänsä aikana(?) Pyytäisin kommenttia..

Vastaus:
Kausaalitasolla tarkoitetaan ylempää järkemme tasoa. Kausaaliruumis on korkeamman Minuutemme käyttöväline ja siten kuolematon verhomme. Kausaaliruumiissamme on säilytettynä kaikki elämiemme aikaiset kokemukset ja ajatukset. Minuutemmehan ei ole kaikkitietävä, vaan se puoli meitä joka elämien kautta kasvaa ja kehittyy kohti "täydellisyyttä". Kyllä Blavatsky kuten monet muutkin ovat hetkittäin päässeet ammentamaan tästä aarreaitastaan, eli Vipusen vatsasta kuten Väinämöinenkin.

19.2.2015

Minulta kysyttiin:
Muutama vuosi sitten luin Ervastin kirjan "Jumala ja Onni". Siinä kerrottiin, että ihmisen tulisi olla onnellinen, ja mainittiin, että se on suorastaan eräänlainen käsky. Päätin kokeilumielessä "olla onnellinen" niin kauan kuin mahdollista. Ensimmäiset viikot olivat pelkkää teeskentelyä, mutta sitten asia unohtui. Nyt huomasin, että en ole sen jälkeen pariin vuoteen nähnyt missään mitään pahaa, vaan kaikkeen on aina löytynyt jokin järkevä syy. 
Mitä mieltä olet, onko tällainen kaikki-on-hyvää-ja-järkevää -näkemys todellista vai pelkkää itsesuggestiota? Olenko luonut itselleni harhakuvan vai onko kaikki paha vain unentapaista harhaa, joka poistuu kun siihen ei usko?

Vastaus:
Totuus eli ykseys vapauttaa meidät dualismista, jonka ilmennyksiä hyvä ja paha meidän tajunnassamme ovat. Tajunnastamme ne voidaan siksi vain poistaakin. Maailmassa kaikki on hyvässä järjestyksessä. Niin kauan kun näemme epäjärjestystä maailmassamme me elämme siinä epäjärjestyneessä maailmassa tajunnassamme. Emme ole päässeet vielä ykseystajuntaan. Sen me tajuamme vasta kun korviemme välissä tapahtuu järjestystä hyvän ja pahan todellisen ymmärtämyksen kautta. Pahan todellisuuteen ei pidä siis uskoa. Me elämme kuitenkin vielä paljolti tämän hyvän ja pahan ilmennyksen maailmassa, ja tällä tajunnan tasolla ne tuntuvat todellisuuksilta.

Mutta ymmärrys vapauttaa meidät, niin kuin sanoit tästä harhasta. Ymmärryksemme kautta voi Taivasten Valtakunta (paratiisi) tulla maan päälle. Meidän tarvitsee vain alkaa elämään sitä tajunnassamme joka päivä, joka tunti, joka minuutti. Olkaa siis täydelliset jo nyt sano Jeesuskin ! Silloin maailmastasi poistuu persoonallinen paha kuin persoonallinen hyväkin, sillä hyvässä tarkoituksessa ihmiset tekevät eniten pahaa maailmassa. Näin me astumme jo askeleen korkeampaan tajunnantilaan. Emme näe silloin enää tätä maallistakaan paratiisiamme harhana vaan oppimisen salina ihmisille ja välttämättömyytenä vapautuaksee tästä dualismin harhasta totuuteen.

20.2.2015

Minulta kysyttiin:
Olen pohtinut sitä, että mikä tarkoitus on eri uskonnoilla. Olisiko mahdollisesti se, että Jumala tahtoo saada ihmiset hyväksymään erilaisuutta ? Ilmeisesti on niin, että kaikilla uskonnoilla on yhteinen perusta, jota monet henkiset järjestöt tutkivat ja toteuttavat ?

Vastaus:
Ihmiskunnan suuret uskonnot ovat syntyneet eri aikoina suurten jumalviisaitten ihmisten opetusten pohjalle. Näiden viisaiden tietäjien opetukset ovat pohjanneet lähes yhteneväisesti samoille jumalaisille totuuksille. Kuitenkin ihmisten synnyttämät organisoidut uskonnot eivät enää tunne tai ymmärrä kaikkia näitä totuuksia, vaan ovat sorvailleet niitä tarkoituksiinsa sopiviksi. Kyllähän meidän tulee hyväksyä ja ymmärtää ihmisten erilaisuus, mutta oppien suhteen tulee olla kriittinen. Siksi eri henkisten järjestöjen tutkimukset lähtevätkin eri uskontojen perustajien opetusten tutkimisesta.

Kyllähän todelliseen henkiseen tietoon päässyt ihminen jo näkee kirkkojen uskovaisia selvemmin mihin uskonnoilla on monasti pyritty. Ja etenkin siinä näyttää tämä aika tuovan sen selvemmin esille, nimittäin niiden joidenkin opetusten kestämättömyyden mikä ei ole voinutkaan olla alkuperäisissä opeissa. Ihmiskunta on kasvanut ymmärryksessään ja siksi hylkäämässä uskonnot jotka eivät poista opeistaan vääristymiään. Ei meidän tarvitse enää kuitenkaan materialisteiksi tulla, vaikka kirkoista eroammekin sillä ihmisillä on sisäisenä todellinen henkinen elämänuskonsa jos ymmärryksemme vain ottaa sen vastaan.

21.2.2015

Minulta kysyttiin:
Joskus tuntuu tämä elämä todella vaikealukuiselta. 
Itse toivun tällä hetkellä vakavasta syöpäsairaudesta ja silti tuntuu etten saa tietyiltä tahoilta itseäni suojattua. Tuntuu "hullulta" sanoa tämä, mutta ex. mieheni on sotkeutunut automaattikirjoitukseen ja kaikki viestit mitä hänelle tulevat ovat hienoja ja jumalallisia, mutta niissä koko ajan muka tiedetään mitenkä huonot kotiolot meillä on ja miten mielisairas ihminen minä olen. Tätä hän sitten puhelimitse ja kirjeitse minulle informoi vaikken haluaisi kuulla. Kaikki viestit ovat henkevässä muodossa esitettyjä. 
En tiedä mitään miten tuollaiselta pötypuheelta suojautua. Mielestäni automaattikirjoitus, kortit ym. vaativat ihmiseltä jo sen tason suojaukset, jos meinaa, että viestit ovat tosia. Kaiken maailman astraali ym. hörhöthän pitävät tällaista kanavaa leikkikenttänään. Ja jos lähteet ovat ns. oikeat niin eihän heillä ole mitään tarvetta hienossa henkevässä mielessä vahingoittaa toisia ihmisiä, perheitä. Itse kyllä tiedän missä mennään, mutta jatkuva piiritys sieltäpäin on varmasti osittain vaikuttanut syövän syntyyn. 
Siksi haluaisin varoittaa vain kaikkia seikkailun ja tiedon haluisia kokeilijoita automaattikirjoituksen vaaroista, kyllä se ohjaus ja tieto tulee itsekullekkin sisintään kuuntelemalla ja Jumala kyllä löytää varmasti suun mitä kautta puhua jos asiat sitä vaatii. :Totuuden etsijä

Vastaus:
Ei kanavointia tietenkään tarvitse pelätä, mutta tervettä järkeä ja tietoa pitää olla riittävästi kun niihin leikkeihin lähtee, mutta ei pitäisi lähteä, sillä tietäjät ovat aina varoittaneet ihmisiä näistä seireeneistä, sillä niiden paulaan joutuminen vain hämärtää ja pitkittää henkistä tietä Minulla on kokemuksia ystäväni taholta, että sieltä voi saada kyllä hyvänkin kanavan auki, joka vastaili hienolla runomuodolla aina kysymyksiin, sillä he esittivät kysymyksetkin runomuodossa.

Mutta Suomen kielikin jo varoittaa kanavoinnista sanomalla sitä huonoksi kana-voinniksi. Kalevan Aino-neiti hukuttautui tähän astraalimaailman houkutuksiin eikä mennyt viisaan Väinämöisen oppilaaksi. Odyseus oli viisaampi ja osasi varautua seireeneiltä.

Astraali- ja alempi mentaalitasot ovat täynnä kaakattavia kanoja, mutta ovat viekkaita kuin käärmeet, ja he voivat lukea meidän tajuntaamme kuin avointa kirjaa. Siksi ei tieten pitäisi avata itseään niille tasoille. Sillä tasolla mistä nämä tulevat ei ole samalla tavalla eettisiä tai edes moraalisia arvoja vaan he tulevat uhrinsa mieltymysten mukaisesti ja sen kanssa sopusointuisesti kauniisti kuorruttaen henkisyydellä ja tietysti historian suurten henkisten ihmisten nimissä. Eihän heitä muuten kuunneltaisikaan.

22.2.2015

Minulta kysyttiin:
Onko niin , että meillä on ihmiskunnassa tällä hetkellä viisi erillistä ihmisryhmää jotka edistyvät omaa tahtiaan jotka kaikki eivät ole kehittyneet viidennen juurirodun viidenteen alarotuun asti, kuten suuri osa ihmiskuntaa on kehityksessään. Kun ihmiskunta täydellistyy 7 juurirodun (aikakauden) aikana ja jokaisessa juurirodussa on 7 alarotua (aikakautta), niin onko jo tämän viidennen juurirodun kuudennen alarodun ihmiset jo henkisempiä, jos, niin millä tavoin he ilmentävät sitä henkisyyttään?

Vastaus:
Kyllähän me näemme että eri ihmiset käyvät henkisesti ja tiedoissaan eri luokilla vielä, mutta emme voi ketään osoittaa millä luokalla kukin vielä taapertaa. 
Vasta kolmannen juurirodun aikana Lemurialla, kun maapallo alkoi enemmän aineellistumaan, alkoi ihminenkin inkarnoitumaan fyysiseen inhimillisempään muotoonsa, jonka muodon olimme saaneet kuupitreiltä eli edelliseltä ihmiskunnalta. Jokaisessa juurirodussa ihmiselle on kehittynyt uusi aisti monen muun kasvun lisäksi: Ensimmäisessä: Hyperporealaisessa kuulo, toisessa: Porealaisessa tunto, kolmannessa: Lemurialaisessa näkö, neljännessä: Atlantisessa haju ja viidennessä: tässä Aarialaisessa rodussa maku.

Jokainen juuri- ja alarotu kehittää ihmisessä erilaisia ominaisuuksia, joten ihminen tulee monipuolisemmaksi kyvyiltään, fyysisiltä sekä henkisiltä. Kuudennessa juurirodussa kehittyy meille astraalinen selvänäkö, ja seitsemännessä menttaalinen näkö. Monissa ihmisisähän tuo astraalimaailmaan näkökyky onkin jo kehittynyt ja jokaisessa se voi tulevaisuudessa kehittyä ja tulemme saavuttamaan monia muitakin "yliaistisia" kykyjä tässä kuudennessa alarodussa

Ihmiskunta on kehittynyt miljoonien vuosien aikana ja tulee vielä kehittymään miljoonia vuosia. Tässä nyt tuli lyhykäisyydestä vähän selvitystä kysymykseesi, mutta niistä kannattaa Lukea Ervastilta tai Blavatskilta lisää niin saa täydellisimmän kuvan, menisi tässä muuten liian pitkäksi.

23.2.2015

Minulta kysyttiin:
Pekka Ervast kuoli jo vuonna 1934 eli siis ennen sotia. Minua on suuresti mietityttänyt se miten hän mahdollisesti pasifistina olisi suhtautunut talvisotaan ja maan puolustukseen pakkoraossa v. 1939-1940? Olisiko miekat pitänyt takoa auraksi ja ottaa vihollinen avosylin vastaan?

Kaikki tietänevät mitä se meille suomalaisille olisi merkinnyt, jos ei aseellisesti olisi vihollista pysäytetty? On olemassa monissa asioissa teorettinen toiveajattelu ja -filosofointi, mutta mitenkäs sitten kun on tosiasiat nenän edessä ja realismi iskee silmille oikein urakalla? 
Nimim. etsijä ja pohtija

Vastaus
Kiitos hyvästä kysymyksestä. Kyllä Ervast oli sitä mieltä, että pahan vastustamattomuus oikeassa mielessä on suurempaa sankaruutta kuin vastustaminen. Se luo elämän kannalta aina myös paremman lopputuloksen. Meidän on vain monasti, sokeita kun olemme, nähdä mikä on hyvää tai pahaa meille. Tämä ei ole filosofointia, vaan realinen koettava tosiasia.

Ervastin mielestä jos olisi ollut tietty määrä "henkisiä" ihmisiä (Sodoma & Gomora), jotka olisivat omaksuneet pahan vastustamattomuuden, ei meidän kimppuun olisi pystytty hyökkäämään. Suomalaiset eivät ollet kuitenkaan tällaiseen vielä kasvaneet. Jokaisen ihmisen kuuluu tehdä niin kuin itse oikeaksi näkee, silloin hän kasvaa oikeamieliseksi, muutoin kieroksi.

Onko meillä nyt jo määrältään tällainen pahan vastustamattomuuden ymmärtäjien populaatio, jotta voimme tulevat kriisit oikein ottaa vastaan. Suomenhan pitäisi siinä olla malliesimerkkinä maailmalle.

24.2.2015

Minulta kysyttiin:
Miksi Ervast lähti perustamastaan Teosofisesta-Seurasta ja perusti Ruusu-Ristin

Vastaus:
Teosofisessa seurassa oli jakauduttu kuin kahteen puolueeseen: sosialistit ja "utopistit". Sosialistit olisivat halunneet että seura olisi vaikuttanut yhteiskunnalliseen politiikkaan. Mestari oli kuitenkin Ervastia varoittanut sekaantumasta politiikkaan ja se oli yksi syy erota järjestöstä, joka ei ollut enää täysin hänen elämäntehtävänsä takana. Vajaa puolet seurasi häntä uuteen järjestöön.

Eroamisen syitä oli kyllä useampiakin, esimerkiksi työrauhan säilyminen oli yksi. Ervast katsoi ettei hän voi jatkaa työtään ristiriitojen ympäröimässä seurassa. Kaikki eivät ymmärtäneet hänen Jeesuksen oppeja painottavaa Kristosofista työtään. Seurassa vallitsi kai useimmilla myös itämaisuuteen painottuva suuntaus kuten emäjärjestölläkin.

25.2.2015

Minulta kysyttiin:
Miksi Ervast lähti perustamastaan Teosofisesta-Seurasta ja perusti Ruusu-Ristin

Vastaus:
Teosofisessa seurassa oli jakauduttu kuin kahteen puolueeseen: sosialistit ja "utopistit". Sosialistit olisivat halunneet että seura olisi vaikuttanut yhteiskunnalliseen politiikkaan. Mestari oli kuitenkin Ervastia varoittanut sekaantumasta politiikkaan ja se oli yksi syy erota järjestöstä, joka ei ollut enää täysin hänen elämäntehtävänsä takana. Vajaa puolet seurasi häntä uuteen järjestöön.

Eroamisen syitä oli kyllä useampiakin, esimerkiksi työrauhan säilyminen oli yksi. Ervast katsoi ettei hän voi jatkaa työtään ristiriitojen ympäröimässä seurassa. Kaikki eivät ymmärtäneet hänen Jeesuksen oppeja painottavaa Kristosofista työtään. Seurassa vallitsi kai useimmilla myös itämaisuuteen painottuva suuntaus kuten emäjärjestölläkin.

26.2.2015

Minulta kysyttiin:
Arvelisin, että valaistumiskokemus on monen elämän vaativa prosessi. Niin ikään arvelisin, että se todellakaan tule helposti. Onko näin ?
Ovatko buddhalaisuuden hyveelliset ohjeet elämään oikea tie valaistumiseen kuten he opettavat vai onko niissä virheellisyyksiä tai sitten ovatko ne yhtenevät todelliselta sisällöltään Vuorisaarnan opetuksiin ? Mikä on oikea tie valaistumiseen ?

Vastaus:
Valaistumista on edeltänyt lukuisten elämien ponnistelut. Se vain näytää
tulevan sitten helposti kun ihminen on siihen valmistunut. Länsimaiselle
ihmiselle vuorisaarnan tie on tutumpi ja varmempi, mutta joillekin, jotka ovat itämailla edellisissä elämissään ponnistelleet, tuntuu Buddhan opit sopivammilta. Ei opit paljoa eroa mutta suunta on radikaalisti muuttunut ainakin Buddhan aikoihin verrattuna.

Buddhalaisuudessa pyritään pois täältä nirvaanaan, vuorisaarnassa tuodaan se "nirvaana" maanpäälle fyysiseen päivätajuntaan. Ehkä nykyään jo Buddhalaisuudessakin Niin että Isä (Minuus) ja minä olisimme yhtä jo täällä maanpäällä asti.

Silloin toimisimme siten, että maanpäällinen elämä voisi ihmiskunnalle olla jo Taivasten valtakuntaa, ainakin yksilöille jo nytkin. Meidän ei tarvitse enää mennä muille tasoille kokemaan Kristustajuntaa, vaan Jeesus ensimmäisenä ihmisenä toi sen meille kaikille koettavaksi päivätajunnassamme asti.

27.2.2015

Minulta kysyttiin:
Rippikoulussa muinoin annettiin opetusta, että omatunto on ihmisessä 
Jumalan edustaja. Miten teosofia luonnehtii omatuntoa?Eräs filosofi kertoi 
siitä, että omatunto on yliaistillinen ilmiö samoin kuin myötätuntokin. 
Miten kommentoit vm. mainittua asiaa ?

Vastaus:
Meillä on kaksi omatuntoa: alempi ja ylempi eli aistinen ja yliaistinen eli 
sielullinen ja henkinen. Sielullinen on moraalinen, henkinen eettinen. 
Moraali on meihin tässä elämässä syötetty,älä tee sitä, älä tee tätä, moraali on kuin kenraali joka käskee.Etiikka tulee menneiden elämien kokemusten kautta eli korkeammasta Minuudestamme käsin. Se on se Kalevalan Pohjanneito meissä, joka antaa oikeat neuvot miten selviytyä oikein "ansiotöistämme". Eettinen omatunto on elämiemme aikana saavutamamme kokemusperäinen tieto elämän henkisistä lainalaisuuksista jotka samat lait toimivat myös tässä aineen mailmassakin asti. (Hänessä me elämme, olemme ja liikumme).

28.2.2015

Minulta kysyttiin:
Mitä mieltä Ervast oli arjalaisista?
Olen kuullut väitettävän, että he syntyivät Gobin autiomaassa. Toisaalta Trevor Ravenscroftin kirjan "Pyhä Keihäs" mukaan kurinalaiset arjalaiset luotiin ja koulutettiin Atlantiksen mantereella ja voittivat taisteluissa heitä edeltäneet jättiläiset. Ja sitten vielä yhdessä suomalaisessa elokuvassa yksi natsi kysyi toiselta: "Onko Arjala sama kuin Karjala?"

Vastaus:
Me olemme Arjalaisia eli viidennen juurirodun viides valkoinen alarotu. Kalevalassa Marjatan poika eli Jeesus kastettiin koko K'arjalan kuninkaaksi. Hänestä syntyi tämän rodun uskonto: Kristinusko. Me suomalaiset olemme lähtöisin sieltä Gobin autiomaasta, jonne Atlantiksen vajoamisen jälkeen tietty ihmispopulaatio siirtyi ja jossa syntyi tummien neljännen alarudun ns. Dravidien keskelle valkoinen viides alarotu. Gobi oli silloin hedelmällistä neitseellistä aluetta jääkauden vetäydyttyä pois. Viidettä alatasoa kutsutaan myös Aarialaiseksi roduksi. Euroopasta oli tuleva tämän viidennen alarodun manner, kun me aikoinaan lähdettiin sitä tänne luomaan. Kuudes alarotu on syntyvä nykyisen Amerikan mantereelle, jossa kaikki rodut tulevat sekoittumaan keskenään, Salaisen opin mukaan.

1.3.2015

Minulta kysyttiin:
Onko ihmisen henkisellä kehityksellä joku "pääteasema" , ja jos on, niin mikä se on?

Vastaus:
Kyllä on. Persoonallisena ihmisenä ollessa kun kuolemme niin tuonela ja alemman taivasmaailman jälkeen loppuhaihtumaan sammuu tämä elämämme. Mutta emmehän me ole tämä persoona, sillä tällä meidän hengellä, joka meissä ilmenee ja joka persoonallisuuksiensa kautta kasvaa ja joka on jumalainen osa meissä, sen Inhimillinen pääteasema on täydellisen ihmisen mitta, jota ehkä Jeesus parhaiten ilmensi.

Sen jälkeen hengestämme voidaan sanoa, että hän on jumalallinen enkeli-olento joka jatkaa aionista vaellustaan yhä "ylemmäksi" enkelikunnasta toiseen. Ja ehkä lopuksi meistä tulee luovia Jumalia, jotka luomme uudet taivaat ja uuden maa. Olemmehan jo nyt Jumalan poikia ja tyttäriä, joten mahdollisuutemme ovat rajattomat. Onhan kosmos tälläkin hetkellä jo täynnä myrjaadeja luovia Jumalia.

2.3.2015

Minulta kysyttiin:
Olen pohtinut mikä Raamatussa on totta. Onko mitään teosofista kirjallisuutta, jossa Raamatun oikeellisuutta käytäisiin läpi ?

Vastaus:
Saduissa on enemmän totta kuin historian kirjoissa. Lue se satukirjana, niin löydät siitä enemmän totuutta. Totuutta voidaan lähestyä vain vertauskuvin, tosiasioita voidaan kertoa sanoin. Suomen kieli antaa vinkin sanoessaan: to'tuus, eli totuutta pitää anoa koko sielullaan ja mielellään, niin anova saa ja kolkuttavalle avataan.

Esimerkiksi koko Pekka Ervastin kirjallisuus pyrkii herättämään ihmistä tajuamaan sitä mikä raamatussakin on totta. Ihmiskunta ei ole vielä kiinnostunut totuudesta, siksi sille juotetaan vielä maitoa, mutta joka etsii totuutta, sille voidaan syöttää jo vahvempaa ravintoa.

Ihmisiä on kautta aikani turrutettu uskomaan valmiisiin "totuuksiin" uskontojen ja tieteiden kautta. Mutta ne eivät ole meissä totuuden tietoa vaan usko'musta. Totuus herää valaisemaan meitä tästä mustasta uskosta vasta kun alamme tutkia mitä viisaat valoon päässeet tietäjät opettavat elämän eettisistä lainalaisuuksista ja miten sitä valoa kohti tulee lähteä kulkemaan.

3.3.2015

Minulta kysyttiin::
Olen monen eroon päätyneen ihmissuhteen jälkeen kirjoittanut Korkeimmalle Voimalle kiittäen häntä yksityiskohtaisesti tulevasta onnistuvasta ihmissuhteesta, samalla myös etukäteen kiittäen kaikesta muusta jonka haluan toteutuvan kohdallani. Eihän maailmankaikkeudella nyt ole muuta vaihtoehtoa kuin toteuttaa pyyntöni?

Vastaus:
Huumorinpilke silmäkulmassahan tätä kysyt, joten uskon sinun jo vastauksen tähän itsekin ymmärtävän. Vastaan kuitenkin koska tämä onhyvä kysymys ja monille vielä elämän suurimpia kysymyksiä.

"Maailmankaikkeus" toimii aina meidän parhaaksemme. Me vain itse sitten määrittelemme mikä mielestämme on hyvä mikä paha ihmissuhteissakin. Egomme tahtoo että olisimme onnellisia sillä se elää vain tämän dualismin vallassa.

Kun jätät sen sanan haluan pois, ja korvaat sen pyynnöllä että tapahtukoon isä sinun tahtosi, eikä minun, ja ymmärrät mistä silloin on kysymys, alkaa asiat menemään parhaaseen suuntaan. "Maailmankaikkeus" on kyllä toteuttanut tähänkin asti sinun tahtosi ja siksi nämä ihmissuhteet eivät ota onnistuakseen.

4.3.2015

Minulta kysyttiin:
Mainitsitte aiemmassa vastauksessa, että "Henkinen kehitys kaihtaa näitä astraalisia pyrkimyksiä". Voisitko hieman selventää? Sanoit myös Walschin ja Twymanin kirjoista seuraavaa:
"Itse olen lukenut näitä lähinnä tietääkseni miksi tämä tuontitavara ihmisiä kiinnostaa. Suomalaisillahan nämä asiat ovat paljon syvällisemmin ymmärretty jo tuhansia vuosia, minkä Kalevala, tietäjämme ja Suomen kieli todistavat." 
Miksi moinen negatiivisuus? Eikö niiden suosio kerro tarpeesta jota ei muualta saa.

Vastaus:
En suinkaan ole sanonut näitä kirjoja negatiiviksi. hyvää tietoa niistäkin saa, mutta miksi ulkolainen tuontitavara ihmisiä enemmän kiinnostaa vaikka Suomessa ja Suomen kielellä on kirjoitettu syvempää tietoa kuin mitä kyseiset kirjat ehkä tuovat meille. Tiedän kyllä itsekin lukeneeni aikoinaan näitä kirjoja jotka ovat olleet ehkä välttämättömiä vielä kun ei ole ollut löytänyt vielä syvempää tietoa..

Näin on ehkä näidenkin kirjojen lukijoiden tapauksessa. En ole ainakaan itse näissä kirjoissa vielä törmännyt tietoon jolla olisi merkitystä totuudenetsijälle, jota ei olisi jo iät ja ajat opetettu meillä Suomessa. Jotkut sanovat että tieto lisääntyy ajan myötä.. Kyllä materialinen tieto, mutta ei henkinen, se on ja pysyy aina samana.

5.3.2015

Minulta kysyttii:
Miten löydän yhteyden henkioppaaseeni?
Jumala puhuu , kuinka kuulen puheen?

Vastaus:
Katso netistä vaikka Google hakukoneella sanalla henkiopas, niin saat vaikka kuinka paljon tietoa asiasta. Siellä jopa puhutaan erittäin positiivisesti näistä ja mikäs siinä joka haluaa antautua turhille, jopa monille ihmisille vaaralliseksikin käyneille teille, niin vapaus on lähteä, mutta se ei ole henkisen totuudenetsijän tie.

Niihin yhteyksiin voi turvallisesti mennä vasta kun on kulkenut puhdistuksen tien loppuun, jolloin alemmilla hengillä ei ole meihin enää valtaa. Ja korkeat enkeliolennot meitä vain auttavat ja palvelevat jos niin itse tahdomme.

Ainoa Jumala, jonka "ääntä" voit kuulla, on omatuntosi eli korkeamman Minuutesi ääni. Kaikki muut ovat ulkopuolisia "persoonallisuuksia", hyviä tai vähemmän hyviä, riippuen vastaanottajasta. Kuka vaan voi heitä ruveta kuuntelemaan, mutta se voi olla hyvin houkutteleva vaarallinen tie ja siksi tietäjät ovat siitä aina varotelleet.

Puhdista korvasi ja avaa silmäsi näkemään. Hän puhuu ja näkyy kaikkialla luonnossa ympärilläsi. Toivottavasti et tosissasi halua ruveta kuulemaan ääniä päässäsi tai alistua ulkopuolisten oppaiden tahdonalaiseksi marionetiksi. Lue ihmiskunnan suurten opettajien kirjoja, ne on annettu meille oppaiksi tähän aikaan, jolloin meidän tulee itsenäistyä, jotta itsenä' isyys meissä avautuisi. Se on tie Jumalamme luo.

 

6.3.2015

 

Minulta kysyttii:

 

Kun olemme voittaneet ja päässeet eroon sukupuolisista himoista, niin onko siitä sitten kertakaikkiaan päästy eroon?

Vastaus:
Eihän se minnekään katoa, ei ennen kunnes olemme kulkeneet puhdistuksen tien loppuun asti. Sukupuolivoima, joka on luova voima meissä, ja joka elähdyttää koko meidän alempaa voimatalouttamme aina himokkaasta syömisestä suurimpiin himoihimme saakka, suunnataan tämän jälkeen toisenlaiseen luovaan toimintaan. Sitä sanotaan sublivoimiseksi. Se on kuin kieltäytyisimme toisesta tarjotusta jälkiruoka-annoksesta. Ei sen tähden, etteikö se olisi hyvää, vaan siksi, että olemme tulleet siitä jo kylläisiksi ja meidän on helppo siitä kieltäytyä.

 

Sukupuolivoima kun sitä ei pureta enää aikaisempiin tarkoituksiin niin se alkaa "nousemaan" meissä ja elähdyttää meidän voimakeskuksemme sakkarat (itämaisittan tshakrat) jotta tietyt ominaisuudet meissä heräisivät ja kasvaisivat.

 

 

 

Sukupuoli- eli kundalinivoima joka kuvataan Kalevassa Pohjolan suurena härkänä jonka "pieni mies"(Kristus tajunta) taivaasta pudotetulla puukolla tappaa Pohjolaan hääateriaksi eli meidän Kristus-vihkimykseemme jossa sen voimia tarvitaan sitten loppumetreillä. 

 

 

 

Näin lyhyesti tämä sanottuna.

 

 

 

7.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Tri Paul Brunton kirjoittaa, että elämän ja kuoleman kulku on hengen psyykkisen tilan ilmennys. Miten tämä ymmärretään teosofiassa ? Brunton toteaa, että materiaa ei ole olemassa, joten tämä on helposti ymmärrettävissä. Teosofiassa oletetaan materia tosiolevaiseksi, mutta voisiko silti pitää em. asiaa psyykkisenä tilana ? Tms:sta ?

Vastaus:
Olen ymmärtänyt, että teosofian mukaan henki on vain tosiolevaista. Henki ilmetessään ottaa itselleen muodon eli rajoituksen ja pukeutuu aineelliseen verhoon. Aine sinäänsä on siis vain hengen ilmennystä, ei itse- tai tosiolevaista.

 

Jokapäiväisessä elämässä joudumme kuitenkin vakavasti ottamaan tämän ilmenneen materian maailman sillä tällä on tärkeä osa meidän myös henkisessä kehityksessämme. Tämä on se hiekkalaatikko jossa me lapset opettelemme ajatuksiamme ja tunteitamme kasvattamaan ja suhtautumaan toisiin leikkiviin lapsiin oikealla tavalla.

 

On hyvä että me nämä asiat mahdollisimman monipuolisesti ymmärrämme, sillä virallinen materialistinen tiede ei tätä vielä täysin käsitä sillä siltä puuttuu vielä "partikkeleita" elämän kokonaisuuden, kaikki-yhteyden ymmärtämiselle.

 

8.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Tahtoisin tietää mikä on sielun tehtävä kun se luodaan jokaiseen inkarnaatioon ? Lisäksi haluaisin tietää, että kun Ihminen kehittyy Jumalihmiseksi niin liittyykö se jollain tavalla Jumalaan ? Ajatellaanko siinä samoin kuin buddhalaisuudessa, että syntyy yhteneväisyys maailmanhengen kanssa ja yksilöllisyys katoaa ?

Vastaus:
Sielun tehtävä on kasvaa inhimilliseen täydellisyyteen, ottaakseen lopuksi vastaan oman Jumalaisen puolensa maan päälle asti, kuten se tapahtui Jeesuksessa. Kyllä yksilöllisyys säilyy, vaikka tajunta saavuttaakin yhä syvempää yhteyttä ja tietoisuutta Jumalaisen hengen kanssa. Kuten olen sanonut, niin kosmos on täynnä myrjaadeja Jumalaisia luovia Minuuksia, jotka ovat mahdollisesti käyneet aikanaan samantapaisen kehityksen kuten me nyt ollaan käymässä. Nyt meillä on tämä maapallo kasvualustanamme, mutta tulevaisuus on meille vielä arvailujen varassa. Mutta siitä voimme jo olla tietoisia, että se tulee olemaan LOISTAVA.

 

9.3.2015

 

Kysymys:
Esitänpä iäisyyskysymyksen ! Mistä pahuus johtuu ? Onko se tietämättömyyttä ainoastaan vai onko pahuus selittämätön ? Luin, että pahuutta kyllä on mutta suurin osa pahasta tehdään hyvää tarkoittaen.
Toiseksi tahtoisin tietää kehittyvätkö kaikki ihmiset lopulta jumalihmisiksi ? Jos eivät kehity niin mikä on näiden kohtalo ?

Vastaus:
Pahuus johtuu tietämättömyydestä. Pahaahan ei todellisuutena ole olemassakaan. Se mitä sanomme pahaksi on vain ilmenneessä maailmassa olevaista ilmiötä, joka on yhtä kuin rajoitus. Totuuden tieto vapauttaa inhimillisen tajunnan pikkuhiljaa rajoittuneisuudestaan ja siten samaistumasta tähän dualistiseen ilmiömaailmaan ja sillä tavoin myös vapautumaan pahasta kuin myös hyvästä jotka miellämme tajunnassamme vastakohdiksi .

 

Me olemme kaikki Jumalan poikia ja tyttäriä ja siten Jumaliksi kasvamassa. Vain siis tämän ilmiömaailman paha ja pahuus sekä hyvä ja hyvyys ovat kadotuksen alaisia mitä kirkko sillä pahan ja kadotuksen kohtalolla tarkoittaa. Meidän tehtävä on siksi oppia ymmärtämään hyvän ja pahan tarkoitus elämässämme ja vapautua ymmärryksellämme niiden kahleista.

 

Tätä eivät ihmiset yleensä vielä ymmärrä, että se heidän hyvä tarkoituksensakin on vain persoonallista dualistisen hyvän ymmärtämistä eikä tosihyvää joka olisi eettisten lakien eli totuuden kanssa todellista rakkaudellista hyvää. Siksi tietämättään hyvät ihmiset tekevät vielä hyvässä tarkoituksessa kaiken pahan maailmassa.

 

10.3.2015

 

Kysymys:
Mitä mieltä olette paavista ja hänen käsittämättömästä vaikutusvallasta? Onko miljardi ihmistä niin hölmöjä että uskovat Vatikaanin saneluun? ---Entäs jesuiitat, eivätkö he viimekädessä sanele Vatikaanin marssijärjestyksen? Jos näin on, niin sehän on aivan kaamea totuus!

Vastaus:
On hyvä, että sitäkin tutkimme, ei tutkimus ole väärä, sanoi Eino Leino. Mitä auttaa aije hyvä jos sen väärä tieto antaa, mitä pyrkimyskään syvä, väärät hedelmät jos kantaa, sanoi Omar Khaijam. Mutta mikä tässä tutkittavassa asiassa on sitten on väärää? Tiedämmekö ettei se olekin hyväksi ihmisille eikä pahaksi? Onko tieto vähäisempää jos sen paavi meille antaa, onko tieto tuskaisampaa väärät hedelmät jos kantaa?

 

Kaikki elämässämme on olemassa niin kauan, kuin niitä tarvitaan. Mekin joudumme kohtaamaan pahaa väärää niin kauan kuin sitä tarvitsemme, oppiaksemme sitä, ja sen tarkoitusta ymmärtämään, ja voittaaksemme itsestämme siten myös tuomion hengen, jotta pyhä henki voisi meihin laskeutua. Tuomio'kirkko ei tätä Jeesuksen opetusta ole vielä oikein mieltänyt.

 

Mekin vapaudumme näistä Vatikaanin, jesuiittojen ja kirkkomme marssijärjestyksestä vasta kun lähdemme omilla aivoillamme ihmiskunnan viisaimpien opetuksia tutkimaan ja niiden mukaan elämään, sillä vasta se, että elämässämme toteutamme niitä opetuksia, tuo se vasta niiden syvällisemmän ymmärryksen meihin.  Mutta:

 

Pyrkimys ei riitä yksin,

 

matkan suunta ratkaisee,

 

työ ja tieto käsityksin,

 

huomispäivää hallitsee.

 

Omar Khaijam

 

11.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Olen miettinyt asiaa joka koskee meidän aurojamme. Itse en niitä kykene näkemään, mutta tunnen ne voimakkaasti toisen ihmisen tullessa läheisyyteeni. Paul Brunton kertoo aurojen samankaltaisuuden vaikutuksesta. Mitkä on ne tekijät jotka vaikuttavat ja luovat ne tunteet toiseen ihmiseen iästä riippumatta. Joskus se on vain katse silmissä, vanhukselta tai pieneltä lapselta.

Vastaus:
Ihmisellähän on sisällämme: eetteri eli elonaura, astraali eli tunneaura, ja menttaali eli ajatusaura. Samoin kuin viestitämme ulkoisen olemuksemme kanssa, tapahtuu se myös näiden "näkymättömien" kanavien kautta, etenkin eetteripuolen sakkaroiden kautta. Meillehän kaikille kehittyy tulevaisuudessa vielä kaksi uutta aistia. Nämä ovat yleisesti vielä piilevinä, mutta joillakin ihmisillä jo enemmän kehittyneet.

 

Näillä voimme "nähdä" ja lukea tulevaisuudessa toista ihmistä kuin avointa kirjaa. Ja jos toisellakin on ne jo kehittyneet, niin voimme keskustella pelkästään ajatuksillamme välimatkan pituudesta välittämättä kuten nyt kännykällä. On hyvä, että ne ovat vielä piileviä kehittymättömässä ihmisessä, sillä hän voisi käyttää toista ihmistä hyväkseen sen avulla.

 

Mutta maailmamme tulee muuttumaan kun itse muutumme ja puhdistumme sisäisesti kaikesta itsekkyyden tuomista haitoista ja saavutamme lopulta täydellisen vapauden aineen maailmankin kahleista ja meille avautuvat monet ihmeellisyydet näkymättömässä maailmassa.  Mutta sitä enne voittakaamme se suuri Itsekäs petomme meissä.

 

12.3.2015

 

Minulta kysyttiin

 

Mistähän se johtuu, että anteeksi antaminen voi olla niin vaikeaa? Asioita roikottaa perässä kuin vanhoja kahleita. Vaikka kuinka tietää, että anteeksi pitäisi sydäntään myöten antaa niin se ei vaan onnistu ja sen vuoksi on jatkuvasti paha olla. Onko sinulla mitään vinkkejä tähän varmaankin monia meitä koskettavaan asiaan.

Vastaus:
Niin kauanhan me emme ole anteeksi antaneet, kun se meitä vielä vaivaa. Olet jo kuitenkin ymmärtänyt anteeksiannon tärkeyden, joten se on jo puoli voittoa. Jeesuskin sanoi: Kun me annamme toisille anteeksi, niin Taivaallinen Isämmekin antaa meille anteeksi. Siten voitamme eli maksamme omia karmallisia velkojamme. Anteeksianto on ymmärryksen ja tahdon asia, ja siksi luja päättäväisyys on myös tarpeen.

 

Päätä siis, vaikka jalkaa polkien, että olet nyt kyseisen asian anteeksi antanut, niin muille kuin itsellesikin etkä enää siihen palaa, ja piste. Kun se sitten taas tulee joskus mieleen muistat tämän lujan päätöksesi ja ehkä se jo silloin hieman hymyilyttääkin. Kalevala mm. opettaa "kuivaharjoittelulla" meitä voittamaan sellaiset puolet itsessämme, joihin emme muuten pysty vaikuttamaan.

 

Kalevala sanoo: Teräksestä tehkös suitset, päitset rauasta rakkenna, yhellä vesikivellä, kolmen kosken kuohumilla. Tällä neuvolla voitamme suuttumuksemme. Elikkä luo mielessäsi tilanne, jossa aina suutut kun se jokin tapahtuu. Katsele rauhallisesti itseäsi siinä kuvitellussa tilanteessa ja sitten luo tästä tilanteesta mielessä sellainen hassun-hauska, suuri ja voimakas mielikuva joka saa sinut nauramaan itsellesi ja sille typeryydellesi.

 

Ja kun tätä mielikuvaa tarpeeksi toistat niin muistat sen heti tosi tilanteessa ja sen muistaminen poistaa heti suuttumuksesi. Näin pystymme ennakoimalla voittamaan alemman puolemme heikkoudet. Tämä on yksi puhdistuksen tien opetuksista joilla voitamme egomme herruuden itsessämme.

 

13.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Oppienne mukaan minuus kehittyy kohti täydellisyyttä eli syntyy jumalihminen. Mitä opitaan ? Onko se hyvyys pelkästään vai opitaanko jotain muutakin? Miten saadaan kaikkinaiset eri ihmistehtävien tiedot ja taidot ?

Vastaus:
Eihän hyvyyttä ole, ellei ole tietoa ja taitoa, on vain inhimilliset vaistot ohjaamassa. Ihminen kasvaa yhä syvällisemmin tuntemaan elämän ja luonnon lait jotka ovat ehdottoman eettisiä , tosihyviä eli totuuden kanssa yhtä  Niiden tuntemus vapauttaa meidät dualismin (hyvän ja pahan) tuomista kärsimyksistä. Käsite hyvyys on vain persoonallinen käsite. Jumaluudessa vastaavuus on aktiivista autuutta. Se on luovuuden eli tekemisen ja kokemisen iloa.

 

 

 

Miten siihen sitten päästään? 

 

 

 

Siten, kun lopetamme hyvien ja pahojen tekojemme tekemisen, ("niin ettei oikea käsi tiedä enää mitä vasen tekee") eli ettemme tee sitä enää itsenämme persoonana, vaan teemme niin kuin meidän kuuluu henkisenä ihmisenä oikein tehdäkin, niin että toteutamme oman Minuutemme meihin tuomaa elämän eettistä ymmärrystä. Silloin olemme yhtä elämää ohjaavien auttavien voimien kanssa ja heidän apurinaan ja heidän käytettävissään.

 

 

 

Meissä vaikuttaa jokaisessa vielä se meidän egomme joka kuvittelee että minun pitäisi olla hyvä, mutta kuten Jeesuskin sano: "En minä ole hyvä Isä yksin on hyvä". Elikkä tätä omaa Isäämme eli Minuuden ääntä omassa tunnossamme meidän tulee kuunnella ja sitä herkistää jos sen äänen olemme jo itsessämme lapsuudesta vaimentaneet. Se herkistyy taas kun lähdemme elämässämme noudattamaan eettisiä ohjeita joita viisaat tietäjät ovat meille antaneet. Moraaliopetukset ovat vain kehotuksia ja käskyjä jotta olisimme persoonallisuudessamme ihmisiksi, mutta eettiset ovat ylipersoonallisia.

 

 

 

14.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Oliko oppinne mukaan niin, että minuus kehittyy elämästä toiseen mentäessä ja sielu eli persoona luodaan kutakin elämää varten uudestaan ? Joissakin muissa opeissa sielua pidetään kuolemattomana perusosasena, joka kehittyy kohti täydellisyyttä; eikö ole kuitenkin sama mitä pidetään kehittyvänä yksikkönä jos otetaan huomioon jumaluuden kipinä sielussa?

Vastaus:
Aikain viisauden eli teosofian (jumalviisauden) mukaan, jonka viisauden mestarit ovat ihmiskunnalle antaneet, Korkeampi Minuus on meissä se joka kehittyy eli tulee itsetietoisemmaksi jumaluudestaan, "alemmilla" tasoilla, luomiensa persoonallisuuksien kautta.

 

Se että jotkut opit kutsuvat henkeä sieluksi ei kuulu mielestäni länsimaiseen okkultismiin, eikä esoteeriseen kristinuskoon, jossa on tarkasti määritelty ihmisen henkinen anatomia. Yhtä hyvin voitaisiin kutsua äitiä lapseksi. Ovathan he molemmat ihmisiä joissa on jumalkipinä mukana.

 

Henki on kuolematon, sielu ei. Esimerkiksi kuoleman jälkeen Minuutemme jättää aika pian meidät sielumme varaan jatkamaan tuonelassa ja alemmissa taivasmaailmoissa. Mutta sielustamme jää seuraavaan elämään tässä ja edellisissä elämissä saavuttamiamme taipumuksia, niin hyviäkin kuin huonojakin odottamaan niin sanottuina skandhoina (pergamenttisinä atomeina) eli kristillisesti leivisköinä. Minuus kuin kuorii kerman päältä eli ottaa sen itseensä mikä meissä oli iäistä kuolematonta elämän lakien mukaista ymmärrystä.

 

Kuoleman jälkeistä elämäämme voimme katso jo nyt sillä perusteella miten olemme eläneet, niin sellaiset ovat myös kokemuksemme toisella puolella. Mehän kertaamme ja läpikäymme elämänkokemuksemme sillä puolen uudestaan. Mutta kun fyysinen ruumis ei ole enää tunteitamme rajoittamassa ovat tuntemuksemme huomattavasti suurempia sillä puolen. Mutta monet toiset vainajat ja enkelit ovat meitä auttamassa vaikeuksissamme ja silläkin puolen toimii laki: anokaa, niin teitä autetaan.

 

15.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Arvelen, että elämä suunnitellaan etukäteen. Muistaakseni oppinnekin mukaan elämä suunnitellaan. Miten tämä tapahtuu  ? Osallistuuko henki tähän vaiko vain sielu ? Onko muita osallisia kuten Karman herrat ?

Vastaus:
Mitä kehittyneempi Minuus on, sitä enemmän se osallistuu myös itse tulevan elämänsä suunnitteluun, Karmanherrojen ym. ohella. Kyllähän maallisenkin temppelin suunnittelussa tarvitaan arkkitehtejä, insinöörejä, LVI asiantuntijoita ym. Kyllä myös leiviskät eli edellisten elämien taipumukset ovat mukana "piirustuspöydällä", mutta uutta sieluahan me rakennamme vasta sitten uuden elämän kuluessa.

 

Mutta kuten olen jo ennen maininnut on tällä elämällämme jo suuri vaikutus tuleviin elämiimme. Nyt jo rakennamme tulevankin temppelimme rakennuspalikoitakin. Ajatukset, tunteet ja tahtomme ovat ne työkalut meillä jo käytössämme. Nimittäin: tulet siksi mitä eniten ajattelet, missä tunteesi eniten viihtyy sellaiseksi mielesi kehittyy ja mikä on voimakkaan tahtosi päämäärä sellaiseksi kasvat.

 

Oikealla elämällä me voimme vaikuttaa jopa negatiivisen karmamme muuntumiseen päämääräämme palvelevaksi. Siksi vain se, että lähdemme jo nyt heti eikä sitten vasta huomenna toteuttamaan elämän meille tarkoittamaa tehtävää ja päämäärää ja käyttämään niitä oikeita työkaluja jotka ovat elämän meille antamat eettiset elämänohjeet, joita käyttämällä rakennamme todellisen Pyhän Hengen Temppelin tänne maan päälle asti johon Henkemme voi sitten turvallisesti laskeutua.

 

16.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miksi elämässä on niin paljon tuskaa ja muita kamaluuksia? Miksei iloa ja onnea tunnu olevan suhteessa 50/50 kärsimykseen? Vain onko kaikki näkijän silmissä, onko onnea jne. yllinkyllin ja me emme vain tajua sitä??

Vastaus:
"Silloin se parasta on ollut, kun se on työtä ja tuskaa ollut". Sanoi Kallinenkin aikoinaan. Kovassa kuumuudessa ja paineessa syntyvät kauneimmat timantit. Maailmassa on pahaa ja kärsimystä niin kauan, kuin me ihmiset sitä tarvitsemme kasvaaksemme. Minäkin jo pienenä valitin äidille, että ainako mun täytyy noita läksyjä lukea.

 

Ilo ja kärsimys ovat tajunnallisia asioita, siksi me voimme tajunnassamme myös niistä vapautua. Buddha opetti jo kärsimyksistä vapautumisen tien. Samoin Jeesus ja Kalevala. Me emme jostain syystä vain tahdo kulkea heidän neuvomaansa tietä ja ymmärtää heidän neivojaan. Ymmärrys on meillä niin tärkeä "elin" jolla me voitamme elämässämme kärsimykset, jos ei nyt heti iloksi, niin helpommiksi alussa.

 

Ilotkin ovat vain väliaikaisia joista myös saamme vapautua jolloin ne muuttuvat onneksi ja lopulta autuudeksi.

 

 

 

Mutta kuten olen jo aikaisemmin maininnut niin hyvän ja pahan koulussa me olemme oppimassa ja kasvamassa täydellisen ihmisen mittaan. Me käymme parhaillaan elämän korkeakoulua ja meillä ovat opettajina jokapäiväisen elämän eteen tuomat läksyt ja tehtävät, ja kuten äiti jo opetti ne on kunnolla tehtävä muuten et pääse ulos leikkimään.

 

 

 

Kuten mainitsin Buddha, Jeesus ja muut ihmiskunnan viisaat ovat parhaita opettajiamme selviytyäksemme parhailla arvosanoilla joka päivä eteen tulevista opetuksista. Sillä heidän antamansa elämän viisaus ja ymmärrys auttavat parhaiten selviytymään niin, ettei mikään aiheuta enää turhia kärsimyksiä elämäämme. Ja tuntuu kuin elämä ohjautuisi kuin itsestään parempaan suuntaan kun ajatuksemme tajuntamme ja ymmärryksemme muuttuvat. Silmämmekin avautuvat näkemään maailmamme aivan uudestaan: Tämähän onkin kaunis hyvä ja ihmeellinen tämä elämä, miksi en sitä ennen nähnyt? Vastaus: YMMÄRRYS.

 

 

 

17.3.2015

 

Kysymys:
Kysymys on henkilökohtainen, mutta olette usein käyttäneet sanontoja kuten usko´vainen, itse´kyys jne. Haluaisin selvitystä tähän. Tietenkin Kalevalasta on kysymys, mutta myös "maallikkofilologian" näkökulmasta......

 

Vastaus:
Kyseessähän on Suomen kieleen kätketystä viisaudesta,ei niinkään Kalevaisesta viisaudesta. Tätä olen aukonut kielitieteilijöiden harmiksi, jotka sanovat sitä sanasaivarteluksi. Lue kotisivuitani kirjoitukseni: Viisa Suomen Kieli , niin ymmärrät laajemmin mistä on kysymys. http://www.kauno-mannonen.fi/61017635

 

18.3.2015

 

 

 

Minulta kysyttiin:
Miksi esimerkiksi Rudolf Steiner tai Besant eivät korosta pahan vastustamattomuutta niin kuin Pekka Ervast ? Steiner pitää jopa Ahrimania ja Lusiferia vastustajinamme, joita vastaan meidän on taisteltava.

 

Vastaus:
Besant oli poliittisesti orientoitunut sosialisti, joka halusi parantaa maailmaa, ja silloin tarkoitus monasti vielä pyhittää keinot. Steinerin tehtäväksi tuli kristinuskon metafysiikan (oppijärjestelmän) tuominen. Kristinuskon mystiikka ja siitä johtuva käytännön elämän etiikka, jota pahan vastustamattomuus nimenomaan on, siihen ei Steinerilla ollut 20 luvulla ilmeisesti kuulijakuntaa, ja siksi sen opetuksen tuominen lankesi Pekka Ervastille.

 

Steiner aivan oikein kehottaa voittamaan Ahrimaniset ja Lusiferiset vaikutukset, jotka toimivat astraalismentaalisesta maailmasta käsin. Siellä maailmassa pitääkin vastustaa, tai oikeammin voittaa paha. Mutta Jeesuksen tarkoitus oli saada hengen eli Taivasten Valtakunta maanpäälle asti. Se pysyy poissa päivätajunnastamme niin kauan kun emme vielä pahan läpi näe, emmekä niin ollen sitä ymmärrä. Meissä hallitsee silloin vielä tuomion henki eikä pyhä henki.

 

Kuten olen ymmärryksen merkitystä painottanut monasti, niin se tarkoittaa tässäkin sitä, että ymmärrys on se kanava joka johtaa jumalaisen järjen yhteyteen, eli saamme konkreettisen yhteyden oman Minuutemme kanssa jolta saamme neuvot aina oikein toimiaksemme. Ymmärrys syntyy älyn ja tunteen yhteistyöllä, kun kumpikaan ei alista toistaan, kuten sopusointukin syntyy ja pysyy avioliitossa.

 

Mutta Minuuskaan ei pakota meitä, vaan persoonallisuudella säilyy vapaa tahto tehdä väärinkin elämässä. Mutta tällaiset väärät teot pidentävät sitä hetkeä jolloin saamme täydellisesti yhtyä Minuutemme kanssa eli valaistua. Tämän takia meidän tulee pyrkiä noudattamaan elämän eettisiä ohjeita, jotta voisimme jo päästä elämään Taivasten Valtakunnan elämää jo nyt tässä elämässä.

 

19.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Lemminkäinen lähtiessään Pohjan neitoa kosimaan, oli nainut mies, Kyllikki oli hänen vaimonsa. Pohjan akka tiesi kosijan ukkomieheksi. Ukkomiehet vokottelemassa likkalapsia eivät liene mammoille oikein mieleen.
Miten selität, että lupa kosiolaiselle kosintaan kuitenkin tuli, ja Lemminkäinen pääsi yrittämään?

Vastaus:
Aiheellinen kysymys. Vastaus riippuu nyt aivan siitä, miltä tasolta kyseistä asiaa tarkastellaan. Maalliselta kannaltahan teko olisi moraaliton ja laiton. Elämä ei kuitenkaan aseta meille mitään esteitä eikä ehtoja. Mutta Kalevala pukee vertauskuvansa inhimilisen elämän ulkoisiin muotoihin jotta ne ymmärrettäisiin ensin siltä kannaltakin. Jos katsotaan mitä kyseinen tapahtuma kuvaa ihmisen sisäisessä kehitystiessä muuttuu asia aivan toiseksi. 

Kyllikki edustaa kehittymätöntä tunnetta meissä, johon valoista huolimatta ei voi luottaa. Siksi Lemminkäinen haluaa löytää itsestään pysyvämpää jumalaista tunnetta, jota pohjanneito meissä edustaa. Hän on heti valmis lähtemään puhdistuksen tielle saavuttaakseen neitonsa. Hän lähtee pohjolaan eli sisätajuntaansa ja tapaa Pohjan-Akan joka määrää hänet puhdistuksen tielle jotta kelpaisi hänen tyttärelleen. Mutta siinä elämässä hän ei vielä onnistunut, vaikka saakin neidolta hyvät ohjeet onnistumiseen. Mutta tämä on pitkä tarina Kalevalassa. Tässä oli nyt vain lyhyesti vastaus kysymykseesi.

 

 

 

20.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Olen tässä vähän tutustunut teidän opetuksiinne. Olen surullinen, koska luulette tietävänne totuuden ja kuvittelette olevanne jotain suurta, kun uskotte itseenne, jopa tulevina jumalina. Kauhean ihana ajatus sinänsä, mutta ihminen ei pysty koskaan olemaan kuin Jumala.

 

Ei riitä, että pidätte Jeesusta opettajanne, sillä Jeesus on paljon ENEMMÄN!!! Ettekö näe, et Jeesus on tie, totuus ja elämä, eikä kukaan voi pelastua muuten kuin uskomalla Häneen. En halua mitenkään tuomita teidän ajatuksianne, mutta haluan teidän vain tietävän, että Jeesus on myös teidän Pelastaja. Aamen.

 

Vastaus:
Ihmisinä meidän velvollisuutemme on pyrkiä tietoon, joka vapauttaa meidät sokeasta uskosta ja sen tuomista usko'muksis'ta, ja pyrkiä siihen tietoon, jota alkukristityt kutsuivat sanalla pistis. Pistis tarkoittaa kokemusperäistä tietoa, mikä syntyy ihmisessä, kun jumalainen järki eli Pyhä Henki häneen laskeutuu ja valaisee ymmärrystämme, niin kuin se laskeutui Jeesukseenkin Jordanin kasteessa. Pekka Ervast ja moni muu ovat tämän tiedon saavuttaneet.

 

Kannattaa lukea heidän opetuksiaan, jotta ymmärrämme syvemmin Jeesuksenkin merkityksen pelastajana. Ei kukaan, ei edes Jeesus pysty meitä nostamaan ja pelastamaan ellemme itse lähde "pelastuksen" tietä kulkemaan tai apua pyytämään.

 

Me saamme loputtomasti rämpiä täällä materian suossa, ellei meissä herää halua nousta kuivalle maalle ja siitä kulkea eteenpäin pudistuksen tietä jolla saamme ryvettymistämme puhdistaa. Hyvissä pyrkimyksissämme meitä autetaan aina näkymättömästi eteenpäin.

 

 

 

21.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miten suhtaudutte idealismiin eli siihen filosofiaan, joka kieltää materian olemassaolon. Jumalakaan ei voisi luoda materiaa koska Jumala kohtaa materian olemattomuuden luonnonlain ?

Vastaus:
Materian olemattomuuden ajatus lähtee tietoisuudesta, ettei materiaa sinänsä "kappaleina" ole olemassa. Sillä aine rakentuu atomeista jotka ovat voimapyörteitä. Joten aine koostuu näistä energiapyörteistä ja aine muodostuu siis energiasta. Mutta energia ei voisi muotoutua aineellisiin muotoihin ellei sen takana olisi tajunta joka sitä liikuttaa eli käyttää voimaa, ja voiman takana on aina tajunta joka sitä voimaa käyttää.:Ja tajuntahan onkin jo henkeä, niin kuin se on jokaisessa elävässä olennossa. Eli loppujen lopuksi henki ja aine ovat siis yhtä.

 

 

 

Kuitenkin ilmennyt maailma on dualistinen eli kaksinainen, vaikka aine ja henki on ykseydestä eli miten tämä on ymmärrettävissä. Ilman henkeä tätä aineen maailmaa ei siis olisi olemassa. Fyysinen maailma on kuitenkin kaikkein pysyvimmässä muodossa olevaa tajuntaa "ajatusmuotoa".

 

 

 

Voidaan sanoa, että fyysisessä päivätajunnassa olevalle ihmiselle aineen maailma on sellaisenaan todellinen maailma, jossa vallitsevat fyysisen maailman lainalaisuudetkin vastakohdissaan. Jos ottaa pahan pois, niin hyväkin katoaa ja päinvastoin. Ne elävät toistensa olemassa olosta kuin nuori pari, niitä hallitsee vetovoiman laki.

 

 

 

Me emme voi dualismin molempia puoli kokonaisuudessaan nähdä yhtä aikaa Se on kuin ovi, jonka toisella puolella lukee sisään ja toisella puolen ulos. Saman oven molempia puolia et voi nähdä yhtä aikaa. Dualismin lakeihin törmäävät niin uutta luovat jumaluudet kuin ihmisetkin. Aine on hengen taikavoimaa ja siten henki vain voi luoda uutta ainetta. Me voimme ajatuksillamme muovata materiaa, mutta emme sitä materiaa luoda, ainakaan vielä.

 

 

 

22.3.2015
Minulta kysyttiin:
Onko maailmassa olemassa absoluuttinen hyvä ja paha, vai ovatko ne itsetietoisen olennon (ihmisen) subjektiivisia mielipiteitä?

Vastaus:
Ilmennyt maailma on dualistinen eli kaksinainen. Siinä ilmenevät vastakohtaisuudet. Joku näkee maailman hyvänä toinen pahana. Maailma kuitenkaan ei ole hyvä eikä paha, vaan hyvä ja paha ovat ihmisen korvien välissä, aivokummituksina, niin kuin kaikki muutkin mielipiteet maailmasta.

 

 

 

Ilmenemättömässä eli absoluutissa ei ole dualismia, vaan ykseys eli Jumala. Lusifer ja Saatana, mielletään pahaksi ja ihmisiä houkuttaviksi pahuuteen. Niin etenkin kirkkojen piirissä missä halutaan osoittaa maallinen pyrkimys pahaksi ja siten tuomita paha jotta ihminen saataisiin pyrkimään hyvään on nämä Lusifer ja Saatana pistetty ihmistä pahaan koukuttajaksi ja siten tuomittaviksi. Se oli suuri erehdys johon kirkot lankesivat ja saivat ihmiset tuomitsijoiksi. Eivät uskoneet Jeesusta: Millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan.

 

 

 

Lusiferit ja Saatanat jumalaisina olentoina tekevät työtään ihmiskunnan auttamiseksi täällä hyvän ja pahan koulussa, jotta jumalainen tajunta meidän korkeampi Minuutemme voisi astua itsetietoisena tähän karkeaan aineen maailmaan asti. Poistamalla jompi kumpi, hyvä tai paha ei saavuteta mitään. Vasta dualismin ymmärtäminen vapauttaa meidät hyvän ja pahan pauloista.

 

 

 

Kokeilkaa tavallisten ihmisten tai uskovaisten piirissä, miten reagoidaan kun sanotte: "Älkää pyrkikö hyviksi ihmisiksi", ja olkaa vähän aikaa hiljaa. Olen sen testannut usein. Se osoittaa millä tiedon ja ymmärryksen tasolla normaalit ihmiset vielä liikkuvat. Harva on vasta vapautunut dualismin harhasta. Ihmiset eivät vielä ymmärrä, että hyvää tarkoittavat ihmiset maailmassa tekevät lähes kaiken pahan. Pahaa tarkoittavia ihmisiä on erittäin harvassa.

 

 

 

Syy:  ymmärryksen puute. Ihmiset eivät vielä halua noudattaa elämän eettisiä lakeja jotta kasvaisivat TOSI-hyviksi ihmisiksi ja siten noudattaisivat ja tekisivät tosi-hyviä tekojakin jotka ovat totuudesta eikä meidän persoonallisuuden hyviä, puolinaisia tekoja.

 

23.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitkä syyt määräävät ja ohjaavat jälleensyntymisen ajankohdan. Ymmärrän, että meidän täytyy vapautua edellisen elämän maanpäällisistä himoista ja haluista ennen kuin voimme uudelleen syntyä, mutta Mitä muita vaiheita on ennen jälleensyntymää. Kauanko vietämme muilla tasoilla kunnes jälleensynnymme?

Vastaus:
Ihminen vapauduttuaan kuoleman jälkeen alemmasta puolestaan kaamalookassa, tuonelassa eli kirkollisesti sanottuna helvetissä, kokee toisen kuolemansa ja herää taivasmaailmassa eli ylemmässä mentaalimaailmassa. Taivaassa kaikki se hyvä mitä elämämme aikana halusimme ja ikävöimme saa täyttymyksensä, kunnes siihenkin kyllästymme ja haluamme jatkaa henkistä kehitystämme ja syntyä sitä edelleen maanpäälle jatkamaan.

 

 

 

Voimme myös kieltäytyä taivaallisesta autuudesta ja syntyä aiemmin jatkamaan kehitystämme, mikäli olemme siihen jo niin valveutuneita. Tavallisille ihmisille kuitenkin taivainen lepo kaikesta pahuudesta antaa eväitä uuteen ruumistukseen.

 

 

 

Ihmiskunta muodostuu kuudesta kymmenestä miljardista ihmismonadista, eli Minuudesta. Ihmisessä on myös vastaava määrä punaisia verisoluja, sillä elämä on rakentunut muutamille peruskaavoille ja kaikki toimii tiettyjen lainalaisuuksien mukaan. Fyysisellä tasolla on ihmisiä tällä hetkellä vain 8,5 %.kokonaismäärästä Jos ihmiskunnan ihmisten maan päällinen keski-ikä olisi 50 vuotta olisi jälleensyntymisväli siten 425 vuotta. Mutta eri ihmisillä tämä syntymien väli vaihtelee suuresti ja onko koko ihmiskunnan keski-ikää koskaan edes pystytty laskemaan.

 

24.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Yksi kymmenestä käskystä kieltää tappamisen, mutta kuitenkin on oikein tappaa nk. "itsepuolustuksen" nimissä. Sota on aina jostain kumman syystä itsepuolustusta... Tällöin papit & kirkot eivät kiellä tappamasta vaan siunaavat ja rukoilevat Jumalalta sotaonnea. Miksi? Jumalahan loi myös Luciferin, elikkä Saatanan. Tällöin Jumala on luonut pahan ja antanut sille tilaa ja vapautta temmeltää maailmassamme, eikö totta?

Vastaus:
Tietämättömyyttään!! Papit ovat omasta mielestään Jeesusta viisaampia. He "tietävät", ettei ihminen vielä pysty tappamattomuuteen. He eivät kuitenkaan ymmärrä Jeesuksen tavoin kehottaa olemaan vastustamatta pahaa ja olla suuttumatta, josta tappaminenkin lähtee, vaan hyväksyvät "pyhän" vihankin Tappaminen itsepuolustukseksikin osoittaa, ettei ihminen vielä tunne elämän lakeja ja siinä vallitsevaa ehdotonta oikeudenmukaisuutta.

 

 

 

Meitäkin hallitsee vielä tuomion henki niin kauan kun vielä pahaa näemme, emmekä ymmärrä sitä. Ihminen pitää omia halujaan myös vielä arvokkaampina kuin että ymmärtäisi alistua elämän tahdolle, sillä kaiken minkä joudumme kohtaamaan niin se kuuluu meidän kohdata, kuolemakin. Kuolema on synnin seurausta, sanotaan. Jos vapaudut "synneistäsi" pääset jo eläissäsi ikuisen elämän yhteyteen.

Eikös se Lucifer ollut Jumalien neuvostossa yksi pääenkeleistä, joka taivaallisessa kodissaan oli yhtä Kristuksen kanssa, mutta maahan langettuaan muuttui kirkkojen kiroamaksi Saatanaksi. Luciferhan otti tehtäväkseen ihmiskunnan kasvattamisen vaikeuksien ja kärsimysten kautta. Lucifer iloitsee varmasti eniten, jos ihminen ei lankea hänen kiusauksiinsa, sillä sen kautta hänkin vapautuu hankalasta tehtävästään, ja poistaa "naamarin" kasvoiltaan ja näyttäytyy loistavana jumalolentona.

 

 

 

Kyllä Suomen kansa sen tietää, sillä sille piru on ainoa jumalsyntyinen olento, jota ympäröi suuri huumorin ilmapiiri. Hänestä on eniten vitsejä väännetty. Joten miehet enemmän kuin naiset ovat siten säästyneet kirkon kiroukselta, kun eivät ole kaikkea uskoneet mitä pappi sanoo.

 

 

 

25.3.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Vielä koskien kanavoituja kirjoja. Epäilemättä niissä on paljon hyvää ja hyödyllistäkin, mutta niiden arvoa laskee mielestäni se, että ne ovat täynnä myös tietoa, joka ei voi pitää paikkaansa. Mitenkä esimerkiksi tulisi suhtautua Urantia-kirjan ilmoittamiin vuosilukuihin? Kirjassa sanotaan, että eräskin tähtisumu muodostui 900 miljardia vuotta sitten, vaikka alkuräjähdys tapahtui nykytietojen mukaan noin 15 miljardia vuotta sitten.

Vastaus:
Kaikki tapahtuu viimeeksi vasta aineellisuudessa. Sitä ennen käydään muut olemisen tasot läpi. Sinäkin luot ensin ajatuksissasi, ennen kuin toteutat sen aineessa. Monasti pyhissä kirjoissa nollat lisätään vain symbolisoimaan käsitteiden tuolle puolen menoa. Aikakaakaan kuten ei materiaakaan todellisuudessa ole olemassakaan vaan ne ovat vain tässä dualisen maailman käsitteissä.

 

 

 

On olemassa myös luonnon muisti, eli kaikki mikä on tapahtunut joskus on jättänyt pysyvän jäljen luonnon valtavaan muistipankkiin. Täältä luonnonmuistista voi tietäjä kyvyillään päästä tutkimaan menneisyyttä ja tuoda siitä tajuntaansa sen mitä siitä ymmärtää. Näin on tietäjät Suomenkin menneisyyttä päässeet tutkimaan kaukaiseen muinaisuuteen asti.

 

 

 

Nykyaja tiede kun ei tähän pysty eikä siten saatuihin tietoihin usko ei meillekään ole voitu kertoa omasta mahtavasta menneisyydestämme, vaikka Yrjö Koskinen teki siitä aikoinaan väitöskirjankin, jonka ruotsinmieliset sitten hiljaisuudella vaimensivat, sillä tieteen mukaan ruotsalaiset vasta toivat sivistyksen tälle metsäkansalle. Todellisuus on kuitenkin päinvastainen ja onneksi siitä on jo paljon kirjallistakin tietoa saatavana.

 

 

 

26.3.2015

 

Vastaus:
Tähän ole jo ennenkin vastannut mutta hyvä huomio, joka kuitenkin tuntuu hyvin tutulta, ja aina naiselta tulleeksi. On sanonta, että miehet kulkevat järjentietä, naiset sydämentietä. Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa. Yleensähän ihmiset eivät kulje millään "tiellä". Vasta kun ihminen astuu lavealle tielle on hänen älynsä alkanut järkevöityä.

 

 

 

Sydän jolla ymmärretään yleensä tunnetta on riepotellut ihmistä kuin myrsky peräsitöntä laivaa. Kuten Jeesuskin sanoi: "Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset", ym ym. Ei kai tällaista sydäntä pidä kuunnella, eihän, vaan. Ymmärrän kuitenkin mitä tarkoitat sydämen kuuntelulla.

 

 

 

Vasta kun äly ja tunne ihmisessä ymmärtävät toistensa merkityksen, eivätkä väheksy toisiaan, löytyy sopusointu ja yhteisymmärrys, jolloin risti'riita tältä ristiltä poistuu ja ymmärtämisen tie voi alkaa. Vain tyyneen voi taivas kuvastua, sanovat viisaat. Ymmärrys meissä avaa taivaiden portteja meille. Silloin pikkuhiljaa voi Vaakalintu Valkeinen, niin kuin Kalevala sen kuvaa, eli Pyhä-Henki voi alkaa laskeutua ihmiseen ja valaista tietoisuuttamme ja puhdistaa sydämemme.

 

 

 

Tämä Pyhä Henki eli Jumalainen Järki valaisee ihmisen tajuntaa, jolloin ihminen vasta tietää mitä jumalainen rakkauskin on. Todellinen Rakkaus ei tule sydämestä, vaan Järkevöityneestä "sydämestä". Tätähän sinäkin kai halusit sanoa. Mutta naiset eivät huomaa sanoa ,että sydämenkin pitää ensin järkevöityä. Silloin meissä ei miehinen äly eikä naisellinen tunne enää hallitse.

 

 

 

27.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mistähän ihmeestä voi johtua tämä tämmöinen raastava yksinäisyyden tunne jolle ei näyttäisi olevan mitään järjellistä selitystä? On perhe ja kaikki ympärillä, mutta siltikin tuntuu kuin olisi ihan orpo reppana. Mistä löytyisi taas elämän ilo?

Vastaus:
"Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin". Sanoo Eino Leino. Elämä pistää meidät itsenäistymään, jos se katsoo meidän liikaa sitoutuneen toisiin ihmisiin. Se heitti karjalaiset muun Suomen sekaan kokemaan
yksinäisyyttä, kun olivat liiaksi sukusidonnaisia. Ilo löytyy jälleen henkiseltä tieltä. Elämä koittaa myös herätellä meitä neljä kertaa elämässämme, nimittäin lapsuudessa. nuoruudessa, miehuudessa ja vanhuudessa. Ehkäpä sulla on meneillään tällainen herätys yritys elämän taholta.

 

 

 

Elämä on varannut meille pelkkää onnea ja iloa, jos emme sitä itse tärvele. Lähde siitä ajatuksesta, sillä olet omien ajatustesi tulos. Siellä sinun varsinainen työmaasi tulee olemaan. Ajatuksilla me pääsemme yhteyteen toivomaamme maailmaan. Siksi oikeat ajatukset johtavat meidät oikeisiin tekoihin ja oikeat teot antavat meille mielihyvän tuntemuksia ja toisten auttaminen toimii niin, että tuleemme itsekin autetuiksi, vain sitä saa mitä antaa. Näin elämä toimii.

 

 

 

Miten sitten päästä oikeisiin ajatuksiin? Yleensä apuna on hiljentyminen, ja avun pyynti eli anominen. Anokaa niin teille annetaan on meille sanottu. Anokaa oikeamielisiä asioita niin tulette oikeamielisiksi. No mitä ne ovat?  Ne ovat eettisen elämän ohjeita joita alamme löytämään. Meille ohjautuu "sattumalta" kirja tai "sattumalta" menemme kuuntelemaan esitelmää jossa tästä asiasta puhutaan. Näin elämä alkaa ohjaamaan meitä jos vakavasti anomme tätä ohjausta.

 

 

 

28.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Meidän on kehityttävä täydellisiksi, ok. Mutta miksi meidän on ollut
lähdettävä niin pohjalta. Kuka sen on määrännyt ? Olemmeko me
pelinappuloita jonkun shakkilaudalla ?

Vastaus:
Samasta syystä kuin lapsikin lähtee pienestä, kasvaakseen isänsä
mittaiseksi. Ei voi olla suurta ilman pientä, ei täydellistä ilman
epätäydellistä.

Me ollemme jo n.10'000 elämää ponnistelleet kasvaaksemme tähänkin mittaan ja suurin osa ihmiskunnasta on vielä henkisesti nuorukaisen iässä. Ihmiskunnalla on vielä pitkä matka edessään kasvaakseen edes keski-ikään.  Me olemme kasvamassa täällä vapaiksi luoviksi jumalolennoiksi emmekä minkään jumalan tai jumaluuden marioneteiksi eli pelinappuloiksi.

 

 

 

Siksi meidän kasvumme on hidasta koska jokainen saa vapaasti edetä omalla tahdillaan ja ihminen on luonnostaan mukavuudenhaluinen ja laiska tarttumaan elämän tarjoamaan kehitystiehen. Emmehän mekään lapsistamme halua alistettuja saamattomia nynnyjä vaan annamme heidän kasvaa vapaiksi itsenäisiksi ja lopuksi täysin itsestään huolehtiviksi ihmisiksi. Näinhän elämäkin meidän suhteen.

 

 

 

29.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Jos on ollut tapana tukahduttaa vihansa, ja se aiheuttaa epäsuoraa harmia,mm. lievää vainoharhaisuutta, positiivistenkin tunteiden puuttumista ym. niin eikö oman vihansa hyväksyminen ole ainoa tie tässä tapauksessa? Vai mitä pitäisi tehdä? Olen väsynyt kuulemaan "ajattele positiivisesti" tyyppistä itsensä pettämistä.

 

 

 

Mutta jos esim. vauvasta saakka on joutunut olemaan uskonnollisissa tilaisuuksissa joissa saarnataan jatkuvasti ihmisen syntisyydestä, ei omien negatiivisten tunteiden hyväksyminen ja
tunteminenkaan ole helppoa. Alitajunnassa saarnaaja kertoo että et saa tuntea sitä tai tätä.

 

Vastaus:
Kun olet yksin ja rauhassa, käy istumaan tuoliin, pistä silmät kiinni ja rentouta tietoisesti kaikki lihaksesi. Hengityksen tahdissa mene yhä syvemmälle rentoutuneeseen sisäiseen rauhaan.

 

Kun tunnet olevasi pois ulkoisesta maailmasta niin ota ajatuksiisi tyypillinen tilanne, jossa olet joutunut tukahduttamaan vihasi. Anna "kosken kuohuta". Pyydä sitten mielessäsi anteeksi tältä vihan kohteelta ja aiheuttajalta, sillä hän ei ole tiennyt todellisuudessa mitä on tehnyt. Hän on varmaan tarkoittanut hyvää. Miksi vihaisit hyvää tarkoitusta.

 

Toistamalla tämän mahdollisimman usein vapaudut pikkuhiljaa vihasta ja opit ymmärtämään kaikkea muutakin sinulle opiksi tullutta asiaa. Anteeksiantamisessa on suunnaton teho ja voima. Meille ovat viisaat tietäjät opettaneet monia keinoja jotka perustuvat elämän eettiseen lainalaisuuteen. Kokeileppa iltasin kun menet nukkumaan että sanot kolme kertaa: annan itselleni anteeksi.

 

 

 

30.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä sanotte seuraavasta kokemuksesta ? Olen läpikäynyt vaikeaa kriisiä ulkoisista seikoista johtuen. Kun tilanne oli oikein paha niin suutuin Jumalalle ja kysyin onko hän paha kun antaa tällaista tapahtua. Sitten yöllä olin hereillä ja yhtäkkiä koin voimakkaan tunnereaktion ja helpotusten kyynelten läpi koin suuren reaktion, jossa hyväksyin maailman kaikkine tapahtumineen ja mielessäni oli suuri ymmärrys kriisitapahtumaa kohtaan.

 

Mieleeni nousivat sanat: Jumala on hyvä eikä paha. Sitten seurasi seestyminen: Minulla oli oikein hyvä olo. Nyttemmin en enää tunne tuota tunnetta mutta minulla on kyllä hyvin voimakkaana vakaumus, että henkisyys on totta enkä huolehdi kuin hyvin harvoin tulevaa murheellisesti. Mitä Teosofia sanoo tästä ?

Vastaus:
Olet kokenut tyypillisen vastauksen voimakkaaseen "Jumalalle" suunnattuun kysymykseen. Silloin kun asia on kiireellinen vastauskin tulee välittömästi. Monasti se tulee vasta ajan kanssa. Itse olen kokenut vastaavanlaisia vastauksia pyyntöihini. Täytyy oppia vain kysymään.

 

Elämässä vallitsee YYA sopimus, josta YK:kin sen on kopioinut. Ylemmät tahot ovat velvolliset auttamaan, jos heihin vakavasti vedotaan. Kyllähän mekin autamme toista, jos meiltä apua pyydetään. Yleensä suuret kriisit toimivat herättäjinä elämässämme ja silloin ihminen tarttuu monasti viimeiseen oljen korteen ja saa avun kuten erään Heikin tapauksessa jopa todennäköiseltä itsemurhalta. Katso klikkaa tästä: http://www.kauno-mannonen.fi/63509597

 

31.3.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä merkitystä oli Jeesuksen ristinkuolemassa ihmiskunnalle? Mitä tarkoittaa Kristus-prinsiippi ? Onko se sama kuin johdatus elämässä Jeesuksen ohjauksessa ? Kristityt puhuvat usein, että he antavat Jeesuksen tulla elämäänsä. Onko Kristus-prinsiippi tämä em. asia?

Vastaus:
Jeesus oli tienraivaaja, edellä kulkija. Ensiksikin jos otetaan asia vertauskuvallisesti, niin hän näytti esimerkillään, että ihmisen tulee oppia kuolemaan jo eläessään tällä aineen ristillä (fyysisessä kehossa) kaikesta siitä mikä on kuoleman alaista, ja siten voittaa kuolema. Toiseksi aineen rajoitus, mikä on suurin rajoite, voitetaan vapaaehtoisen kärsimyksen kautta ellei sitä vielä muuten osata voittaa. Se voidaan voittaa myös luopumalla eli luovu'uus alkaa meissä virrata ja anteeksi antamalla.

 

 

 

Eli Jeesus suoritti ristillä  kaiken tämän ja sai punaisen tulen vihkimyksen eli vanhan kaavan mukaan neljännen vihkimyksen. Tämä tapahtui nyt ensimmäisen kerran fyysisessä päivätajunnassa ollessa. Siinä sen merkitys. Jonkun pitää olla aina ensimmäinen. Toisten on sitten helpompi. On tällä sitten monta muutakin merkitystä ollut.

Meissä on Kosminen Kristus mystisenä Kristus-prinsiippinä ehkä jo jokaisessa ihmisessä. Se on tämän jumalaisen poika-puolemme eli Buddhin yhteydessä. Jos ihminen saa kokea Kristus-kokemuksen eli todellisen uudestisyntymis-kokemuksen on siinä Jeesus-Kristuskin jollain tavalla läsnä. Ja tämä on hyvä tiedostaa ettei silloin luule itseään Jeesukseksi kuten eräs entinen mies.

 

 

 

1.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Olivatko muinaisajan ihmiset jättiläisiä? Ainakin suomalaisten Kalevanpoikien tiedetään olleen perin kookasta väkeä. Lukeehan Raamatussa (1. Moos. 6:4):
Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä ja myöhemmin kuin Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

Vastaus:
Vielä Suomessa asuneet Jotunitkin olivat jättiläisiä lappalaisiin verrattuna. Hallitsijat olivat yleensä Jotuneja. Olivathan ihmiset Lemurialla, kun astuimme näihin nahkapusseihin, jättiläisiä, eli noin 15 metrin kokoisia, kuin nykyiset puut. Jumalan pojat eli meidän Minuutemme inkarnoituivat näihin maan tyttäriin, jotka luonto oli meille valmistanut käyttövälineiksi tälle tasolle. Minuutemme sitten pikkuhiljan otti etäisyyttä tämän egomme alkaessa meissä hallita.

 

 

 

Tästä alkoi maanpäällinen elämämme miljoonia vuosia sitten. Se että Jumala päätti hukuttaa ihmiskunnan vedenpaisumuksella voidaan ymmärtää Kalevalan mukaan toisin. Ihminen silloin ennen Lemuriaa jolloin maa oli vielä "vesipallo" me olimme "hukutettu" tähän elementtiin. Lemuriahan oli sitä aikaa kun Luontoäiti alkoi luoda maita mantuja ja ihminenkin astui ensimmäisen kerran maan kamaralle.

 

 

 

Kalevalamme ei ole niin julma kuvauksissaan kuin juutalaisille annettu vanhatestamentti. Ehkä me suomalaiset ymmärsimme jo syvemmin asiat silloinkin kun mytologioita luotiin kansoille, ja onhan Kalevalamme juuriltaan vanhempi kuin Vanhatestamentti ja kuten olen sanonut niin juutalaiset saivat sen Sumereilta eli kantasuomalaisilta ja kun olivat sotaisia niin pukivat Jumalansakin kiivaaksi kiukkuiseksi julmaksi hirmuiseksi.

 

 

 

2.4.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Onko Atlantis ollut olemassa?

Vastaus:
Kun kreikkalainen lainlaatija Solon kävi kai ennen ajanlaskun alkua  Egyptissä Saisin pappien juttusilla, sai hän nähdä vanhoja papyruksia joissa kerrottiin Atlantiksen ajoista. Kyllä se on niin monissa mytologioissa jo esitetty ja monet tietäjät siitä kertoneet, että kyllä siitä on niin paljon tietoa olemassa, että kyllä sen on täytynyt olla olemassa.Kalevalan Ahti Saarelainen eli sittemmin Lemminkäinen kuvasi Atlantista aikaa Ahtina. Itse luotan tietäjien tutkimuksiin enemmän kuin tieteen joka kulkee pitkällä vielä perässä historian ja syvimmissä elämää koskevissa asioissa. Tietäjät ovat läpikäyneet ihmisen kehityshistorian jossa tiedemiehet vielä porskuttelevat ja päässeet niille tasoille joilta voidaan luonnonmuistista tutkia menneisyyttä ja siksi heidän tietoonsa voi luottaa Sillä he ovat kertoneet asioita jo ennen  kuin tiede on niitä vasta myöhemmin löytänyt.

 

 

 

3.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Olen ihmetellyt että miten te voitte uskoa jumalaan.
Mielestäni on täysin järjetön ajatus että pilven päällä
on jätkä, jolla ei ollut parempaa tekemistä kun luoda maailma.

Vastaus:
On täysin järjetöntä uskoa Jumalaan, niin kuin itse totesitkin. Uskovaisia on jo ihmiskunnassa ihan liikaa, ja siksi on niin paljon väkivaltaakin maailmassa. Suomen kielikin jo vähättelee uskovaisia sanomalla usko'vainen. Pitää pyrkiä tietoon, joka vapauttaa meidät "pilviveikoista".

 

Me jokainen olemme tulevia jumalia, sillä luommehan jo nyt oman maailmamme. Sinun maailmasi on sellainen jollaiseksi olet itse sen ajatuksillasi luonut. Toinen näkee samat asiat hieman eri tavalla. Et varmaan tullut ajatelleeksi että olisit voinut käyttää aikasi paremminkin omaasi luodessa.

 

Mutta ei hätää, sinulla on vielä miljoonia vuosia aikaa herätä unesta ja sitten katsoa sitä todellista maailmaa uusin silmin, joka on ehkä jäänyt huomaamatta ja löydätkin ihmeen ihanan toisen maailman jota et itse olekaan luonut ja ihmettelet, että kukahan on voinut näin kauniin maailman luoda ja ehkä silloin ymmärrät että on ollut sinua mahtavampikin Luoja Jumala.

 

4.4.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Onko näin, että kuoleman jälkeen itse käymme elämämme läpi ikäänkuin
nauhalta ja sen jälkeen tuomitsemme itse itsemme? Ja sitten valitsemme
mihin haluamme syntyä seuraavaksi, ketkä ovat vanhempamme jne. Eli päätämme
itse missä asioissa haluamme oppia ja kokea lisää? Onko tässä modernimpi
versio buddhalaisesta karmasta?

Vastaus:
Kuoleman jälkeen kyllä me itse kyllä käymme oman elämämme läpi kuin filminauhalla ja Minuudemme totuuden valossa näemme missä olemme töppäilleet ja ehkä hävetään omia
erehdyksiämme ja ne tuomitsevat joita tuomion henki vielä hallitsee. Mutta himojemme ja halujemme puhdistuksessa saamme kyllä sitten myöhemmin apua, ettei niissä tavi turhan kauaa enää piehtaroida.

 

Jotkut jo kehittyneet sielut voivat kyllä jo itse ottaa osaa uuteen elämänsuunnitelmaansa, mutta kyllä sen yleensä hoitavat "karmanherrat" vieläkin. Kuoleman jälkeistä elämää täytyy lähestyä iloisella myönteisellä hengellä sillä se on aina uusi kokemus kuin uusi elämäkin lapsella. Ymmärtämättömiä on vain peloteltu helvetin tulilla, mutta kun ymmärrämme jo etukäteen mitä tulemme kohtaamaan vie se pelotteluilta pohjan pois.

 

 

 

5.4.2015

 

Kysymys:
Kertoisitteko mikä on syyruumis ( tarkoitus, tehtävät ja yhteys muuhun ihmiseen )?

 

Vastaus:
Kausaali eli syyruumis, itämäisittain kaarara shariira, eli kausaaliruumis, eli elämänkirja on meidän ylemmällä älytasolla oleva ikuisen Minuutemme käyttöväline, johon elämä elämältä kerääntyy ne meidän elämänkokemukset, jotka ovat kuolemattomia, ikuisia.

 

Muisti on inhimillisen elämän olennainen osa, sillä siinä säilyy koko ilmenneen elämämme koko kirjo ja koska se on pysyvä ajasta toiseen säilyvä, ikuinen osa meissä, siksi sanotaan syyruumista myös ikuisen muistin ruumiiksi sillä siinä säilyy aikakaudesta toiseen, ruumistuksesta toiseen kaikki elämän kokemuksemme.

 

Ehkä sitä voisi verrata yksilöllisen elämän akassaan eli luonnonmuistiin, josta tietäjä pystyy lukemaan menneisyyttä.Kuoleman jälkeen taivastilassa se, tai oikeammin se mikä jää jäljelle nostetaan puhdistuneena elämän kirjaan ja niin muodostoo syyruumis eli muodostuu pysyvä inhimillinen aura.

 

Maanpällä elävä ihminen ei pysty sitä elämänkirjaansa lukekemaan sillä tajuntamme on kuin kääntynyt poispäin ottamaan vastaan uusia elämänkokemuksia. Mutta kuoleman jälkeen taivastilassa me voimme Minuutemme yhteydessä katsella menneitä elämiämme. Ihiset jotka jo eläissään ovat päässeet Minuutensa yhteyteen voivat nähdä ainakin väläyksiä menneistä elämistään, mutta ei toisten ihmisten elämiä ilman hänen Minuutensa lupaa.

 

6.4.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Minua on askarruttanut kysymys siitä, että mihin karman opetus lähinnä
kohdistuu? Olettaisin, että negatiivisen karman tapauksessa Henki ( Minuus ) ei koe tuskaa. Kokeeko sielu ? Jos persoona ainoastaan kokee tuskaa, niin eikö koko järjestelmältä ole pohja pois

 

Vastaus:
Meillä on vain yksi tajunta, yksi minuus, joka aineeseen astuttuaan on rajoittanut tajuntansa, eli on vapaaehtoisesti ottanut rajoituksen eli kärsimyksen kantaakseen, luodakseen itselleen ikuisen tai paremminkin

 

aijoonisen eli aikakautisen käyttövälineen aineen tasolla asti.

 

Esimerkiksi äiti ottaisi ilomielin kantaakseen lapsensa kärsimykset. Tämä tapahtuu rakkaudesta lapseen. Samoin Minuutemme vapaaehtoisesti astuu rajoitukseen "lapsensa" rinnalla, eikä se tunnu silloin kärsimykseltä, vaan rakkaus poistaa kärsimyksen. Jumalankin kokeakseen olevansa rakkaus pitää astua ilmennykseen eli rajoitukseen eli kärsimykseen.

 

Todellinen rakkaus on ihmeellinen asia, sitähän ei pysty selittämään, sen voi vain kokea. Paavalin sanoin: Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä, rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.

 

7,4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miten tämä ihmisten nykyinen yleinen näkemys, kun ei tunnu enää opettavan mitään moraalitotuuksia. Kysyisin siis että mitä todellisessa terveessä maailmankuvassa tarkoitetaan esiaviollisella seksillä ? Oliko myös alkukristillisessä rituaalissa avioliitolla suuri merkitys. Eli sillä että seksi kuului avioliittoon eikä seksuaaliseen vapauteen !

Vastaus:
Olen ehkä väärä ihminen vastaamaan siihen miten asiat olivat silloin ulkoisesti. Juutalaisethan ainakin pyrkivät sukupuoliseen puhtauteen. Jeesus jopa sanoi, että joka katsoo naista himoiten on jo tehnyt huorin tämän kanssa. Mutta Paavali jo sanoi että parempi naida kuin palaa. Eli naiminen ei ole niin suuri paha, kuin sen himossa piehtaroida jatkuvasti. Ajatukset pitää pitää muissa kuin himokkaissa asioissa. Eli ajatusten puhdistamisesta lähtee puhdistuksen tie.

 

Kirkon ahtaat näkemykset ovat saaneet paljon pahaa aikaan ihmisten elämässä. Mutta onneksi ihmiset ovat jo suurelta osin vapautuneet kuten monet papitkin näistä ahtaista näkemyksistä. Hyväänhän niillä on pyritty, mutta kun hyvässä tarkoituksessa me ihmiset teemme niin paljon pahaa toisillemme. Siksi meidän tulee päästä ymmärtämään mitä suuri elämä mistäkin on mitäkin mieltä. Ja siihen auttaa totuuteen pyrkimys, niin meille alkaa ohjautumaan oikeat kirjat mistä saamme tietoa kuinka toimia ja elää.

 

8.4.2015

 

Minulta kysyttii:
Hei Kauno! Meille sattui mieheni kanssa ihmeellinen kokemus ollessamme lenkkeilemässämme metsässä. Paikka jossa kuljimme on meille molemmille entuudestaan hyvin tuttu, joten eksymisestä ei voinut olla kyseessä. Mutta molemmille, erityisesti miehelleni tuli sellainen tunne, että olimme saapuneet paikkaan A paikasta B ihan ihmeellisesti. Joudumme kulkemaan sähkölinjan alitse ja maamerkit joita muutenkin seuraamme ovat hyvin tutut.

 

Mutta kuinka ollakkaan kohta olimme samassa paikassa mistä lähdimme, emmekä missään vaiheessa alittaneet sähkölinjaa uudestaan joka normaalisti olisi kuulunut kulkureittiimme. Varsinkin miehelleni tuli sellainen tunne, että ihan kuin jotain olisi pyyhkiytynyt muististamme pois. Voiko sellainen olla mahdollista? Paikka jossa lenkkeilemme on jääkauden aikaista harjumuodostelmaa ja täynnä hiiden kirnuja. Ja kuten sanoin paikka on meille molemmille hyvin tuttu. Olo oli hyvin epätodellinen talsiessamme kohti kotia. Mitä ihmettä tuommoinen tarkoittaa?

Vastaus:
Etenkin rauhallinen metsä on otollinen paikka elämän meitä herätellessä. Luonnonhenget, jotka ovat joskus vähän ilkikurisella päällä, tai suojelevat tiettyä paikkaa harhauttavat monasti myös ihmisiä. Kuitenkin kaiken jonka joudut kohtaamaan on sillä jokin viesti tai tarkoitus sinulle. Kun lähdemme totuudenetsijän tielle meille annetaan "yliluonnollisia" psyykkisiä kokemuksia aina matkan varrella, ehkä siksi jotta mielenkiinto etsimiseen säilyisi.

 

Mitä tämä kokemuksesi tarkoittaa? Sitä sinun täytyy miettiä ja oletko kenties itse toivonut joskus jonkinlaista "uskonvahvistusta".En ihmettele että koit sen ihan ihmeellisenä. Ihmeiltä ne tuntuu aina kun elämä antaa meille vihjeitä ja pyrkii meitä ohjaamaan henkisemmälle tielle. Itsekin ole jo ihan "myyty" mies kokemistani "ihmeistä" jotka ovat ohjanneet elämäni suuntaa.

 

Muistathan aina kiittää tällaisista kokemuksista, sillä kiitoksella anot kuin uusia hyviä kokemuksia itsellesi. Sillä ne ovat osa elämän rikkautta ja antavat toivoa siitä, että meihin on elämän taholta kiinnitetty myös huomiota. Niillä elämä toivottaa kuin hyvää huomenta, on aika herätä. Etenkin luonnossa kokemamme herättävät myös oman sisäisen luontomme ihmettelyn uusista mahdollisuuksistamme kokea ja vaistota syvemmin elämää.

 

9.4.215

 

Kysymys:
Onko vastaajalla näkemystä siitä, miksi Ervast elämänsä tityssä vaiheessa niin radikaalisti muutti käsitystään Jeesuksesta? Kauan hän oli puhunut siitä, kuinka J. lukuisten inkarnaatioiden kautta oli kokenut kaiken, mitä ihmiselämässä koettavissa on, hän oli vanha Saturnus-vihitty ym.
Yht´äkkiä hän väittääkin että J. ei ollut inkarnoitunut koskaan aiemmin planeetallemme!
Koska käsitän niin, että kaikki monadit ovat jatkuvassa liikkeessä, en voi ymmärtää että joku Jeesus olisi "istunut pilvenreunalla" katselemassa mitä ihmiselossa tapahtuu.
Kyllä Ervastin viimeisin näkemys muistuttaa paljon uskovaisten käsityksiä Jeesuksen ainutkertaisuudesta ja käsittömästä ihmeestä, että hän todellakin oli joku erityistapaus-siis "ainoa jumalan poika".
Kukaan ihminen ei ole yltänyt korkeammalle kuin 7 vihkimykseen (Ervastin aikaisempia sanoja ellen ihan väärin muista,voi olla Blavatskya ym.).Buddha saavutti 8 vihkimyksen, mutta hän oli 6.juurirodun ihminen. Siinä mysteerejä kerrakseen.


Vastaus:
Kannattaa lukea Ervastia tarkemmin! Menneitä inkarnaatioita voidaan tutkia vain ihmisen syyruumiista. Ja sinne ei tavallisilla selvänäkijöillä ole asiaa. Jotta voi jotain tarkempaa sanoa jonkun ihmisen menneistä inkarnaatioista, pitää saada tältä ihmiseltä itseltään vielä lupa tutkia hänen menneisyyttään. Ervast uskoi nuorempana siihen mitä teosofiset auktoriteetit Besant, Steiner ym. olivat Jeesuksesta puhuneet.

 

Mutta vasta sitten, kun hän sai Jeesukselta itseltään luvan tutkia tämän historiaa, pääsi hän omakohtaiseen tietoon Jeesuksen menneisyydestä. Kyllä Ervast aina oli ymmärtänyt ettei Jeesus ollut ainoa Jumalan poika, sillä hän jo nuorena sai siitä omakohtaisen kokemuksen. Kyllä Ervastin mukaan Jeesus oli korkeampi vihitty kuin Buddha. Ei nämä ole olleet Ervastille uskon asioita, vaan omakohtaista tietoa.

 

Ervast kertoo myös, että Jeesuksella ei ollut aikaisempaa inkarnaatiota fyysisessä ruumissa, vaan hän aikoinaan jo miljoonia vuosia sitten otti uhrautuakseen ihmiskunnan hyväksi. Mutten siitä kertominen menisi tässä pitkäksi joten jos haluat tietää enemmän asiasta mene kotisivuilleni niin sieltä saat lisää tietää Pekka Ervastin kertomana pitempi lyhennelmä ja siellä on osoite koko tarinallekin.

 

http://www.kauno-mannonen.fi/197282282

 

10.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kaveri sanoo, ettei mitään voi tietää. Lienee kuitenkin niin, että kaveri itse ei tiedä. Pitäisikö koittaa häntä herätelle Jumalalla.

 

Vastaus:
Motiivi ratkaisee mitä tarve vaatii. Silloin ihminen viisas on kun hän tietää, ettei mitään tiedä ! Sanovat viisaat. Silloin Minuus (Jumala) hänessä toimii ja voi herätellä. Papit ovat yrittäneet herätellä, mutta me emme tarvitse enempää uskovaisia, se tie on kohta käyty loppuun. Ihminen herää kun hänen aikansa on ja se on jo hyvä merkki, että ihmisessä on ymmärrys herännyt, että hän näkee ihmistä suuremman viisauden ilmenemässä ettei hän voi siitä tiedosta mitään tietää.

 

 

 

Itse olen hyvin varovainen 18 vuotiaan pojan poikani kanssa joka sanoo uskovansa tieteelliseen maailmankuvaan, etten lähde hänelle syöttämään mitään Jumalakuvaa, vaan koitan herätellä hänen ymmärrystään kysymään aina miksi. Silloin hän ei ehkä tee lopullista ratkaisua suuntaan eikä toiseen, vaan ymmärtää kyseenalaistaa ehkä kaiken kunnes asiat syvemmin selviävät. Hänen kysymyksiinsä toki pitää rehellisesti vastata, mutta huomioiden hänen ymmärryskykynsä.

 

 

 

11.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kysyisin ihmisen ja lähinnä persoonan hyvinvoinnista. Oletan, että persoonalle tulee aavistuksina hänen kohtalonsa ainakin jossain määrin. Mielestäni hyvinvointiin vaikuttavat aavistuksensa. Jos persoona aavistaa pahaa niin olotila muuttuu ahdistukseksi. Jos siis taloudessa, rakkausuhteissa ja muussa asemassa on odotettavissa ikäviä tapahtumia niin kokee persoona tällöin pahoinvointia. Sitten kohtalonsa tapahduttua kärsitään kunnes ei enää välitetä ja kohtalo kääntyy. Oppitunti on käyty läpi. Vastaavasti mielyttävinä koettavista asioista persoona saa aavistuksen ja voi hyvin. Aina ei näin käy vaan kokemukset tulevat kuin "salama kirkkaalta taivaalta. Onko teosofien mielestä näin?

Vastaus:
Me voimme vaikuttaa siihen miten "kohtalomme" miellämme. Ajatukset ovat luovia tekoja. Ajatuksilla myös luot tulevaisuuttasi. Mitä ajattelet eniten siksi tulet. Koska näin on, kannattaa pitää ajatuksensa kurissa ja välttää huonoja ajatuksia. Tämä onnistuu kun opimme ymmärtämään, ettei mikään minkä joudumme kohtaamaan ole pahaa, vaan se kuuluu meille ja sen kautta voi vain hyvä ja tarkoituksenmukaisuus toteutua.

 

 

 

Tämän kun ymmärrämme emme ahdistu enää mistään.

 

Siksi elämän oikea ymmärtäminen on ensisijainen tärkeä opiskelumme kohde, sillä se vapauttaa meidät pikkuhiljaa kaikista elämän vaikeasta puolesta jotka johtuvat vai tietämättömyydestä, sillä ei ole oikeastaan mitään muuta pahaa kuin tietämättömyys josta kaikki ns. paha kumpuaa. Hyvän ja pahan, positiivisen ja negatiivisen yhteen sulattaminen johtaa ymmärrykseen eli ympyrään joka onkin jo jumalainen muoto ja kutsuu siten jumalaisen puolemme tajuntaamme.

 

 

 

12.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kysyisin itse tehdyistä ennustuksista. Minulla on meneillään tapahtumasarja, jolla on hyvin suuri merkitys itselleni. On käynyt niin, että käydessäni vieraalla paikkakunnalla ja yleensäkin paikoissa lähiympäristössäkin olen kokenut elämyksen, kun olen näissä paikoissa käynyt jo lapsuudessani aikaisemmin, joka tuntuu uuden käynnin ja sen aikaisten kohtalon tapahtumien ennustukselta. Mm. käydessäni Imatralla ajaessani muuatta katua pitkin muistin mitä olin ajatellut oltuani siellä juuri tuossa paikassa n 25 vuotta sitten ja muistini mukaan tuolloin ennustin uuden käymisen ajankohdan tapahtumia, vaikka en sitä silloin kovin selvästi ennustukseksi mieltänyt.

 

Näitä kokemuksia on kymmeniä. Jos ne olivat ennustuksia niin ne olivat kyllä paikkansa pitäviä ja hyvin tarkkoja. Miten teosofiassa suhtaudutaan tällaiseen ja jos jotain on tällaisesta teoriassanne niin mikä tarkoitus tällä on ? Ennustukset tulevat kyllä hyvään tarpeeseen. Mikä mekanismi mahdollistaa tällaisen ?

Vastaus:
Nämä ovat hyvinkin yleisiä kokemuksia ihmisillä. Määrätyllä tajunnan tasolla voimme saada näkyjä ja kokemuksia pitkällekin tulevaisuuteen ja menneisyyteen, sillä aika on meille vielä käsittämätön suure. Ajalla ei yliaistisissa kokemuksissa ole suurtakaan merkitystä. Meillä ihmisillä kaikilla tulee puhkeamaan viiden aistin lisäksi vielä kaksi aistia: selvänäkö ja selväkuulo.

 

Toisilla ihmisillä nämä antavat jo merkkejä itsestään, mutta ne ovat vielä kaukana tulevaisuudessa koko ihmiskuntaa ajatellen, sillä niiden puhkeaminen edellyttää puhdistuksen tien kulkemista, ettei näkökyky ja kuulo vääristyisi, ja tulisikin siten esteeksi henkiselle tielle. Siksi henkiset opettajat varoittelevat tietyistä harjoituksista itsensä suhteen ennen kuin puhdistuksen tie on loppuun käyty. Ennen aikojaan heränneet yliaisti antavat oman elämän tietoja mutta vääristävät jos haluamme katsoa muiden elämäntietoja.

 

Miksi niistä voi tulla este henkisen tien kulkijalle. Jos ne herkistyvät meissä niin, että voimme nähdä myös toistemme menneisyyteen tai tulevaisuuteen, saattaa niistä tulla kiusaus meille. Jos emme ole egoamme täysin voittaneet ja puhdistuneet egomme kiusauksista saatamme lähteä tutkimaan luvatta ystäviemme ja tuttaviemme menneisyyttä tai tulevaisuutta. Tähän ovat monet langenneet ja hidastaneet siten omaa kehitystään ja puhkeavia kykyjään. Näkijät pyytävät aina luvan katselulleen kyseiseltä henkilöltä. Siksi Pekka Ervastkin sai tutkia Jeesuksen menneisyyttä saatuaan häneltä luvan.

 

13.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Koin tässä taannoin erään mieleen jääneen kokemuksen. Ajaessani autoa tuuli heitti tien pinnasta ilmaan runsaasti kellastuneita lehtipuun lehtiä. Siinä samassa oloni muuttui dramaattisesti muutaman sekunnin ajaksi. Tunsin suurenmoisen hyvän olon tunteen ja ympärilläni oleva materiaalinen todellisuus tuntui menettäneen merkityksensä. Kokemukseni aikana koin tunnetta että koen jotain sellaista jossa palaisin johonkin tuttuun, mutta jota en ollut elämäni aikana kokenut muulloin. Koin suurta rauhaa ja onnellisuutta kokemukseni aikana.

 

Kysyisinkin olisiko mahdollista, että Minuus antoi minulle päämäärän elämässäni eli sen mihin tulee pyrkiä kaikella toiminnallaan? Ikään kuin houkuttavan "syötin". Tämä tapahtui ehkäpä seuraamuksena kymmenen vuoden henkisyyden opiskelun seurauksena ? Koen kyllä nyt olevani hyvin puutteellinen, mutta haluaisin pysyväksi tuon tunteen, jossa materia tuntui menettävän merkityksensä. Tuntemukseni aikana tunsin suurta rauhaa siksi, että minulla tuntu kaikki olevan erittäin hyvin hallinnassani; ehkäpä tajusin ( persoonani ) totuuden ? Mistä on kyse ?

Vastaus:
Minuus antaa meille aina joskus "armonkokemuksia", jotta jaksaisimme pysyä oikealla tiellä sille lähdettyämme. Uskonvahvistus tuo aina voimia, armoa ja tahtoa jatkaa valitsemallamme suunnalla. On hyvä että pidämme aina mielessämme nämä kokemuksemme sillä niiden muistaminen auttaa elämän vaikeissa tilanteissa.

 

On hyvä tietää, että kulkuamme aina seurataan muilla tasoilla ja että emme kulje yksin tätä tietämme. Määrätyssä vaiheessa kun olemme egostamme vapautuneempia alamme yhä enemmän huomaamaan ettei mikään ole sattumaa minkä joudumme kohtaamaan vaan kaikessa ilmenee tarkoituksenmukaisuus ja että korkeampi ymmärryksemme (Minuutemme) alkaa ohjaamaan yhä enemmän elämämme suuntaa. Isä ja minä olemme yhtä sanoi Jeesuskin.

 

Monet ihmettelevät: miksi en minä ole saanut minkäänlaista kokemusta, vaikka olen jo pitkään ollut henkisellä tiellä? Olen sanonut, että olet ollut jo edellisissä elämissäsi totuuden etsijä ja elämä vain odottaa, että tulet vain tiettyyn pisteeseen että tarvitset lisävahvistusta ettet väsähtäisi. tämä että ymmärrät, ettet kulje yksi tielläsi, vaan sinulla on aina suurempi "opas" mukanasi rauhoittaa mieltämme.

 

 

 

14.4.2015.

 

Kysymys:
Olen joskus miettinyt äitivainajani kertomuksia
siitä kuinka minä pikkupoikana pidin tapanani
selvittää suureen ääneen sitä kuinka asioita tehtiin entisessä elämässäni. Onko tämä merkki vilkkaasta mielikuvituksesta vai mistä?
Joskus minusta tuntuu, että vanhin poikani aavistaa minun tunnetilojani todella tarkasti, tarkemmin kuin kukaan muu, mistä tämä voi johtua?

Vastaus:
On verraten yleistä, että lapset ennen neljättä ikävuottaan kertovat jotain menneen elämänsä tapahtumaa. Oma pojanpoikani Kasper neljänteen ikävuoteensa asti ei sanonut itseään Kasperiksi, vaan Paashiksi. Meillä saattaa olla niin monenlaisia sidoksia menneistä elämistämme myös lapsiimme, että mistä me tiedämme miten ne aina vaikuttavat nykyisyydessämme. Vain sinä itse voit aavistaa mistä saattaisi olla kyse.

 

Olemme voineet olla edellisessä elämässämme vaikka nykyisen lapsemme avioparina jolloin lapsi voi aavistaa helpommin yhteisiä tunnetilojamme vielä. Meilläkin vaimoni kanssa on yhteinen menneisyys edellisessä elämässämme ja jos ei ennen niin ainakin nyt ollaan synkannut hyvin yhteen, niin kuin telepatiakin toimii hyvin.

 

 

 

15.4.2015

 

Minulta kysyttiin.

 

Jos sinua lyödään niin käännä toinenkin poskesi. Tarkoittaako Jeesus tällä sanomalla ilman pelkoa ja nöyryyttä tapahtuvaa tekoa. Onko kysymys asenteesta lyöjää kohtaan.
Olen itse voimakkaan taistelu lajin harjoittaja missä opetetaan nöyryyttä, mutta ei nöyristelyä. Voitanko mahdollisen lyöjän kääntämällä hänelle toisen puolen kasvoistani ja annan lyödä.

 

Vastaus:

 

Kyllä Jeesus tarkoitti mitä sanoi. Silloin ihminen on pelkonsa voittanut ja kasvanut nöyryydessä. Mutta puolustaaksesi itseäsi, niin tee niin kuin oikeaksi kulloinkin näet, mutta jos ymmärryksesi kääntää jo toisenkin posken olet silloin jo voittanut itsesi ja sen myötä lyöjänkin.

 

 

 

Tällä esimerkillä Jeesus opettaa pahan vastustamattomuuden merkityksen eli miten paha voitetaan itsessä ja maailmassakin. Jos me vastustamme pahaa, niin paha vain lisääntyy kuten sinun takaisin lyönnistäsikin, mutta samalla vastustamme myös hyvää, sillä ne elävät toistensa olemassaolosta. Siksi ei pidä vastustaa, vaan voittaa paha hyvällä. Silloin synnytämme tasapainoa itsessämme ja maailmassa.

 

 

 

Ja miten se paha voitetaan hyvällä?... Hyvä ja paha ovat vain meidän tajunnassamme aivokummituksina ei ulkopuolellamme sillä maailmassa kaikki on tasapainossa ja tarkoituksenmukaisessa järjestyksessä. Toinen ihminen näkee saman asian hyvänä ja toinen sen mahana Nyt on myös hyvä huomioida se, että hyvässä tarkoituksessa tehdään vielä maailmassa eniten pahaa. Pahaa tarkoittavia ihmisiä on hyvin harvassa.

 

 

 

Siksi ei riitä että yritämme voittaa pahan persoonallisella hyvällämme, joka on vain pahan takapuoli tässä dualismissa, vaan meidän on pitänyt ymmärtää se, mikä on tosi'hyvää, eli elämän eettisten lakien mukaista hyvää eli tosi rakkaudesta kumpuavaa. Muutoin toimimme vain itsekkään sydämen hyvyydestä eli lemmestä käsin ja saatamme ymmärtämättöminä hyvässä tarkoituksessa lisätäkin vain pahaa eli kärsimystä. Sanat ovat vain symboleja, mutta Ymmärsitkö?

 

 

 

16.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kerro mitä saatananpalvojat todellisuudessa palvovat? Mitä silloin tapahtuu? Mitä saatananpalvojille käy kuoleman jälkeen?

Vastaus:
Eivät he Saatanaa palvo, vaan paholaisia eli riivaajia itsessään. Saatanahan on todellisuudessa korkea enkeliolento, joka pyrki kouluttamaan meitä pahan ja hyvän ymmärtämiseen, ja siten kasvamaan myös elämän ja totuuden ymmärtämiseen. Mutta Saatanat ovat jo ihmiskunnan rauhaan jättäneet ja nyt meitä riivaavat hiukan pienemmät paholaiset nimittäin Ahrimanit ja Lusiferit mutta heillä on jo vähän helpompi homma kun ihmiskuntakin on jo paljon oppinut.

 

Mutta edelleen me olemme näiden opettajiemme kiusausten koulussa, etten sanoisi koukussa. Ne toimivat egomme kautta houkutellen kokemaan ja pahan ja hyvän kautta oppimaan. Ne ovat kuin houkutuslintuina meissä ja lentävät pois kun emme heidän koukutuksiinsa lankea. Silloin vapautamme heidätkin, sanoisiko: tästä heillekin ikävästä tehtävästä, jonka kautta hekin olivat meidän kauttamme oppimassa.

 

Kuoleman jälkeen ei punnita sitä mihin olet uskonut, vaan mitä ne uskomuksesi ovat aikaan saanet elämässäsi. Hyvin käy kuoleman jälkeen mitä enemmän olet näitä kiusauksiasi välttänyt ja voittanut ja saat hyvät numerot todistukseesi tältä luokalta ja pääset seuraavalle luokalle eli uuteen jälleensyntymään tämän elämän kokemuksia rikkaampana.

 

17.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä tapahtuu, kun ihminen tulee uskoon niin, että 
ihan UUDESTISYNTYY JEESUKSESSA KRISTUKSESSA?

Vastaus:

 

Kun elämä herättää ihmistä etsimään totuutta elämässään, niin avautuu hänelle uskon eli ristin tie. Ihminenhän on risti kädet sivuille ojennettuna ja tälle ristille tulee puhjeta hengen-ruusu. Silloin ihminen lähtee kulkemaan Pyhän Hengen tielle joka jakautuu viiteen askeleeseen. Ensimmäinen askel on kutsumus, toinen askel on kääntymys eli mielenmuutos, kolmas on vanhurskauttaminen, neljäs on uudestisyntyminen, ja viides on kirkastuminen.

 

 

 

Tämä tie johtaa ihmisen silmien avautumiseen. Me jotka vaelsimme ennen pimeyden tilassa, tulemme näkemään suuren valkeuden kun silmämme avautuvat näkemään Hengen maailmaan. Mitä me tulemme näkemään? Jumalan, taivaallisen Isämme. Ja mitä silloin tulemme tietämään? Sen, että Isä ja minä olemme yhtä, että minä olen Isä Jumalani poika kuten Jeesuskin asian ilmaisi. Ymmärrämme silloin että olemme henkiä ja riippumattomia näkyväisestä ruumiistamme.

 

 

 

Mistä tietää olevansa uudestisyntynyt, eikä vain valaistunut jota nimeä maailma käyttää monista henkisistä kokemuksista. Monet jotka sen on kokeneet, kuten Jeesus koki, ovat sanoneet kuulleensa sanat kuten Jeesuskin: Tämä on minun rakas poikani jonka Minä olen tänään synnyttänyt. Jos kuka on vedonnut Jeesukseen elämässään on tässä kokemuksessa Jeesus myös salaisella tavalla läsnä Kristustajuntana.

 

Buddhaan tiellään vedonneet on Buddha tässä läsnä, jne.

 

 

 

18.4.2015

 

Kysymys:
Jos tapan itseni, joudunko vastuuseen läheisteni tunnekuohuista?
Millä lailla "veri" puhdistuu? Onko se vain symbolinen ilmaus? Eli esim. ihmisen tunne- ja ajatusmaailma "puhdistuvat"??--- Onko sillä objektiivista fysiologista merkitystä?

 

Vastaus:
Kyllä joudut kärsimään, minkä muille kärsimyksiä aiheutat. Itsensä tappaminen jo sinänsä tulisi aiheuttamaan suuria kärsimyksiä sinulle tuonelassa kuin seuraavassa elämässäkin tiettyjä ongelmia.

Veri on ihmeellinen neste. Sanotaan Minuuden asuvan veressä. Ihminen esimerkiksi punastuu eli veri pakkaa päähän, kun persoonallisuus joutuu tiettyyn suhteeseen Minuutensa kanssa muiden läsnä ollessa. Puhdistuksen tien kuljettuaan persoonallisuus on yhtä Minuuden kanssa, eikä edellä mainittua tapahdu, verikin on puhdistunut.

 

 

 

19.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Eikö se ole niin ettei mitään näe ellei se ole itsessä. Näin jos meillä on halu arvostella toisia ,on se vain itseä, mitä ei haluta tunnustaa. Eikö se ole ihan alkeellista ymmärrystä. Mikä siinä on että tälläinen arkipäivän rehellisyys on niin vaikeaa. että vaikka osattaisiin kirjat ulkoa, mutta mitään ei viitsitä kokeilla käytännössä.

 

Veljesrakkaudesta sen verran, että sitä ei vissiinkään kovin ihan käytännössä olla ollenkaan ymmärretty. Että mitä se oikeastaan sinun mielestäsi tarkoittaa. Tuskinpa sellaista hekumointia että minä aaahh minä minä, tai aaaah ah me me.

Vastaus:
Kyllähän se niin on, että kolme sormea osoittaa itseä, kun osoitamme sormella toista. Sehän on kuin pyssy jolla sojotamme toista. Ja peukalo osoittaa ylöspäin Minuuteemme joka koittaa herätellä meitä ymmärtämään tämä totuus. Se on vain niin syvä totuus, ettei sitä yleensä ymmärretä.

 

Kyllä rakkaus ja veljesrakkaus on tahdon eli toiminnan asia, eikä mitään hymistelyä. Jeesus sanoi Pietarille: jos minua rakastat niin: "Ruoki Minun karitsoitani, kaitse Minun lampaitani. Mitkä ovat Minun lampaitani? Ne ovat lampaanvalkoisia henkisiä ajatuksiani joita minun pitäisi itsessäni ruokkia. Lammas on otettu hyvyyden vertauskuvaksi monestakin sen ominaisuudesta.

 

Valoisilla ajatuksilla ja toimilla saamme veljemmekin valoisammalle mielelle ja siten luomme ympäristöömme hyvää mieltä. Sillä mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi, lauloakseni hyviä parahia pannakseni. Sanoo Kalevalakin. Ja kaiken sen minkä teemme epäitsekkäästi veljellemme, se taivaissa rekisteröidään Itsellesi eli Minuudellesi.

 

20.4.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Kysyisin voiko oma Minuus antaa tulevaisuudesta tietoa joillakin merkeillä ? Tällaisia merkkejä ovat esimerkiksi naksahdukset tai kolaukset huoneessa kysyttäessä jotakin asiaa. Voiko tämän aiheuttaja olla oma Minuus? Minuus siis opastaisi persoonaa. Aiemmin ilmoititte, että kyse on spiritualisesta häirinnästä. Nyt kuitenkin - jos oikein tulkitsin - tuli ilmoitus, että merkit tulevat omasta itsestäni ( luonnollisestikaan ei persoonasta). ( olen hyvin kriittinen yliluonnollista kohtaan ).

Vastaus:
Minuus voi ilmetä vain persoonallisuutensa eli omien käyttövälineidensä kautta. Kaikki mikä kuuluu tai näkyy tulevan ulkopuolelta omaa tajuntaasi on ulkopuolista. Kyllähän meitä voidaan muilta tasoilta opastaa ja herätellä kuin myös käyttää hyväksi monella tavalla, niin kuin fyysisessäkin maailmassa tapahtuu. Niin kauan kuitenkin kun emme pysty tunnistamaan susia. jotka tulevat lammasten vaatteissa, ei meidän kannata kallistaa korvaammekaan kaikille näille tulijoille. Kaikki meille tarpeellinen annetaan eteemme muulla tavoin.

 

Hyvät näkymättömät henkimaailman auttajat voivat auttaa meitä kyllä pyydettäessä suuressa hädässämme oman tajuntamme kautta, opastamalla jopa sisäisellä äänellä puhumalla ja auttamalla pois hädästämme. Mutta ne eivät houkuttele meitä kuten alemmat henget egomme houkutuksiin mukaan. Siksi kannattaa käyttää talonpoikaista järkeämme näiden erottamiseksi toisistaan.

 

21.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Saiko Ervast mielestäsi ansaitsemaansa arvostusta kansainvälisessä teosofiassa? Tiedän että hän liikkeen kriisivaiheessa kirjoitti kirjeensä kaikille huomattaville teosofeille. Millaiset olivat Ervastin kansainväliset suhteet huomattaviin teosofeihin?

Vastaus:
Sai ja ei saanut. Blavatksyhän jo kehotti kääntämään katseet Suomeen täältä tulee teosofeille pimeän tullen valo. Ervast lähetti 900 kirjettä maailman teosofisille järjestöille saattaakseen teosofit yhteistyöhön, mutta turhaan, vain jotkut vastasivat. Ne arvostivat jotka hänet todella tunsivat.

 

Teosofiset opetukset ovat levinneet ympäri maapallon ja tulkittu niin monin aatoksin kuin ovat teosofitkin. Ja kun näitä opetuksia ei vielä aina mielletä yhteen länsimaisen viidennen kulttuurikauden mukaisiksi jonne teosofia Blavatsky toimesta tuotiin, niin ymmärretään niitä vielä paljon itämaisin käsittein jossa neljännessä kulttuurikaudessa ne oli alunperin Buddhan ja häntä aikaisempien viisaiden toimesta syntyneet.

 

Tästä syystä Blavatsky kehotti länsimaisia teosofeja kääntämään katseensa Suomeen sillä Pekka Ervast oli tuomassa länsimaiden suurimman opettajan Jeesuksen  esoteerista elämänymmärrystä teosofeillekin luettavaksi. Ervastin monta kirjaa on käännetty englannin kielellekin mutta pienissä piireissä tieto on vasta levinnyt.

 

22.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Millaisia maailmansynty- , maailmanloppu- ja kuolemamyyttejä eri uskonnoista löytyy? Mistä näitä voisi löytää (netistä)?

Vastaus:
Jos haluaa syvemmin tutustua suurten uskontojen perustajien opetuksiin kyseisistä asioista kannattaa ensin lukea Pekka Ervastin kirja "Suuret Uskonnot". Sillä vaikka lukeekin esim. Raamatun tai muiden "pyhien" kirjojen tekstejä ei niistä saa oikeaa tietoa siitä mitä niiden alkuperäiset opettajat ovat tarkoittaneet.

 

 

 

Kirjoitettu teksti on vain kirjoittajan tulkintaa hänen opettajansa opista. Vain tietäjä voi ymmärtää toista tietäjää. Ja kirjoittajat eivät ole aina olleet tietäjiä ja kirjoituksia on aina muunneltu, kuten on suomen raamattukomitean toimestakin tehty, josta huoma helposti sen kuinka on muunneltu sitä missä olisi ollut vielä alkuperäisiä totuuden rippeitäkin vielä jäljellä.

 

 

 

Miksi näiden uskontojen seuraajat ovat nämä opit ajan myötä muuttaneet on jo enemmän tai vähemmän huuhaata, kuten kristinuskonkin kirkollistuttua on käynyt. Mutta koska niin uskonnolliset kuin muutkin mytologiat ovat monasti syviin vertauskuviin puettu, niin ne aukeavat parhaiten aikain tietäjien viisaudella kuten teosofialla.

 

 

 

Siksi kannattaa tutustua teosofiseen maailmankuvaan, niin pyhistä kirjoistakin löytää syvällistä viisaiden tuomaa tietoa jota ei täysin ole vielä sanasaivartelulla saatu peitettyä. Netistä löytää lähes kaikki Pekka Ervastin kirjat, jos haluaa tutustua kansantajuisesti tuotuun teosofisiin opetuksiin.

 

 

 

23.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miksi kiellätte Jumalan armon Jeesuksessa Kristuksessa, koska se on ainut tie pelastukseen! Ihminen itsessään ei ole mitään, vaan Pyhä Henki joka ON ihmisessä, sen kautta ihminen toimii ja on Hänen varjeluksessaan. Karman laki ei kuulu Kristinuskoon! Jumalan lapseksi pääsemiseen ei tarvitse uskoa kuin Jeesukseen ja antaa huolensa ja syntinsä hänelle mm. rukouksella. Rukoillen puolestanne, Niina

 

Vastaus:
Otin tämän kysymyksen esimerkiksi siitä minkälaisia neuvoja "kristityt" mulle usein lähettävät. Hyväähän he tarkoittavat ja ovat uskossaan vilpittömiä, mutta he eivät ole vielä erottaneet mikä on kirkon oppia mikä Jeesuksen antamia elämänohjeita meille. Mitä kylvätte sitä niitätte, ja ellette te anna anteeksi toisillenne, ei taivaallinen Isännekään anna teille anteeksi. (Missä on silloin armo?).

 

Eikö tämä ole selvää karman lain opettamista. Uskovaiset eivät vain vielä tunne muiden ihmiskunnan suurten opettajien opetuksia, ja siksi helposti lankeavat tuomitsemaan toisinajattelijoita. Anna Jeesus heille anteeksi, sillä he eivät vielä tiedä mitä he nimissäsi opettavat. Tutustu Niina syvemmin Jeesuksen opetuksiin esim. Pekka Ervastin kääntämästä "Vuorisaarnasta" tai "Jeesuksen Salakoulusta". Nämä varmasti syventävät todellista uskoasi.

 

Pahemmin syyttämättä kirkkojakaan, sillä onhan ne saaneet paljon hyvääkin aikaan mutta myöskin pahaakin, kuten vielä me ihmisetkin. Mutta emme voi ummistaa silmiämme selviltä virheellisiltä opeilta, jotka juontavat alkukirkon valtaan pyrkivistä opetuksista.

 

Olisi silloinkin ollut tietoa saatavana,( gnostilaisuus ym.) mutta maallistuneet kirkon papit kuten nykyajan poliitikotkin halusivat kylpeä vallanhuumassaan ja pelottelulla ja tuomioilla vielä tyhmempiään, ylläpitivät valtaansa. Onneksi nyt ihmiset ovat jo viisastuneet, eikä meitä voida enää huiputtaa kuin joitakin tietämättömiä joidenkin kirkon pappien ja joidenkin poliitikkojen taholta.

 

Mutta miksi ihmisille saa opettaa kouluissakin vielä toisarvoisia oppeja ja yliopistoissa oppineet saavat tietämättömyydessään halveksia syvällisempiä tietoja ihmisestä ja maailmasta. Kulkeeko ihmiskunnan ns. älymystökin vielä lapsen tai nuorukaisen kengissä. Miksi tietäjien tietoa kartetaan vielä nykyaikanakin julkisuudessa? Olemmeko jo niin materialisoituneet ettemme enää näe mihin se johtaa.

 

24.4.2015

 

Kysymys:
Mitä ovat nämä Karmanherrat? Monissa kirjoissa heistä kerrotaan, samoin Karman neuvostosta? Yhdessäkö aikojen alussa tehdään jokaiselle ihmiselle oma sielunsuunnitelma jota kukin parhaansa mukaan noudattaa? Pitääkö paikkansa se, että karmalliset kokemukset koettuaan ihminen jo elinaikanaan tai jopa karman kestäessä tajuaa miksi niin tapahtui ? Tarkoitan, että jumaluudelta tulee tietous ihmiselle jo elinaikanaan karmallisista syistä.

 

Läheisen naapurin noin 10 vuotias lapsi kuoli, yllättäen meidät kaikki läheiset. Kun ajattelen karmaa niin totean, että kuoleman tarkoitus ei ole tarkoitettu lapselle. Onko niin, että karma liittää sellaiset vanhemmat yhteen joilla on menneisyydessä tämän kaltainen velka maksussa. Ovatko he jo menneisyydessä olleet yhdessä ja tuottaneet silloin lapselleen jonkin kärsimyksen. Joka nyt ilmenee rakkaan lapsen menettämisenä

 

Vastaus:
Karman valvojina ja toimeenpanijoina on miltei ääretön joukko eriasteisia henkiolentoja, joita johtavat karman herrat eli Lipikat. Kosmos on täynnä jumalaisen järjen inspiroimia, jumalaista suunnitelmaa toteuttavia Minuuksia, joiksi mekin olemme kasvamassa. Me opettelemme jo eläin- kasvi- ja kivikunnan kanssa: ohjaamalla niiden kehitystä ja kohtaloja, ehkäpä myös tietämättämme Lipikoiden ohjauksessa.

 

"Karmanherrat" pyrkivät kyllä ohjaamaan toiminnallaan ihmistä oikeaan suuntaan, ja siksi saattavat vaikuttaa myös ymmärrykseemme. Mitä kehittyneempi ihminen on sitä varmemmin hän aina etsii syytä itsestään, ja siksi helpommin löytääkin syyt, jotka ovat häntä koskevan tapahtuman takana. Oma Minuus siitä tiedon meille antaa, etenkin jos ymmärrämme sitä kysyä.

 

Pitäisi olla tietäjä nähdäkseen mistä karmalliset seuraamukset johtuvat. Mahdollisuuksia on niin monia. Sattumaltahan tämmöisiä tapahtumia emme kohtaa, vaan olemme oman onnemme tai onnettomuutemme seppiä. Pitäisi vain oppia ymmärtämään, että velka tuli näin maksettua ja pois pyyhittyä, myös lapselta. Itse olen myös menettänyt lapseni ja tiedän, että asian oikea ymmärtäminen katkaisee surulta suurimman kärjen. Tällaista ei pidä kuitenkaan karmasta tietämättömille kertoa, ettei tulisi leimatuksi julmaksi.

 

25.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Pitävätkö Raamatussa kuvatut ihmetapahtumat oppienne mukaan paikkansa ( esim. Jeesuksen ihmeteot )? Ilmeisesti oppienne mukaan suuri osa luonnonlaeista pitää paikkansa ja oppinne on syvällisempi selitys kaikesta olevaisuudesta ? Onko näin ?
Pitääkö evoluutio-oppi joltakin osin tai kokonaan paikkansa oppienne mukaan ?

Vastaus:
Tekihän Jeesuksen aikalainen Apollonius Tyanalainen yhtä suuria ihmeitä, jotka hänen oppilaansa kirjoitti muistiin päiväkirjaansa, joka on säilynyt meidän päiviimme asti. Ja onhan näitä ihmeitä tehty ja tapahtunut Suomessakin. Tiede vain ei vielä tunne tai tunnusta kaikkia luonnon ja elämän lakeja.

 

Ei luominen ja evoluutio ole ristiriidassa keskenään. Mehän elämme parhaillaan raamatunkin mainitsemaa neljättä luomispäivää eli manvanttaraa. Luominen tapahtuu hitaasti evoluutiona. Tiede tarvitsee älylleen selvän selityksen asioille ja ilmiöille ennen kuin hyväksyy ne todeksi. Tietäjä on päässyt meissä jokaisessa mahdollisuutena olevan jumalaisen JÄRJEN yhteyteen, jonka avulla voi luonnonmuistista tutkia syntyjä syviä, asioita ainoisia, joit ei laula kaikki lapset, ymmärrä ku yhet urohot, sanoo Kalevalakin.

 

Tietäjä ei lähde tieteen älyniekkojen kanssa tietojaan mittelöimään vaan odottaa, että tiedemiehistäkin joissakin herää JÄRKI, nythän ihmiset yleensä ovat vielä järjettömiä ja pelkän älynsä varassa. Jumalaine Järki tuo heillekin ymmärrystä siitä, että on löydettävissä todellisuus, mistä tieteellisetkin ilmiöt ovat siten syvemmin löydettävissä.

 

26.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Manas, Buddhi ja Aatmaa ovat olennolla katoamattomat. Voiko Manasta pitää yleensä sieluna? Jos se on katoamaton niin mikä on silloin inkarnaatiosta toiseen luotava sielu ? 
Vai oliko niin, että em. katoamattomilla ei tarkoiteta ihmisen inkarnaation mukana kulkevia olemuksia, jolloin katoamattomuudella tarkoitettaisiin jotain mutta ? Mitä silloin ?
Hengen sanotaan olevan järki. Onko se persoonan yläpuolella vaan siihenkin vaikutuksensa ulottava läpi inkarnaatioiden mukana oleva muuttumattomana pysyvä ? Onko se jumalallista alkuperää meissä ?

 

Vastaus:
Kaikki mikä ilmenee on katoavaista. Äly on persoonallinen, kun taas järki jumalainen puoli meissä. Ylempi Manas eli järki Pyhänä-Henkenä voi ilmetä sielussaan, sillä se on kuin yhdyssiteenä sielunsa ja hengen välillä, ja se kuin ilmentää sitä hengen ja aineen välistä salaisuutta jumalaista ympyrää joka on kuin ymmärrys eli valo meissä eli aurinkoa jonka kehää emme pysty määrittelemään laskemalla sillä piin arvo on päättymätön eli ikuinen.

 

Siksi se on vielä mysteeri sielulliselle tajunnallemme. Mutta kaikella millä on alku on myös loppu. Vain Monadi eli Henki meissä on ikuinen. Alempi manas eli herännyt sielu meissä on jumalaisen järjen "työkalu" tajunnassamme, mutta äly kuuluu sielulliseen puoleemme.

 

Mikä sitten on Minuutemme? Minuutemme, joka on aijooninen eli aikakautinen ja siten aikoinaan ilmennyksessään katoava joka kerää sielujensa kokemukset itseensä ja joka ilmentää kerran täydellisen ihmisen mittaa. Se astuu kehittyvän persoonansa kautta yhä enemmän persoonalliseen päivätajuntaan asti, eli Jumalainen puolemme meissä astuu maan päälle asti, niin kuin se Jeesuksessa ensimmäisenä tapahtui. Silloin Isä ja minä olemme yhtä tajunnallisesti. Mutta mikä maasta on pitää maahan palaaman, henki taivahalle.

 

27.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Monet Jeesuksen vertaukset ovat vaikeita käsittää. Esimerkiksi miten selität vertauksen Samarialaisesta naisesta kaivolla, jolta Jeesus pyysi vettä. Kaikki kai voidaan avata monella tavalla.

 

Vastaus:
Jeesuksen sanonta: "Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä."Nainen sanoi: "Herra, anna minulle sitä vettä. Silloin minun ei enää tule jano eikä minun tarvitse käydä täällä veden haussa.".

 

Vedellä symboloidaan yleensä elämää. elämän vettä, sillä ilman sitä emme pysty elämään kovinkaan pitkään. Mutta sitten Jeesus puhuu oman Minuuden vedestä eli Hengen elämästä, joka siitä juo ei koskaan janoa. No meillä jokaisellahan on tämä Minuus, jonka yhteyteen pääsemisestä on kyse. Tämähän oli aika selvä vertaus.

 

Mutta sitten, Jeesus sanoi hänelle: "Mene hakemaan miehesikin tänne." "Ei minulla ole miestä", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "Totta puhuit: ei sinulla ole "miestä". Viisi miestä sinulla on ollut, ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi. Antoiko Jeesus vain selvänäkö kyvystään esityksen sillä ei hän tuntenut naista. Ei mutta hän tahtoi sanoa naiselle että se mies jonka kanssa nyt elät ei ole todellinen "mies" vaan että elät harhan vallassa?

 

Koska tässä on kyse elämän vedestä, niin me elämme tätä maailmaa viiden aistimme (oman miehen) kanssa ja tulevaisuudessa meille tulee kehittymään vielä kaksi uutta aistia. Mutta Jeesus varoittaa meitä elämästä jo uuden miehen (aistin) kanssa, sillä sen aika on vasta tulevaisuudessa kun ihminen on jo kyllin puhdas elämään sen kanssa. Ihminen voi jo harjoittelemalla herätellä näitä kahtakin aistia mutta ei ole kyllin puhdas käyttääkseen niitä oikein ja joutuu astraaliseen harhaan.

 

 

 

28.4.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Kauno! Mitä sinulle merkitsee Jeesuksen kuolema ristillä sinunkin syntien puolesta? 2) Oletko Jeesuksen seuraaja, onko hän sinun Pelastajasi? 3) Uskotko rukouksen voimaan?


 Vastaus
1)Minun syntini voin vain itse sovittaa. Jeesus oli veljistäni ensimmäinen, joka osoitti omalla elämällään miten minunkin tulee vapautua tällä aineen ristilläni kaikesta siitä mikä on vielä kuoleman alaista minussa.  En usko kirkon lunastusoppiin. Jeesus avasi, voittamalla kuoleman jo eläessään, uuden tien ihmiskunnalle. Hän toi ensimmäisenä ihmisenä kosmisen Kristus-tajunnan fyysiseen päivätajuntaansa asti, jonka jälkeen jokaiselle ihmiselle avautui mahdollisuutena se tie jo eläessä.

 

 

 

2) Olen, mutta huono sellainen. Hän on vanhempana veljenä auttajani. Kristus on "pelastajani". 3) Ei minun tarvitse uskoa enää, vaan tiedän rukouksen ja meditaation toimivan. Aivan kuten me autamme, jos joku meiltä apua pyytää, samoin meitä ylemmät tahot auttavat, jos heihin vetoamme. YYA toimii näin elämässä. Jos me autamme toisiamme, niin meitäkin autetaan. Vain antaessaan saa.

 

 

 

Kun me opimme antamaan anteeksi toisille, saamme omia karmallisia tekojammekin anteeksi. Sillä mitä kylvät, sitä niität. Itse me olemme omia lunastajiamme sielullisten kuin maallistenkin tekojemme kautta. Elämän lait ovat ehdottoman oikeudenmukaiset ja rakkaudelliset, sillä Jumala on rakkaus joka on nämä elämänlait laatinut.

 

 

 

29.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Uskotteko että "normaali" ihminen kykenee ennustamaan tulevaisuutta.../ riiteleekö se uskomustenne kanssa? Eli onko ns. ennustajat aina täyttä huuhaata?

Vastaus:
Tietää voi paljon asioita etukäteen, mutta harvoin ehdottoman varmasti. Aika varmasti tiedän, että aurinko nousee huomennakin. Eräs "Sakkaemmi" tiesi tarkalleen menneisyyteni ja kaiken mitä sanoi tulevaisuudestakin. Kuljemme tiettyjä karmamme ja dharmamme mukaisia "pääraiteita" pitkin, mutta voimme poiketa valinnan vapauden puitteissa myös sivuraiteille. Hyvät selvänäkijät näkevät näitä "pääraiteita". Mutta tietäjät näkevät, myös poikkeavat askeleemme.

 

Sitten on mainitsemiasi huuhaa ennustajia jotka voivat osua oikeaankin riippuen siitä kuinka puhdas heidän oma "astiansa" on, sillä sen mukaan he astraalimaailmasta saavat totuuden tietoa tai huuhaata. Mutta  paljon myös riippuu siitä onko asiakkaan Minuudella tarkoitus viestiä ennustajan kautta tärkeää tietoa sielulleen joka ei pysty sitä itse vastaanottamaan.

 

Itse en nuoruudessani uskonut tähän Sakkaemmiin joten olin vapaa tekemään ne virheetkin jotka tarvitsin oppiakseni. Vasta myöhemmin ymmärsi sen että näinhän tämä ennustaja oli kaiken jo nähnytkin. Mutta itse en menisi enää ennustajalle, sillä tiedän että kaiken jonka joudun kohtaamaan, kuuluukin mun kohdata. Kun ymmärtää että elämä on koulua, niin miksi haluaisin "luntata" läksyjäni.

 

30.4.2015

 

Minulta kysyttiin:
Jos jumalaa ei olisi olemassa niin kuka olisi sitten saanut valtuudet määritellä elämän tarkoituksen ja järjestää ns. elämänkoulun ja millä oikeudella sitovat kaikki monadit hyvän ja pahan kouluun. Mikäli se kouluun lähtö oli kaikkien monadien yhteinen päätös niin miksen esim. minä joka olen yksi monadeista, voi kieltäytyä moisesta ryhmäpäätöksestä ja lähteä omille teilleni?

Vastaus:
Jumalat ovat olemassa. Elämässä vallitsee hierarkkinen järjestys. Elämämme on aurinkokuntamme Jumalan Logoksen hoivassa. Hän ylläpitää lastensa hyvinvointia, ja valvoo, että lähtevät aamulla kouluun. Ihminen "aikuistuu" ja vapautuu vasta hengessään, ja voi valita oman kehitystiensä, luodakseen joskus tulevaisuudessa Logoksena oman aurinkokuntansa, ja voi ruveta hoivaamaan omia lapsiaan. Tätähän me jo opettelemme. Kyllä se luonto tikanpojan puuhun vie.

 

 

 

Kun opimme koulussamme tuntemaan elämää, huomaamme, että se rakentuu muutamille peruskaavoille, jotka toistuvat tasolta toiselle, kuten maallisessa peruskoulussammekin. Samoin kuin enkelikunnan jotka olivat edellisessä maan luomiskaudessa ihmiskuntana, luokalle jääneet joutuvat jatkamaan opintojaan nykyisen ihmiskunnan kehityksen kanssa, tosin meille näkymättömissä niin samoin ihmiskunnasta osa jää luokalle jatkaakseen nykyisen eläinkunnan kanssa kehitystään myös näkymättömissä silloin kun eläinkunta on noussut ihmiskuntaluokalle.

 

 

 

Luonto ei hukkaa mitään, vaan luokalle jääneet joutuvat auttamaan perässä tulijoita kehittyneisyydellään. Ymmärrän tämän hyvin, kun kerran itsekin jäin koulussa luokalle, johtuen kai siitä, että nämä maalliset opiskelut tuntuivat silloin niin tylsiltä, kun kiinnostus oli aivan muussa.

 

1.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

HEI! Haluan sanoa sen, että on olemassa ainakin kaksi tapaa tutkia yhteiskunnan ja luonnon ilmiöitä nimittäin Uskomustodistus ja Tietoteoriatodistus. Uskomustodistus on sellainen, että siinä riittää todistamiseksi se, että jos uskot, että on totta, niin on totta, ja jos et usko, että on totta, niin on ERHE eli VALE. Tietoteoriatodistus on taas sellainen, että tarvitaan Lausepuu Peruslauseineen ja myös tarvittavat havaintomatriisit tietokoneajoineen. Nyt kysyisinkin Teiltä KM sitä, että riittääkö meille totuudeksi pelkästään se, että me uskomme jonkin olevan totta. Niin Uskomustodistus on myös sellainen, että sen avulla me voimme todistaa oikeaksi tai vääräksi ihan mitä tahansa. Niin mitä Te KM haluatte sanoa yllä tarinoidusta?

 

Vastaus:

 

Se usko, joka ei perustu syvään tietoon on usko'musta eli persoonallista mustaa älyllistä tietoa. Lapsi, joka ei tunne vielä luonnonlakeja saattaa vielä polttaa kätensä kynttilän liekissä. Tiedemies, joka ei vielä tunne ELÄMÄN-lakeja saattaa pitää totena ilmennyttä elämää!   Toki onhan se tämän tason "totuutta" tai paremminkin tosiasioita. Kaikki on tässä dualistisessa maailmassa vielä suhteellista. Sama havainto, tapaus ja ajatus voidaan sanoa niin monella eri tavalla, että siitä syntyy monasti sekaannusta ja toistemme ymmärtämättömyyttä. Viisas ei lähde koskaan väittelemään, koska ymmärtää tämän, vaan vaikenee. Mutta meillä miehillä on taipumusta yleensä mitellä älyllisissä tiedoissamme, ja siinäkin on tietty kehityksen tarkoitus.

 

 

 

Väinämöinenkin haki puuttuvat sanat Vipusen vatsasta eli luonnon muistista. Kaikkien asioiden ja ilmiöiden SYNTYSANAT löytyvä aina syvemmältä kuin missä ne ilmenevät. Tiedemies saattaa saada ajatustasollaan yhteyden syntysanoihin, joita koittaa sitten muovata fyysisen tason muotoihin ja selvittää sen ymmärrykselleen, mutta ei välttämättä saa muita sitä ymmärtämään, kun muut eivät ole samoin kokeneet. Sibeliuskin saattoi vain vajavaisesti kirjoittaa ylös sen, minkä hän kuuli sväärien musiikista.

 

2.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Luin tossa pätkän eräästä vasemman käden polun kirjasta jossa kerrottiin jostain paikasta jonne vain muutamat ovat uskaltautuneet menemään meditaation avulla. Onko tälläisiä paikkoja todella ja mitä tarkoitusta varten sellaiset ovat syntyneet? Mietin, että voiko ihminen mennessään tarpeeksi syvälle mustan magian teille luoda itse jotain tollasta? En oikein itse löydä mitään järkeä tosta enkä sitten lukenukkaan enempää.

 

Vastaus:

 

Kyllähän astraalimaailmassa voi joutua monenlaisiin synkkiin paikkoihin ja vaaroihin.  Siksi varoitetaankin hankkimasta itselleen yliaistisia kykyjä ennen kuin olemme kypsiä niihin ja luonto ne meissä herättää. Egomme houkuttelee meitä kehittämään näitä kykyjä, jotta se voisi olla muita taitavampi ja saada itselleen arvostusta ja vaikutusvaltaa. Siksi tietäjät ovat varoittaneet meitä näistä kyvyistä sillä ne hidastavat ihmistä joka haluaa pyrkiä hengen maailmaan, koska  egomme pyrkimysten voittaminen on ensimmäisiä askeleita henkisellä tiellä.

 

Tulet siksi, mitä eniten ajattelet ja siksi on hyvä pitää ajatukset vain epäitsekkäissä ajatuksissa. Se vie suorinta tietä henkiseen todellisuuteen ja vältytään turhilta kiemuroilta elämän tiellä. Kun ihminen vapautuu materian ja uskontojen kahleista, niin häntä alkaa kiinnostamaan henkinen tie. Silloin hän törmää uusiin kahleisiin. Silloin hyökkäävät monet houkutuslinnut hänen kimppuunsa. Silloin tarvitaan hyvin tarkkaa harkintakykyä, ettei mene mukaan mihinkään mihin houkutellaan mukaan.

 

 Luotettavia ovat ne tahot ja järjestöt jotka eivät kalasta eivätkä pelasta ihmisiä. Niistä löytää varmemmin todellista henkistä tietoa. Niihin täytyy itse pyrkiä, sillä jos ihmisessä on todellinen pyrkimys henkisyyteen, niin elämä ohjaa häntä valitsemaan hänelle sopivan kasvupaikan ja koulun. Sillä suurin este on meidän oman egomme tällä henkisellä tiellä joka haluaa mennä omien halujensa mukaan vielä eikä kuuntele Minuutensa eli intuitionsa ääntä.

 

 

 

3.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

HEI! Te KM vastasitte kysymykseeni Jumaluusopista, että meidän kehittynyt järkemme jo sanoo, että ei mitään ole voinut syntyä sattumalta, vaan kaikki on suuren järjen Jumalan aikaansaannosta. Nyt on ongelmana se, että meillä ei ole Jumalasta minkäänlaista havaintomatriisitietoa, joten ilmeisesti Jumaluusoppi on myös mielestänne pelkkä uskon asia.

 

Niin TIEDE oppijärjestelmänä on sellainen, että ei yhtään mitään saa perustella totuutena vain ja ainoastaan uskon asiana, vaan pitää käyttää todistuskeinona tietoteoriatodistusta, ei siis Uskomustodistusta. Kun tilanne on näin Jumaluusoppiasiassa, niin pitää kai olla sitä mieltä, että USKONTO ja TIEDE ovat täysin eri asioita. Niin mitä Te KM haluatte sanoa väitteestäni?

 

 

 

Vastaus:

 

Ei Jumala ole kaikille pelkkä uskon asia, vaan jokainen voi Hänet henkilökohtaisesti löytää sisäisesti. Monet ovat saanet kokea itsessään jumalaisen tajunnan valtavana kokemuksena ja monet ovat saaneet käydä kuoleman jälkeisissä tiloissa konkreettisesti tutustumassa, nykypäivinäkin. Hengentiede tutkii syvemmin asioita kuin materialistinen tiede. Tämä on mahdollista ihmisillä, joissa ovat heränneet "yliaistit", joiden olemassaoloa länsimainen tiedekin alkaa jo aavistelemaan mahdollisuutenamme.

 

Eihän tiede tunne vielä mitä ovat vaistommekaan, joiden avulla olemme jo yhteydessä näkymättömään. Monia imisiä parannetaan ja ohjataan näkymättömästä maailmasta käsin, että he konkreettisesti kokevat näin tapahtuvan Kannattaa tutustua alan kirjallisuuteen ja odottaa kunnes tiede ja organisoidut uskonnotkin ylittävä omat rajoittuneisuutensa ja pääsevät syvemmin ymmärtämään maailmaa, jota salatiede jo tutkii.. Jokainen etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan!

 

 

 

4.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

1) Mitä tarkoittaa Kristuksen taivaaseen astuminen? Muistaakseni Ervast laittoi nuo sanat sitaatteihin.

 

2) Joku tai jotkut uskon asiat ovat totuudellisempia kuin toiset. Onko kaikki usko loppujen lopuksi täysin samanarvoista, jos aito totuus on lähtökohtamme? Minulle on vain tullut mieleen se asia, että miten Te yritätte ratkaista sellaiset uskontokuviot, jotka ainakin ensi näkemältä ovat täydessä ristiriitatilanteessa keskenään. Onko mahdollista jotain kiertotietä käyttäen ajatella siten, että vaikka tämä uskonto pitää teoriakenttää A ainoana oikeana ja että sitten toinen uskonto P pitää taas ihan päinvastaista teoriakehikkoa oikeana pelastustienä, niin kummankin kautta me voimme pelastua? Miten Te KM olette ratkaissut tämän ainakin minusta aidon ristiriitatilanteen?

 

Vastaus:

 

1) Kyllähän sillä käsittääkseni tarkoitetaan ylösnousemista tästä aineen maailmasta henkemme taivaisiin, dualismista ykseyteen. Jokainen me kerran itsetietoisina myös nousemme ylös. Ervast pisti sen sitaattiin koska Kristushan on jo taivaissa kuten "maankin" päällä, mutta me nousemme Kristuksen myötä taivaisiin..

 

2) Perille pääsee monia eri teitä. On olemassa lyhyempiä ja pidempiä teitä. Suuret ihmiskunnan opettajat ovat myös tuoneet erilaisia teitä, joista seuraajat ovat vajavaisella ymmärryksellään kirjoittaneet uskon-oppeja ja luoneet eri uskomusjärjestelmiä, jotka saattavat tuntua ristiriitaisilta. Raamattukin on täynnä ristiriitaisuuksia, kun se otetaan kirjaimellisesti.

 

Ymmärryksen silmä tunkeutuu aina syvemmälle kuin mitä kirjoitettu teksti älyllä ymmärretty toisi. Lapsikin ymmärtää sadussa jotain syvempää, ei se sanallinen häntä muuten niin viehättäisi, että haluaa kuulla saman sadun yhä uudestaan lukemattomia kertoja. Ei ne uskontojen tekstitkään ihmistä pelasta ellei ihminen niistä ymmärrä syvempää elämänlakien sisältöä ja lähde elämään niiden mukaan, kuten lapsikin matkii satunsa sankareita.

 

 

 

5.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Onko teosofien näkemys sitten materialistinen kun se olettaa aisteille fyysisen maailman olemassaolevaksi, kun tätä sanotaa harhan maailmaksi?


Vastaus:
Kyllähän se fyysinen maailma on vain meidän tajunnassamme sellaisena kuin aistit ja mielikuvituksemme sen meille välittää. Kuten olen sanonut: henki ja aine ovat pohjimmiltaan yhtä. Maailma on sellainen kuin me sen tajuamme. Jokaisella on oma maailmansa. Turnvald Detlefsen on sen sanonut hauskasti: "Jos aamulla oma peilikuva ei miellytä, ei kenenkään mieleen tule moittia peiliä siitä. Mutta maailmaa, joka vain peilin tavoin heijastaa meitä itseämme, me olemme valmiit moittimaan ja tuomitsemaan. Epäystävällisille kasvoille peilissä tarvitsee vain hymyillä, niin se vastaa hymyyn varmasti, niin maailmakin".

 

Jokainen näkee oman maailmansa siis tajuntansa mukaisena ja siten erilaisena. Se antaa harhan, ettei objektista fyysistä maailmaa olisi olemassakaan.

 

 

 

Todellisuudessa fyysinen taso on yhtä hyvin ja konkreettisesti olemassa kuin muutkin näkymättömät tasot. Meillä on vain tällä hetkellä aistit jotka pystyvät tämän tason näkemään, mutta tulevaisuudessa tulemme näkemään myös muita tasoja uusilla aisteillamme, jotka ovat vielä enemmän harhan omaista maailmaa.

 

Tämä fyysinen taso on kaikista tasoista pysyvimmässä ja kiinteimimmässä muodossaan näistä ilmenneistä tasoista. Nämä ilmenneet tasot eivät ole pysyviä eikä niitä pidä siksi verrata hengen maailmaan joka on ikuista pysyvää

 

todellisuutta, josta muut tasot ovat vain kuin heijastusta.

 

 

 

6.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Luin Leadbeaterin kirjasta, että jokaisella ihmisellä on korkeampi minä. Keskustellessani ruusu-ristiläisen kanssa hän selitti, että korkein minä on jokaisella ihmisellä ikään kuin valmiina ja täydellisenä. Ei tunnu loogiselta silloin väite, että ihminen syntyy tänne kehittyäkseen, jos kerran hän todellisuudessa on jo täydellinen.

 

Missä siis on loogisen ajatteluni kompastuskivi? Vaikka ihminen olisi tiedostamattomastikin täydellinen luomus, olisi voimien tuhlausta kehittää sellaista olentoa. Vai onko korkeampi minä sittenkin kehittyvä olemuspuoli, ja mikä on siinä tapauksessa sen kehittymisen päämäärä ? 

Vastaus:
Tämä ruusu-ristiläinen on ilmeisesti tarkoittanut tällä sanonnallaan korkeampaa Itseämme eli jumalaista Monadia meissä, joka on Minuuden "yläpuolella". Korkeampi Minuutemme on tämän Monadin ilmennyt puoli, ja se on kehittyvä, eli itsetietoiseksi jumaluudestaan tässä ilmennyksessä tuleva puolemme. Sen kehityksen kautta Jumala meissä astuu maanpäälle asti.

 

Lapsikin on jo syntyessään ihminen, mutta hän ei vielä tiedä sitä, ei ainakaan päivätajunnassaan. Mutta me opettelemme elämän aikana tulemaan yhä enemmän itsetietoisiksi ihmisiksi. Äitikin sanoi aina meille pojankoltiaisille, että koittakaa jo olla ihmisiksi. Koitettiinhan me, vaikka se ei aina helppoa ollut kun oli niin mukava äidillekin tehdä joskus jekkua.

 

 

 

7.5.2015

 

Kysymys:
1) Voiko ihminen tietää Totuuden ?

 

2) Miksi sanotaan, että Jumala on rakkaus, miksei esimerkiksi hyvyys, kauneus tai totuus ?


Vastaus:
1) Totuutta ei voida tietää, vaan tuntea. Vain ihminen voi luulla tietävänsä sen, Jumalat tuntevat sen. Kokonaisvaltaiseen tietämiseen sisältyy aina tunne ja tahto myös. Viisaan Suomen kielen sanaan "tuntea" sisältyy tunnistaminen eli tietäminen, kuin myös tunteella tunteminen. Oikea tieto ja oikea tunne yhdessä mahdollistavat jumalaisen tahdon syntymisen meissä, mikä on yhtä kuin todellinen usko, joka voi vuoria siirtää. Silloin meissä on herännyt jumalainen puolemme, joka on yhtä Totuuden kanssa.

2) Jos tarkoitetaan Jumalalla ilmennyttä jumaluutta, niin Hänessä me elämme, liikumme ja olemme. Eli Hän on kaikki ilmennyt kuin myös ilmenemätön elämä. Rakkaus ylläpitää elämää, viha näennäisesti hävittää sitä. Kuitenkin molemmat palvelevat elämässä vallitsevaa tarkoituksenmukaisuutta, ja ovat siksi saman arvoisia. Kaikki yritykset määritellä Jumalaa inhimillisellä älyllä rajoittavat Jumalan dualismiin. "Totuus" vapauttaa meidät älymme dualistisesta rajoittuneisuudesta "tuntemaan" Jumalaa. Siksi ehkä sanomme Jumalaa rakkaudeksi. Rakkaus avaa silmämme näkemään maailmassa ilmenevän hyvyyden ja kauneuden.

 

 

 

8.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Onko elämän tarkoitus ponnistella irti karmaa aiheuttavista teoista ?
Tehdessäni toiselle ihmiselle "hyvää" ts. uhrautuessani toisen hyväksi
aiheuttanen myös karmaa. Voiko elämän tarkoitus olla siis. lakata tekemästä karmaa aiheuttavia tekoja ? Vastausta toivoo nimimerkki ainaisesti hakoteilläkö?

Vastaus:
Karmaahan on hyvää iloa tuottavaa sekä pahaa kärsimystä tuottavaa, riippuen siitä mitä edellisissä ja tässä elämässämme olemme tuottaneet. Kyllähän se niin on nyt Jeesuksen jälkeen, että me voimme kuitata omia kärsimystä tuovia karmallisia siteitä elämän kannalta katsoen oikeilla toisia auttavilla hyvillä teoilla. Kun annat anteeksi samalla saat itsekin anteeksi. Kun autat toista, niin elämä järjestää niin että saat itsekin apua.

 

Anteeksi anto on yksi huomatta sidonnaisuudesta vapauttava tekomme. Se vapauttaa meidät turhista tulevista karmallisista siteistä. Anteeksi antoa on hyvä opetella jo antamalla itselleen anteeksi. Joka ilta nukkumaan mennessä ajattele menneen päivän touhuja ja pyydä kolme kertaa itseltäsi anteeksi, sillä et edes aina tiedä tehneesi jotain väärää elämän lakien kannalta.

 

Kuinka vähän tiede vielä tunteekaan elämän lakisiteisyyden ihmiselle tärkeimpiä lakeja! Karman, jälleensyntymisen anteeksiannon mitä teet toiselle sen teet itselle ym. elämän eettisiä lakia. Elämän lakien ymmärtäminen auttaa ihmistä elämässä enemmän ihmisen päämäärän saavuttamisessa kuin maallisten lakisidonnaisten ymmärtämine joita kouluissa vain opetetaan.

 

9.5.2015

 

Minulta kysyttiin

 

Olisiko sittenkään kristinuskon lunastusoppi virheellinen ? Vastasit
taannoin, että armo ei ole totta. Voitaisiinhan ajatella, että katumus
tuottaa seuraamuksen ( karman ) poistumisen jos vain koetaan tunnetta, joka
viittaa siihen, että on opittu jo elämään oikein eli kadutaan persoonan
pahana kokemaa tekoa. Jos karma on vain opetusta varten olematta rangaistus niin samahan se on millä oppii - oppii karman kautta tai muuten ( katumalla ). Kristinuskokin tuntee karman.

 

Anteeksiantoahan ei saa jos ei kadu. Mielestäni kristinuskon mukaan tulee karman seuraamus ( jota kuvataan Jumalan rangaistukseksi ), mutta ei ennenkuin on tutkittu katuuko
rikkomuksen tekijä ja jos katuu seuraamus peruuntuu. Armo olisi vain seurauksena
silloin jos katuu tai kärsii ja lopulta opittuaan katuu.

 

Vastaus:

 

Kyllä armo on totta, ymmärsit ehkä toisin, mutta ei aina niin kuin uskovaiset toivovat. Kyllä
lunastusoppikin on olemassa, me vain itse joudumme lunastamaan "vekselimme". Armo on ansaitsematonta, jumaluuden suomaa mahdollisuutta ja kannustusta elämäämme. Me voimme saada yliluonnollisia kokemuksia jotka koemme armona. Onhan sanontakin: "Joka päivä on armo uus". Se antaa mahdollisuuden myös suorittaa velkoja (karmaa) monin eri tavoin. Entisaikaan lakisiteisyys oli ehdoton: silmä silmästä ,hammas hampaasta.

 

Kärsiä ei enää tarvitse, jos siis katuu tekoaan ja ottaa opikseen, eikä enää sitä "syntiä" tee. Sehän se oli Jeesuksenkin parannuksen ehtona. Ei katumuksella ole merkitystä, jos ei se johda parannukseen. Parannus on vasta se lunastava teko, ja sehän jo ilmentää jumalaista järkeä, eli inspiraatio korkeammasta Minuudestamme eli lähimmästä Jumalastamme lähtöisin. Se että ihminen kokee henkisen uudestisyntymisen, jossa koetaan "synnit" anteeksi saaduiksi armosta, onkin sitten jo toinen juttu. Silloin ihmisen on jo täytynyt edellisissä elämissään ollut kovasti ponnistellut puhdistuksen tiellä, sillä ensimmäiseltä luokalta koulussakaan ei hypätä viimeiselle.

 

 

 

10.5.2015

 

Kysymys:
Yksi nainen sanoi että hänellä on neljä tietä valittavana ja kaikki vastuu niistä kuuluu hänelle, joillakin voi olla yksi "määrätty" tie, josta hänen ei tarvitse kantaa mitään vastuuta ? Onko sinulla siihen mitään muuta sanottavaa, kuin ettei näin ole.

Vastaus:
En varmaan ihan ymmärrä tätä kysymystä, sillä toki me olemme vastuussa valinnoistamme. Meillä on elämänsuunnitelma tehty jo tähän ruumistukseen tultaessa, mutta me emme sitä muista, vaan olemme jatkuvien valintojen edessä. Elämä kuitenkin pyrkii ohjaamaan meitä tämän suunnitelman mukaan, mutta meillä itsellä on valinnan vapaus mitä teemme, mutta ei tahdon vapautta.

 

 

 

Me olemme täällä uutta oppimassa ja siksi elämä antaa meidän valita vapaasti miten suhtaudumme tai teemme eteemme tuleviin asioihin tai tehtäviin. Elämä ei pakota mutta se antaa meidän tehdä ne toisessa muodossa jos emme heti ensimmäisellä onnistuneet ja jos selviämme oikein saamme uudet tehtävät. Tällä tavoin kun näemme asioita monelta kantilta niin opimme erottamaan oikean väärästä tavasta, eikä siihen tarvitse enää palata, vaan menemme eteenpäin uusiin tehtäviin. Olemme oikeaa elämäntapaa eli totuutta kohti tässä koulussamme menemässä.

 

 

 

11.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Millainen on ihmisen kehityksen "pääteasema" ,vai on tällä pääteasemaa vai onko kuolema se?

Vastaus:
Kyllä ihmisenä kokien ollessa on. Inhimillinen pääteasema on täydellisen ihmisen mitta, jota ehkä Jeesus ensimmäisenä täydellisemmin ilmensi. Mutta tämän hetkisellä persoonallisuudella on kuolema ja sen jälkeiset tuonelatilat ja alemmat taivasmaailmat sen päätepiste. Mutta tällä hengellä meidän Minuudellamme joka meissä ilmenee, ja jonka kanssa olemme jo nyt yhtä ja joka on jumalainen puolemme, hänenkin ensisijainen tehtävä on astua tähän persoonallisuutensa päivätajuntaan asti, silloin kun olemme saavuttaneet täydellisen ihmisen mitan.

 

 

 

Sen jälkeen me tämä täydellinen Minä jatkamme monia kehitysvaiheita vielä pitkään muilla korkeammilla tasoilla ja: Tulemme Jumalina luomaan omat "maat ja taivaat" kuten meidänkin aurinkokuntamme Jumala jonka "lapsia" me olemme. Tämä sama kaava jota me olemme jo ihmisinä harjoitelleet, ja luoneet omat lapsemme tulee toistumaan ehkä iänkaisesti iänkaikkiseen. Kosmoshan on jo nyt täynnänsä myrjaadeja jumalisia luoja Jumalia ominen aurinko (tähti) ilmennyksineen.

 

 

 

12.5.2015

 

Kysymys:
Onko mielestäsi jälleensyntymien tarkoituksena oppia pyyteettömän
rakkauden tila ? Onko muita päämääriä ?

Vastaus:
Inhimillinen täydellisyys on ihmisen päämäärä. Sen jälkeen tulee muita
päämääriä. Vasta silloin kun ihmisen tajunta on yhtä kosmisen Kristus-tajunnan
kanssa voidaan sanoa hänen ilmentävän jumalaista rakkautta. Rakkaus jolla
on vielä pyyteitä on personallista lempeä.

 

 

 

Me käytämme sanaa rakkaus vaikka emme osaa vielä rakastaa. Suomen kieli erottelee lemmen rakkaudesta. Ennen ei käytetty sanaa rakkaus tavanomaisessa mielessä, Kalevalammekaan ei puhu rakkaudesta kuin  kolme kertaa, eikä niissäkään ihmisestä vaan veneestä, rahasta ja reestä. Mutta rakkaus sana meillä on jo vanhastaan ollut kuvaamassa jumalaista rakkautta. Se tulee jo sanasta Ra-kausi eli aurinko kaudesta.

 

 

 

Aikoinaan kun asutimme vanhaa Egyptiä, jolloin Hyksot olinat suomen sukuisia kunkaita tai faaraoita, käytimme aurinkojumalasta nimeä Ammon-Ra. Tämä Ra'kasti meidät tulella ja valollaan ja syleili meitä lämmöllään. Raamatussakin Johannes kastoi vedellä mutta Jeesus sanoi: joka minut kastaa, kastaa tulella. Egyptissä on säilynyt vieläkin suomen kielen sanoja joita Vettenhovi Aspa keräsi: mm. Niilin mutkaa kutsutaan mutkaksi ja sen suistomaata kemimaaksi ja Sfinksiä harmaakis.

 

 

 

13.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä tapahtuu kun ihminen saavuttaa jumalihmisen täydellisyyden.

Vastaus:
Meistä tulee todellisia auttajia näkymättömässä maailmassa. Autamme perässä
tulevaa ihmiskuntaa nousemaan tietämättömyyden suosta. Viime vuosisadan alkupuolella Suomen huomattavammalla tietäjällä oli esoteerinen koulu, jossa hän näkijänä koulutti tiettyjä ihmisiä auttajiksi näkymättömille tasoille.

 

Monien ihmisten koulutuksen hän joutui keskeyttämään sillä heissä läksivät sakkarat eli itämaisittain tsakrat pyörimään väärään suuntaan ja siten oli heistä kehittymässä vain astraalisia näkijöitä.

 

En tiedä kuinka monta todellista auttajaa Ervast sai hengen maailmaan, mutta tiedän kun sain tavata hänen esoteerisen koulu käyneitä aikanaan, että monet olivat henkisen kokemuksen läpikäyneitä.

 

14.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Koska karma on oppimista varten, niin mikä osa ihmisen henkikoosteesta muistaa elämästä toiseen tallentuvat kokemukset ? Mikä tai mitkä osat tuntee karmaa juuri elettäessä tuskaa ( mielestäni persoona ainakin )?

Vastaus:
Kaikki menneiden elämien kokemukset ovat kalevalaisittain sanottuna Vipusen vatsassa ja teosofisesti: syyruumiissa eli Minuuden käyttövälineessä. Persoonallinen tajunta voi vain tuntea tuskaa. Karman herrat huomioivat ihmisen taipumukset eli leiviskät menneestä tai menneistä elämistä, ja sen mukaan sovittavat kohtaloamme.

 

On sanonta, että kohtalo korjaa satoaan. Se tarkoittaa, että tämän elämän kaikki tapahtumat mitä teemme ja mitä jätämme tekemättä tallentuvat syyruumiiseemme. Täältä karman herrat langettavat meille hyviä tai pahoja seuraamuksia. Elämä on ehdottaman oikeuden mukainen, mutta me voimme maksaa velkojamme monella eri tavalla.

 

Meidän ei välttämättä tarvitse enää kärsimyksillä kuitata pahoja tekojamme vaan voimme niitä sovittaa myös hyvillä teoillamme. Ja hyvä teko on kovempaa valuttaa kuin paha. Siksi kannattaa vaikka avustusjärjestöihin mennä auttamaan ihmisiä, niin samalla tulemme itsekin autetuiksi ja saamme kärsimyksiä aiheuttavaa karmaamme sovitetuksi.

 

15.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä tarkoittaa, että ihmisen voi vaeltaa tietoisesti astraalimaailmassa? Onko se sama asia kuin tietoinen vaellus unimaailmassa? Jos ei, niin miksi?

Vastaus
Astraali- ja unimaailmassa liikutaan tunneruumiissa. Persoonallinen päivätietoisuus ja muisti ovat eetteriruumiissa. Niin paljon kun ihminen pystyy ottamaan eetteripuoltaan mukaansa astraalimatkalleen on hän siellä itsetietoinen, ja tuo muiston päivätajuntaansakin. Eetteriruumis on tämän fyysisen ruumiimme näkymätön kaksoispuoli eli voimaruumis.

 

 

 

Ihminen voi tietyillä treenauksilla saada eetteripuolensa niin aktivoitua että voi tulla tietoiseksi astraalimaailmassa, mutta niistä harjoituksista tietäjät ovat aina varoittaneet ellei ole käynyt tiettyä puhdistuksen tietä ensin loppuun. Kalevalakin osoittaa kuinka huonosti siinä kävi kun Aino neiti puki päällensä eetteripuolensa tietyt "kapiot", (jotka luontoäitimme on meihin kätkenyt) menemättä viisaalle Väinämöiselle oppiin. Ainon olisi pitänyt 3 vuotta tunnemaailmaansa puhdistaa sitä ennen.

 

 

 

Kyllä nämä asiat ovat aina olleet tunnettuja. On valitettavaa että ns. uuden ajan opeissa ei tätä osata enää painottaa ja monet ovat langenneet Ainon tavoin pois "raiteilta" jotkut jopa mielisairaalaan asti. Se on niin houkutteleva maailma ja astraalimaailma on täynnä petollisia koukuttelijoita. Siksi täytyy tuntea omat resurssinsa, onko jo tarpeeksi vapaa himoista ja haluista kun näihin leikkeihin lähtee.

 

 

 

16.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mikä neuvoksi kun päivittäin tulee usko henkisyyteen ja kuitenkin joskus päivittäin tulee epäily? Epäily aiheuttaa epämiellyttävän olon. Vai onko niin, että henkisen ihmisenkin elämä on säännönmukaisesti jatkuvaa kamppailua uskon ja epäuskon välillä? Todettakoon, että koko ajan on vallalla tila, jossa en voi uskoa materialistiseen tieteeseen, silloinkin kun epäilen henkisyyttä. Pidän elämän syntyä koskevaa kemiallisen evoluution teoriaa täysin virheellisenä. Täyttä varmuutta en voi kuitenkaan saavuttaa mihinkään. Onko tämä kehitysvaihe kohden syvällistä uskoa henkisyyteen ?

Vastaus:
Totuudenetsijän tiellä on viisi selvää vaihetta: kutsumus, kääntymys eli mielenmuutos, vanhurskauttaminen, uudestisyntyminen ja kirkastus. Suosittelisin, että lukisit Pekka Ervastin kirjan: Uusi uskonpuhdistus. Siitä saat varmasti parhaan vastauksen kaikkiin kysymyksiisi: http://media.pekkaervast.net/penet/books_files/Uusi_uskonpuhdistus.pdf

 

Ehkä useimmilla ihmisillä on tämä mainitsemasi vaihe alussa ja se kuuluu asiaan. Epäily kuuluu ollakin niin kauan kunnes tulee varmuus. Yleensä ihminen saa varmuutta tutustumalla mahdollisimman perusteellisesti eri vaihtoehtoihin ja valitsemalla sen minkä itse oikeaksi näkee. Silloin ihminen kulkee oikeaa'tietä. Silloin kun ihminen pyrkii totuuteen, elämä antaa hänelle aluksi pieniä kokemusvinkkejä jotka herättävät hänet tietylle suunnalle etsimään.

 

Tätä meidän korkeampi Minuutemme (omatuntomme) on vain odottanut ja siksi se alkaakin ohjaamaan meitä yhä henkisemmälle tielle. Meille tipahtaa kirjastossa hyllystä "sattumalta" kirja joka innostaa meitä lukemaan tiettyjä asioita ja näin pikkuhiljan johdattaa yhä henkisempiin  asioihin ja pyrkimyksiin.

 

Ystäväni koira ohjasi hänet erään antikvaarin ikkunan luo ja pisti tassunsa ikkunaa vasten. Hän meni koiran kanssa sisälle, niin koira meni heti erään hyllyn luo ja pisti tassunsa kirjariville. Hän katsoi mitä kirjoja siinä oli: siinä oli rivi Pekka Ervastin kirjoja!  Siitä alkoi hänen henkinen tiensä. Näinkin konkreettisesti elämä voi ohjata.

 

17.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Miksi suhtaudut hieman väheksyvästi kanavoituihin ja ulkolaisiin new age kirjallisuuteen. Eikö niissä ole paljonkin henkistä tietoa saatavana?

 

Vastaus:

 

Täytyy myöntää, että kun lähes 50 vuotta sitten ensikertoja luin näitä kanavoituja juttuja, ne olivat täyttä huu'haata. Mutta ajan myötä niissäkin on yhä enemmän tullut asiallistakin tietoa. Ja mitä enemmän ihmisillä tieto henkisistä asioista on lisääntynyt sitä enemmän osataan jo karsia epäaito aidosta henkisyydestä. Näin myös kirjat valikoituvat ihmisillä oman kasvunsa mukaisesti. Elämä tuntuu ohjaavan ihmistä tiettyjen kiemuroiden kautta, jotta hän oppisi valitsemaan hyvä pahasta , väärän oikeasta.

 

Olen silloin tällöin aina lukenut näitä ihmisten ihannoimia "tuontitavaroita" eli ulkolaista new age kirjallisuutta ja ihmetellyt miksi suomalaiset vähättelevät omaa kirjallisuuttamme, josta löytyy suomen kielellä totuudellisempaa henkistä luettavaa. Tämä johtuu siitä, että meillä kautta aikain on ollut tietäjiä jotka ovat luonnonmuistista saaneet eksaktista tietoa eikä ole tarvinnut astraalimaailmoiden eksyttäviä kanavia käyttää. Siksi koska jo Suomen kielikin siitä varoittaa ja ilmaisee sen kana'voinniksi.

 

Kun itse olen perehtynyt Suomen muinaiseen historiaan tietäjien luonnonmuistista hakemansa tiedon pohjalta, niin ihmettelen miksi meiltä suomalaisilta on  salattu meidän mahtava menneisyys ja henkinen tietämys kun ulkomaisetkin tutkijat siitä kertovat. Johtuuko se siitä, että meitä hallitsevat vielä ruotsinmieliset rahanvallan vartijat, että jos joku tiedemies lähtee sitä esille tuomaan, niin menettää apurahansa, kuten on käynyt ennenkin ja valtiovalta uskoo vielä materialistiseen tieteeseen, ettei kouluissakaan saa muuta opettaa.

 

18.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Luin esitelmäsi Neale Donald Walschin keskusteluja jumalan kanssa kirjasta, olin pohtinut kyseistä kirjaa jo jonkin aikaa esitelmäsi oli ihan ok mutta jotenkin minua epäilyttää tuo amerikkalainen "dollari henkisyys"?
Mitä mieltä olet james Redfieldin yhdeksän oivalluksen tiestä ja siihen liittyvistä oheiskirjoista ?? samaan nippuun yhdistäisin myös James F. Twyman. VALON LÄHETTILÄS kirjan
ehkä olen ahdasmielinen mutta ainakin Redfieldin
: Shambhalan salaisuus. Yhdettätoista oivallusta etsimässä menee yli
ymmärrykseni Eivätkö shamphalan adeptit olleet "vasemman" tien kulkijoita???????

Vastaus
Olen lukenut nämä mainitsemasi "amerikkalaiset" kirjat, ne ovat tarkoitetut lähinnä herättämään kiinnostusta uus-spiritualismiin eli new age'en. Eivät ne, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta, opeta täysin pyrkimään henkisyyteen. Astraaliset kokemukset ja Ilmiöt ja persoonallinen kehitys näyttelee niissä suurinta roolia.

 

 

 

Henkinen kehitys kaihtaa näitä astraalisia pyrkimyksiä. Itse olen lukenut näitä lähinnä tietääkseni miksi tämä tuontitavara ihmisiä kiinnostaa. Suomalaisillahan nämä asiat ovat paljon syvällisemmin ymmärretty jo tuhansia vuosia, minkä Kalevala ja Suomen kieli todistavat. Walschin "jumala" oli hyvin viisas, mutta kuitenkin vain astraalinen versio Jumalasta ja siitä tiedosta jota teosofia on Amerikkaankin tuonut jo yli 100 vuotta.
Satuin lomamatkalla Bosniassa paikoille josta Valon Lähettiläs kirja kertoi, ja totesin Jamesin ainakin käyneen niissä maisemissa. Suosittelen lukemaan mikäli haluat pyrkiä henkisyyteen teosofisia kirjoja ja ennen kaikkea Pekka Ervastia. Itse en pysty sanomaan mitään shamphalan adepteista, kuten itsekin ajattelet, niin kirjoitettuihin tietoihin ei aina ole luottamista, ne ovat yleensä vain kirjoittajan niistä luomia omia mielipiteitä.

 

Todelliset tietäjät, jotka luonnonmuistista asioita hakevat pääsevät ylemmän mentaalitason eli ylisihin taivaisihin kuten Väinämöinenkin. Shamaanitkin pääsevät vain sielulliseen eli alisihin taivaisihin asti.

 

19.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Tuleeko henkisyys myös tieteen sisällöksi joskus ?Milloin ? Aiemmin ilmoititte, että telepatia tulee ihmisen kyvyksi joskus. Onko se myös virallisen tieteen sisältö tällöin ?Käydäänkö kovaakin kamppailua skeptikoiden ja henkisyyden kannattajien välillä tällöin virallisissa tieteellisissä keskusteluissa ? Itse arvioisin, että siihen menee kauan aikaa, sillä muistellesani 1980-luvun opiskeluaikojeni tiedemaailmaa niin silloin ainakin pidettiin henkitietelijöitä täydellisinä huuhaalijoina. Nykyisinhän varsin monet akateemisen tutkinnon suorittaneet ovat hyväksymässä henkisyyden totuudeksi. Onko kehitys kohti henkisyyttä siis alkanut ?

 


Vastaus:
Melkein kaikkiin kohtiin: kyllä.
Kun katsoo, kuinka nopeasti henkisyys on nykyaikana noussut pintaan , niin en usko että sen voittokulku yks'kaks pysähtyisi. Sehän on jo otettu rationaalisen tieteenkin piirissä yhä useammin vakavasti. Tämä enkeli Mikaelin aika nostaa sen pintaan asti 100-200 vuoden kuluessa, mikäli olen oikein ymmärtänyt. Näinhän alkoi edelliselläkin kerralla enkeli Mikaelin hallitessa ajanlaskumme alussa.

 

Tiede jatkaa lähes entiseen mallinsa sillä kaikki ihmiset eivät omaksu henkistä maailmankatsomusta kuten ei Jeesuksenkaan aikana. Mutta yhä enemmän aletaan tutkia kuten jo on alettukin, olemmehan jo eläneet Mikaelin aikaa viime vuosisadan alusta lähtien ja siksi kaikkinainen todelliseen henkisyyteen pyrkiminen onkin ollut vallalla kirkkojen vastustuksesta huolimatta. Mutta onhan sen kirkonkin pitänyt saarnojaan paljolti siistiä tänä aikana.

 

Asiat ja kehitys kulkevat aaltoliikkeessä ja kaikkia ihmisiä ei saada helpolla mukaan vallalla olevaan kehitykseen ja siksi vain osalla ihmisiä on nyt suuremmat mahdollisuudet hyödyntää tätä aikakautta ja jouduttaa omaa henkistä kehitystään jos tarttuu tilaisuuteen ja saada myös monenlaisia henkisiä kykyjä kuin jumalaisesta "armosta" jos on siihen valmistunut kulkemalla puhdistuksen tietä.

 

Meissä alkavat uudet aistitkin ja kyvyt heräilemään joilla pääsemme näkymättömän maailman yhteyteen ja sen kautta myös vaikuttamaan ja auttamaan ihmisiä kehityksessään, sillä emme näitä kykyjä itseämme varten saa. Jos meissä on jo myötätunto, lähimmäisten rakkaus ja muut hyvät ominaisuudet kehittyneet luonto pistää meidät vielä suurempaan vastuuseen ja auttamisessa koko ihmiskunnan kehitykseen.

 

20.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Raamatun käännöksessä vuorisaarnan kohdalla puhutaan autuaaksi tulemisesta. Michael-kirjoissa kanavoidussa tiedossa puhutaan siitä, että pitäisi puhua onnellisuudesta autuaan sijaan. Miten tämä on ? Voisi tietysti väittää että kummallakin tarkoitetaan samaa, mutta kanavoidussa tiedossa nimenomaan vaaditaan autuas-termi hylättäväksi. Millainen olotila tämä em. tila on ? Onko se tila, joka saavutetaan pysyvästi ? Ervast kirjassaan puhuu autuaasta, mutta ei määrittele tämä termin sisältöä.

 

 

 

 

 

Vastaus:

 

Kyllä Buddha ja Jeesus puhuessaan autuaasta tarkoittivat sillä jumalaista autuuden tilaa, nirvaanaa. Kyllä tämän Pekka Ervastkin näin tuo esille Jeesuksen ja Buddhan sanoin: "autuaat ovat köyhät, murheelliset, siviät; autuaat ovat, jotka isoovat ja janoovat vanhurskautta; autuaat ovat laupiaat, puhtaat sydämestä ja rauhan tekijät; autuaat ovat, jotka vanhurskauden tähden vainotaan“.

 

Ei Buddha liioin sanonut: "autuaat ovat ne, jotka sukkelasti ja kekseliäästi osaavat koota itselleen rikkautta ja valtaa“, vaan hän sanoi: "autuas on hän, joka on löytänyt nirvanan (jumalan valtakunnan) rauhan, hän on elämän ja kuoleman yläpuolella; autuas on hän, jonka sielussa totuus asuu, hän on kuolematon, vaikka kuoleekin; autuas on hän, joka on saavuttanut heräymyksen pyhän tilan, hän tuopi pelastusta kanssaihmisilleen.“

 

 

 

Suomen kielessähän autuas liitetään yleensä uskonnolliseen kielenkäyttöön, millä tahdotaan korostaa sitä jumalaista tunnetta mitä ihminen voi kokea. Iloinen ja onnellinen ovat vielä inhimillisen kokemisen asteita. Kyllä Michael varmaan tarkoittaa tätä samaa, että pitää erotella inhimilliset tunteet jumalaisista tuntemuksista. Kanavoinnissa ei voikaan puhua autuaallisesta, sillä siinä liikutaan vielä inhimillisyyden tasoissa. Autuas on taas jumalaista hengen tasoa.

 

 

 

Au'tuus, viisaassa Suomen kielessä viitataan, että meidän tulee anoa tätä autuuden tilaa itsellemme, sillä anova saa ja etsivä löytää kuten Jeesus asian ilmaisi. Miten erotetaan epäitsekäs anominen ja itsekäs pyytäminen toisistaan? Jeesus opettaa sanoen: "Isä tapahtukoon sinun tahtosi eikä minun". Eli me pyydämme elämäämme oman Minuutemme ohjausta ja jumalaista tahtoa elämäämme, itsekkään egomme haluamisen sijasta. Kyllä Jumala tietää mitä te tarvitsette ennen kuin anottekaan, sanoi Jeesus. Epäitsekkyyttä on sitten anoa toistemme puolesta, ei kuitenkaan niin, kuin se entinen tyttö: "En minä itselleni mitään pyydä, mutta äidilleni vävypoikaa".

 

 

 

21.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Onko olemassa Musta Veljeskunta?
Jos on niin ketkä siihen kuuluvat?
Miksi Kalevalaa kannattaa lukea ja miksi ei kannata? Onko teoksessa sellaisia kohtia mitkä kuvastaa yllä olevat kysymykseni erityisen hyvin?


Vastaus:
Jos on valkoinen olemassa, niin se jo todistaa, että mustakin on. Jos on valoa, niin on myös pimeää. Eräästä valkoisesta veljeskunnasta tiedän, yhtään mustaa en voi sanoa tuntevani enkä edes lähtisi määrittelemään ihmisiä mustiin ja valkeisiin.
Kalevalaa kannattaa lukea, mutta sen lukeminen ei paljoa hyödytä, ellei ole avaimia avata siinä kerrottuja vertauskuvia.

 

Tutustuminen teosofiaan antaa näitä avaimia. Ja lukemalla Pekka Ervastin kirjan Kalevalan avain ja kirjoittamani kirjan: Uuden ajan Kalevalan-avain. Tai lähtemällä mukaan "Kalevalaa opiskelemaan" sivuostoon täällä fb:ssä. Kalevala on vertauskuvallinen, kokonaisvaltainen kuvaus ihmisen henkisestä kehitystiestä ja siihen on kätketty maailman ja ihmisen syntyhistoriat kuten nykyaikainen länsimainen teosofiakin samoin kertoo, mutta Kalevala on tiennyt ne jo tuhansia vuosia.

 

Miksi sitten ei kannattaisi lukea, niin siitä on hyvänä esimerkkinä meidän koululaitos, jossa oppilailta poistettiin kiinnostus Kalevalaan, kun ei osattu sitä oikealla tavalla opettaa. Opettajien olisi pitänyt itse ensiksi ymmärtää sen henkinen vertauskuvallisuus ja siten opettaa ja herättää Suomen nuoriso ymmärtämään mikä aarre Kalevalaan onkaan kätketty Suomen vanhojen tietäjien aarrearkusta.

 

Valtiovallan sanelema materialistinen tiede ja kirkko sanelivat mitä sai kouluissa opettaa. Ja kun kirkko oli jo aikoinaan Kalevalan kironnut, eikä vieläkään sen henkisyyttä tunnusta, kun eivät sitä ymmärrä, niin opettajillekaan ei saanut sitä opettaa kuin pakanallisena teoksena. Mutta sitä piti opettaa koska maailmalla sitä suuresti arvostettiin, sillä maailmalla oli mytologioiden tuntijoita jotka ymmärsivät Kalevalaa syvemmin henkisenä kirjana.

 

22.5.2015

 

Kysymys:
Miten löydän yhteyden henkioppaaseeni?
Jumala puhuu , kuinka kuulen puheen?
Miten voi erottaa Jumalan puheen henkioppaan pölinöistä?
Millaisia henkioppaita on ja kuinka monta ja mitä tehtävää varten ne ovat ?
Voiko joku ei toivottu esiintyä päässämme Jumalana?

 

Vastaus:
Tässä ajassa on meille tarjolla monia teitä joita voimme lähteä kulkemaan, toiset ovat suoria valoisia teitä toiset vievät pimeään metsään johon voi helposti eksyä. Sinulla on valinnan vapaus elämästäsi mihin päin suuntaat kulkusi. Houkuttelevia teitä kannattaa varoa.

 

Ainoa JUMALA, jonka "ääntä" voit kuulla, on omatuntosi eli korkeamman Minuutesi "ääni". Kaikki muut ovat ulkopuolisia "persoonallisuuksia", hyviä tai vähemmän hyviä, riippuen vastaanottajasta. Toivottavasti et tosissasi halua ruveta kuulemaan ääniä päässäsi tai alistua ulkopuolisten oppaiden tahdonalaiseksi marionetiksi. Lue mieluimmin ihmiskunnan suurten opettajien kirjoja, ne on annettu meille oppaiksi tähänkin aikaan, jolloin meidän tulee itsenäistyä, jotta itsenä' isyys eli korkeampi Minuus meissä avautuisi. Se on tie Jumalamme luo. 
Puhdista korvasi ja avaa silmäsi näkemään. Hän puhuu ja näkyy kaikkialla ympärilläsi luonnossa.

 

Mikään ei kuitenkaan estä tutustumasta kaikkiin mahdollisiin meille avautuviin ilmiöihin kuten henkioppaisiinkin. Katso netistä vaikka Google hakukoneella sanalla henkiopas, niin saat vaikka kuinka paljon asiallista tai asiatonta tietoa niistä, mutta silloin on oltava jo ennestään henkisen tien tuntemusta ettei erehdy luulemaan että tämän kautta pääsisimme henkisesti edistymään millään lailla, jota emme saisi varmempia teitä astumalla, niissä on omat vaaransa ja koukkunsa joihin voi tarrautua. 
Itse olen ollut todellisten henkisten kokemusten kokeneiden ihmisten oppilaana ja he ovat aina varoittaneet olemasta minkäänlaisessa tekemisessä henkioppaiden kanssa tai edes itse pyrkimästä omin päin "utukehovaeltajaksi" näkymättömään maailmaan.

 

Tämä fyysinen taso on paras oppimisluokka ja sen takia alempi näkymätön maailmakin (henkioppaat) pyrkivät meidän tajuntamme kautta jotenkin kokemaan ja ymmärtämään tätä tasoa. Ihmisen mieli on aina tahtonut pyrkiä aidan yli hyppimään, mutta siitä ei loppujen lopuksi ole mitään hyvää seurannut, sitä vain kuvittelee niin. Ihminen joka ei tunne henkistä todellisuutta voi kuvitella astraalimaailman olioita henkiseksi. Ne ottavat meidän ihmisten tajunnasta asioita millä ne pystyvät meitä hämäämään. Toki on sitten todellisiakin auttajia mutta se onkin sitten jo toinen juttu.

 

23.5.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Jos ei olisi syntiä, eli tietämättömyyttä, mitä rappusia pitkin me sitten kulkisimme valoon, ymmärrykseen? Miksi ei saa olla iloinen, tästä syntisestä elämän tiestä. Tästä ihanasta elämän tiestä. Miksi ei saa olla iloinen?

Vastaus:
Kaikkihan me olemme ainakin kirkon mielestä syntisiä, mutta kaikki eivät sinun laillasi vielä ymmärrä olla iloisia syntisiä. Kaksi kolmasosaa ihmisten murheista on kirkkojen aikaansaamaa sanoi Mestareiden lähettiläs HP.Blavatsky. Iloista syntistä jumala rakastaa, mutta ei ehkä kuitenkaan niin paljoa synneissä piehtaroivaa. Iloinen asenne elämään on henkevyyden mitta. Mestaritkin ovat hyvin huumorintajuisia.

 

Synti sana on käännetty sanasta hamartia, joka tarkoittaa ohi ampumista osaamatta. Kun olimme Israelissa, niin siellä oli taulu jossa oli 10 kielellä kirjoitus jossa ilmeni sana hamartia niin se oli käännetty velaksi, ainoastaan Suomeksi oli synti. Kirkko sai hallittua ja alistettua ihmiset täällä Suomessa tahtoonsa leimaamalla meidät syntisiksi ja siten Jumalalle kelpaamattomiksi ellei kirkko vapauttanut meitä tästä synnistä kasteella ja ripillä.

 

Ihminen on jo herännyt yrittämään olla parempi ihminen, mutta ei vielä osaa (hamartia) olla ja siksi teemme velkaa elämälle, jonka joudumme ehkä karmana joskus takaisin maksamaan kun meillä on kertynyt myös oikeaa valuttaa (hyviä tekoja) joilla sen pystymme maksamaan. Vain tieto ja ymmärrys vapautta meidät tästä synnin taakasta, ja totuuden tieto koko "syntisestä" egostamme, ja pääsemme oman Pohjan-Neitomme syliin.

 

24.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä tarkoittaa sana veljeys sen syvimmässä merkityksessä?

Vastaus:
Olemme kaikki Monadissamme eli jumalkipinässämme saman Isän (Jumalan) lapsia, maallisessa elämässämme Jumalan poikia (tyttäriä) ja, hengessä veljiä (sisaruksia).  Me olemme kuin soluja joista aikanaan yhdistyessään muodostuu "yhteen hiileen" Puhaltava luova suuri jumalihminen, joka luo uudet taivaat ja uuden maan, kuten meidän Logoksemme joka on aurinkokunnan ja meidät luonut.

 

 

 

Tämä käsitys jumalainen Isä ja poika ovat lähtöisin patriarkaalisesta uskonnosta, mutta meidän Kalevalamme on matriarkaalinen sillä se tulee lähemmäksi meitä ihmisinä. Siellä Ilman Impi synnyttää maailman ja on siten jumaluuden ilmentävänä puolena kuten äitikin on elämää synnyttävänä puolena. Isäähän tässä luomisprosessissa tarvitaan siinä pienessä osassa vain, missä miestä tarvitaan. Mutta isällä kuten perheessäkin on oma tehtävänsä.

 

 

 

Tämä yleinen veljeysaate lähtee tästä länsimaisesta uskonnostamme. Ja jos tämä asia ymmärrettäisiin jo yleisimmin, niin sodat loppuisivat, sillä eihän kukaan halua veljeään vastaan sotia. Silloin ymmärtäisimme monta muutakin asiaa, esim. että olemme tällä Tellus laivallamme kuin samassa veneessä emmekä lähtisi keikuttamaan tätä venettämme väärillä ja luonnonvastaisilla saastuttavilla toimilla, tai antaisi veljiemme kärsiä nälkää tai muita puutteita joita itsellämme on yli omien tarpeidemme.

 

 

 

Ulkoisessa merkityksessä veljeydellä on positiivinen sekä negatiivinen merkitys kuten kaikella ilmenneessä maailmassa. Sillä se rajoitetaan tiettyihin ryhmiin: perheisiin, sukuihin, tiettyihin seuroihin tai järjestöihin, kansakuntiin ym. Mutta sillä tavoin me kasvamme yhä laajemmin ymmärtämään veljeyden merkitystä ja hyväksymään kanssaihmisemme vertaisinamme.

 

 

 

Sitten on sanonta: veli on velka otettaessa velipuoli maksettaessa. Sanaa käytetään monissa yhteyksissä myös pahan ja hyvä vertauksissa. Velipuoli sanana kuin etäännyttää meitä todellisesta veljestä joka tulee jo

 

nykyään olemaan yhä yleisempi veljistämme kun avioliitot pirstoutuvat yhä useammin. Ehkä siinäkin on elämällä jokin hyvä tarkoitus.

 

 

 

25.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Salaisessa Opissa puhutaan Logoksista ja Pekka Ervast puhuu mm. Isästä ja Pojasta. Olen ymmärtävinäni, että Isä on 1. Logos (ilmenemätön) ja Poika eli Kristus on 2. Logos. Onko asia mahdollisesti näin, jos sitä voi edes varmasti tietää? Entä onko Absoluutilla vastaavaa merkitystä, vai onko se "vain" Jumaluus, josta ei voi tietää mitään? Blavatskyn Esoteerisissa ohjeissa mainitaan, ettei Aatma olekaan yksi ihmisen prinsiipeistä. Sen sijaan mainitaan Aurinen verho, joka "on niin pyhä, ettei siitä ole saanut puhua". Onko Ervast kertonut siitä muualla kuin (muistaakseni) Tähtikoulut-kirjassa?

 

Vastaus:
On helpompi, eikä aiheuta niin suurta sekamelskaa, kun puhutaan asioista "kristillisin" termein. Eli niin kuin Paavali asioita nimitti, ja niin kuin jo lapsesta lähtien olemme kuulleet puhuttavan, sillä tätä palstaa lukee moni joille teosofinen sanasto on ehkä vierasta.

 

Meidän aurinkomme on se Logos joka on meidän isämme, joka ylläpitää meidän hyvinvointiamme. Hänessä me elämme liikumme ja olemme. Näitä aurinkologoksia on kosmos täynnä. Monadiksi sanotaan meissä sitä Jumalkipinää, jossa me olemme yhtä Isän ja veljiä toistemme kanssa. Tämän Monadimme ilmennyt puoli on kolminainen minuutemme: Aatma, Bubhi, Manas, eli Isä, Poika ja Pyhä henki, eli Väinämöinen, Lemminkäinen, Ilmarinen, eli tahto, tunto, järki.

 

Jumalainen tahto ei vielä ihmisessä ole päässyt ilmenemään juurikaan, joten ehkä siksi HPB ei ole laskenut sitä meidän prinsiippeihimme eli olemuspuoliimme kuuluvaksi. Absoluutti on jumaluus kaiken takana, josta voimme tietää vain, että siinä on ilmenemisen mahdollisuus. Se on se ensimmäinen Logos eli Isä jonka ilmennyt puoli on kosminen Kristus eli poika, Isän täydellisyyskuva.

 

Pekka Ervast mainitsee muutamassa kohdassa aurisesta verhosta: Aurinen verho, joka on kuin ihmisen haamu. Sen sisään on rakennettu ihmisen fyysinen, kemiallinen ruumis ja kaikki hänen muutkin ruumiinsa. Siinä on myös ihmisen näkymätön eetteriruumis, koko sen elinvoima, kasvamisvoima, sukupuolivoima, joka yhdistää kaikki nuo ruumiit yhdeksi kokonaisuudeksi ja saa aikaan sen, että ihminen tuntee itsensä yhdeksi yksilöksi.

 

 

 

 

 

26.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä tarkoitetaan sillä, että on vapaa hyvästä ja pahasta? Ymmärrän sen, että on vapaa pahasta mutta miten hyvästä voi olla vapaa; millaista elämää silloin on ym. on ?

 

Vastaus:
Kertaus on opintojen äiti. Tämä kysymys on usein toistettu koska se on ehkä ollut niin vaikea ymmärtää kun meidät on opetettu aina olemaan hyvä ihminen. Toisista voimme joskus sanoa, että se on paha ihminen, mikä johtuu siitä ettemme ole vielä sisäistäneet hyvän ja pahan opetusta ja ymmärtäneet avata silmämme näkemään yhä enemmän tarkoituksenmukaisuutta elämässä ja siten meitä voi hallita vielä tuomion henki jota kirkkokin on meihin iskostanut.

 

Et voi olla vapaa pahasta, ennen kuin vapaudut hyvästäkin ! Valkoinen kynnyksenvartija on paljon vaarallisempi kuin musta. Totuuden tieto pahasta ja hyvästä vasta vapauttaa meidät tästä dualismista. Hyvässä tarkoituksessahan tehdään eniten pahaa maailmassa. Ei pidä pyrkiä siksi hyväänkään, vaan tosihyvään eli siihen hyvään joka on totuudesta käsin hyvää. Niin kauan kuin vielä pahaa näet, etkä sen tarkoitusta ymmärrä välttämättä tuomitset sen. Niin kauan meitä hallitsee vielä tuomion henki eikä pyhähenki.

 

Sitten on eri asia tavallisessa kielenkäytössä tässä dualismissa että joudumme määrittelemään hyväksi ja pahaksi erilaisia makuja, hajuja, ilmiöitä, esineitä ym. Mutta siinäkin meidän erottelukykymme kasvaa kun miellämme hyvän ja pahan läpäisevän vain toisensa eri suhteissa, vaikka prosenteissa. Toiset näkevät maailman ja elämän pelkästään hyvänä ja toiset näkevät siinä paljon pahaa. Siksi henkisyyteen pyrkivän tulisi oppia näkemään maailmassa vallitseva tarkoituksenmukaisuus, sillä hyvä ja paha toteuttavat täällä tosihyvän jumalaista tarkoitusta.

 

Silloin opimme näkemään syvemmin omankin tarkoituksemme tässä elämässä ja elämä muuttuu mielenkiintoisemmaksi kun huomaa että kaikella mitä teen niin se vaikuttaa tulevaisuuteeni, eli rakennanko koko ajan joko hyvää tai vähemmän hyvää tulevaisuuttani. Siksi hyvän ja pahan ymmärtäminen on niin tärkeää ja helpottavaa hyvän päämäärän saavuttamiseksi ja totuuden eli Jumalan löytämiseksi.

 

 

 

 

 

27.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miten suhtaudutte homoseksuaalisuuteen? Onko se luonnotonta, syntiä tai jotain muuta eitoivottavaa  ?

Vastaus:
Homoseksuaalisuus ei ole sairaus eikä luonnoton eikä siten syntiäkään, vaan yksi osa luonnollisia elämänilmiöitä. Se on ilmeinen joko karmallinen tai muu seuraus menneisyydestä, jonka me jokainen ilmeisesti jossakin elämässä joudumme itsessämme työstämään. Joka sen tuomitsee, tuomitsee itsensä, ehkä jossain elämässään homoksi tai lesboksi. Millä tuomiolla me tuomitsemme, sillä meidät tuomitaan sanoi Jeesus. Ei lempi ja rakkaus ole luotu vain kahden eri sukupuolen välille vaan kaikkien ihmisten välille.

 

Kautta ihmiskunnan historian on ollut monilla tavoin poikkeavia ihmisiä. Miksi näin on, voidaan kysyä? Opettaako elämä näin hyväksymään kaikki ihmiset ihmisinä katsomatta rotuun, uskontoon tai muihin poikkeaviin puoliin ihmisessä. Eino Leinon sanoin: "Me olemme kaikki kuin laivalla ja kynnämme suurta merta. Me synnyimme tänne vaivalla ja vaivalla kuolemma kerta. Mutta se mikä niiden on välillä, se olkohon lämpöä, lempeä. Kas yössä kun yhtehen sattuu kaks käy kulkukin helpommaks.- Ja min verran meissä on lempeä, sen verran meissä on iästä, sen verran meistä myös jäljelle jää, kun päättyvi päivä tää.".

 

Miksi monet kirkon uskovaiset nykypäivänäkin vielä homouden tuomitsevat johtuu kirkon tietämättömyyden pitkästä perinteestä jolla on saatu kokonaiset kansakunnatkin "syntisiksi". Sehän se kirkkojen tarkoitus on kai ollutkin mutta ei koskaan uskontojen, sillä ei tuomita voi ken ymmärtää. Kirkot edustava mennyttä aikaa, jolloin kansanjoukoilla ei ollut tietoa siksi sitä oli helppo hallita erilaisilla usko'muksilla. Henkiset uskonnot joita kirkotkin osittain edustavat tuovat taas meille viisautta ikuisista totuuksista. Kirkotkin joutuvat koko ajan muuttamaan oppejaan koska kansa on viisastunut eikä enää hyväksy keskiaikaisia kirkon oppeja. Hädissään ne joutuvat sen tekemään.

 

28.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitkä syyt määräävät ja ohjaavat jälleensyntymisen ajankohdan. Ymmärrän, että meidän täytyy vapautua edellisen elämän maanpäällisistä himoista ja haluista ennen kuin voimme uudelleen syntyä, mutta Mitä muita vaiheita on ennen jälleensyntymää. Syntyykö ihminen samoille seuduille kuin edellisessä elämässään, vai onko paikka ja aika määrittelemätön ? Mitä merkitystä Jeesus Kristuksen uhrautumisella, ristinkuolemalla ja ylösnousemuksella on meille, jos jälleensyntyminen ja karman laki ovat tosiasioita?


Vastaus:
Ihminen vapauduttuaan alemmasta puolestaan kaamalookassa, tuonelassa eli kirkollisesti sanottuna helvetissä, kokee toisen kuolemansa ja herää taivasmaailmassa eli ylemmässä mentaalimaailmassa. Taivaissa kaikki se hyvä mitä elämämme aikana halusimme ja ikävöimme saa täyttymyksensä, kunnes siihenkin kyllästymme ja haluamme jatkaa henkistä kehitystämme ja syntyä sitä edelleen maanpäälle jatkamaan. Voimme myös kieltäytyä taivaallisesta autuudesta ja syntyä aiemmin jatkamaan kehitystämme, mikäli olemme siihen jo niin valveutuneita.

 

 

 

Mitä kehittyneempi ihminen henkisesti on sitä vapaampi hän on päättämään oman elämänsä kulusta. Karman Herrat kyllä yleensä ohjaavat meidät syntymään niihin olosuhteisiin jotka ohjautuvat syyn ja seurauksen ja kehityksen lakien mukaisesti. Persoonallisen ihmiselämän tarkoitus on tulla Itsetietoiseksi jumalaisessa tajunnassaan jo täällä maanpäällä eläissään. Kuoleman jälkeen ei siinä suhteessa ole enää mitään tehtävissä.

 

Jeesus ensimmäisenä ihmisenä näytti elämällään sen tien, jota meidän tulee kulkea, saavuttaaksemme Taivasten Valtakunnan jo täällä eläissämme, ettei kuolemalla olisi enää meihin valtaa, eikä meidän tarvitsisi enää käydä tätä kärsimysten kiertokoulua. Ei se meitä hyödytä, jos Kristus syntyisi tuhat kertaa Betlehemissä, ellei hän synny sinussa ja minussa jo täällä eläissämme. Kuoleman jälkeen ei ole enää mitään tehtävissä, vaan jäljellä oleva velkamme eli karma palauttaa meidät uuteen ruumistukseen

 

 

 

29.5.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kun ymmärrämme, että ihmisten kärsimykset ovat heidän itsensä aiheuttamien syiden seurauksia, eli otetun velan maksuja ja monasti karmallisia edellisistä elämistä, niin onko parempi että annamme heidän itsensä hoitaa velkansa, ja oppia sen myötä, vai onko meidän velvollisuus, jos pystymme poistaa heidän kärsimyksensä?


Vastaus:
Veljeys aate velvoittaa meitä aina auttamaan lähimmäistämme. Mutta avuliaiksi aatuiksi meidän ei pidä ryhtyä. Tieto vapauttaa meidät auttamaan ja kärsivän vaivoistaan. Kun opimme aina auttamaan, kun meiltä apua pyydetään tulemme itsekin autetuiksi. Elämässä vallitsee YYA (ystävyys, yhteistyö ja avunanto) sopimus, jonka mukaan vahvempi auttaa aina heikompaa, korkeammalla oleva alempaa. Rakkauden laki ylittää karmankin lain. Kärsimyksen kautta ei kenenkään enää tarvitse oppia.

 

Rakastava äiti ja isä jotka huolehtivat synnyttämänsä lapsen hyvinvoinnista  pienestä pitäen aina aikuisuuteen asti kuvastavat hyvin sitä jumalaista ohjausta joka meidän elämäämme ohjaa näkymättömissä kuin myös näkyvänä aurinkona meitä ylläpitävänä energiana, valona ja lämpönä. Ihminen nopeuttaa henkistä kehitystään huimasti auttaessa muita kaikilla mahdollisilla tavoilla. Ei ole huonompia tai parempia muotoja auttamisessa on vai oikeita muotoja. Muiden auttaminen on hyvä tapa voittaa toisen kuin myös omia karmallisia siteitä, ettei niitä tarvitse kärsien sovittaa.

 

Kyllähän se niin on nyt Jeesuksen jälkeen, että me voimme kuitata kärsimystä tuovaa karmaamme elämän kannalta katsoen monilla oikeilla teoilla. Anteeksi anto on ehkä huomattavin sidonnaisuudesta vapauttava tekomme. Se vapauttaa meidät itsemmekin turhista tulevista karmallisista siteistä. Yksi tapa jota uskonnot ovat aina opettaneet on rukous, meditaatio jossa anotaan auttavia voimia ja valoa autettaville. Vaikka ei saa olla motiivina, niin samalla tulee itsekin autetuksi tälläkin tavalla.

 

30.5.3015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä mieltä olet alkoholinkäytöstä. Ervast ja ilm.J.Nasaretilainen suvaitsivat "kohtuukäyttöä". Mestari K.H. kirjoittaa kirjeessään A.O.Humelle koskien hänen rouvansa väkijuomien käyttöä(s.120 Viisauden mestarien kirjeitä II).....mitkä kohtalokkaat seuraukset siitä voivat aiheutua, jos heikontuneelta ruumilta äkkiä riistetään kiihoitusaine.

 

Vastaus:
Ei kai harvoin tapahtuva kohtuullinen käyttö ketään pahemmin pahenna. Mutta, jos haluat kulkea ja astua viis'astumisen tietä ja sillä edistyä on alkoholin käyttö haitaksi. Steiner muistaakseni kuvaa jossain esitelmässään, että jos kuvainnollisesti olet päässyt kiipeämään henkiseen puuhun ja otat sitten alkoholia, tulet kynnet raastaen puusta alas.

 

Se että Pekka Ervast saattoi nauttia lasin viiniä joskus harvoin, jonka hän otti terveydekseen, osoitti, että hän oli jo niin tukevasti puussaan, ettei siitä hänenlaiselleen ollut enää haittaa. Viisaat eivät puutu eivätkä moralisoi toisten ottamisia, mutta neuvovat, jos heiltä kysytään. Huumaavat tai nautinnolliset aineet ja ruuat luonnollisesti ovat haitaksi henkisessä pyrkimyksessä jos ne kasvattavat himoruumistamme, josta meidän tulee vapautua.

 

Jokainen varmaan tässä tai aikaisemmassa elämässään on senkin viettelyksen läpikäynyt. Siitä vapautuminen on ehkä sama kuin seksuaalisista tai muista himoista vapautuminen: Ei siksi etteikö se olisi hyvää nautinnollista, mutta se on kuin kieltäytyisi tarjotusta toisesta hyvästä jälkiruuasta koska siitä on jo tullut kylläiseksi. Tämäkin asia liittyy viis'astumisen tien tunneruumiin puhdistumiseen.

 

31.5.2015

 

Minulta kysyttii
Lukiessani 'Antero Vipusta', löysin sanonnoista kohdan jossa oli Jeesuksen aramean kielinen huudahdus ristillä, joka suomeksi tarkoitti: "Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?", miten tämä tulisi tulkita?

 

Vastaus:
Evankeliumin esitys vapahtajan elämästä päättyy ristiinnaulitsemiseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen. Siinä on selvästi suurinta kärsimystä kuvattu suurimmaksi onneksi ja kunniaksi. Raamatun mukaan ristiinnaulittu vapahtaja huudahtaa viimeisessä hetkessään: „Eli, Eli, lama sabakhtani”. Tämä käännös on väärä, kuten H. P. Blavatsky osoittaa Salaisessa Opissaan. Sillä on tahdottu viitata psaltariin. Psaltarin 22 luvun 2 säkeessä sanotaan: „minun jumalani, minun jumalani, miksikä minun ylenannoit?”

 

Evankeliumin kääntäjät ovat tahtoneet viitata tuohon psaltarin värsyyn, mutta tämä kuuluu hebreankielellä: „Eli, Eli, lama asabthani“,(vertaa sabakhtani) ja merkitsee: „jumalani, jumalani, miksikä minun ylenannoit?” Evankeliumin lause on vapautuneen sielun, itsensä voittaneen hengen riemuhuuto, sillä se merkitsee sanasta sanaan: „minun jumalani, minun jumalani, kuinka sinä minua näin kirkastat, kuinka minun osakseni saa tulla tällainen kunnia!” Näin huudahtaa ihmissielu, kun se oli kärsimyksen arvoituksen lopullisesti ratkaissut, kun ihminen ottaa viimeisen ja korkeimman vihkimyksensä. Nämä sanat löytyvätkin vanhassa vihkimyskaavakkeessa. Muinaisessa Egyptissä sanottiin juuri näin: „minun jumalani, minun aurinkoni, miksi annat loistosi näin loistaa minun ylitseni?” PEKKA ERVAST.

 

Kääntäjä ovat kautta Raamatun monasti tässäkin joko tietämättään tai tahallaan tarkoituksenomaisesti kääntäneet alkuperäisiä tekstejä väärin. Ja näihin sitten on kirkkomme perustanut tietonsa. Mutta onneksi on viisaampia jotka tuntevat hengen todellisuutta omasta kokemuksestaan käsin eikä meidän tarvitse uskoa kaikkea mitä kirkko opettaa. Pekka Ervast joka sai Jeesukselta luvan tutkia Jeesuksen menneisyyttä, akhasista aikakirjoista kertoo monia asioita joita kirkko ei tiedä. PE oli myös kielinero joka pystyi tutkimaan vanhoja kirjoituksia.

 

 

 

1.6.2015

 

Minulta kysyttiin

 

1) Olen huomannut, että monestakin asiasta saa oivalluksia elämän aikana pitkän ajan jälkeen niiden esille tulosta. Tällöin mieleen johtuu teoreettisia rakennelmia, joita ei kuitenkaan ole opiskellut mistään kirjoista. Olen ihmetellyt kuinka monimutkaisiakin asioita putkahtaa mieleen aivan kuin itsestään, edes yrittämättä pohtia niitä ja yrityksenkin seurauksena.

 

2) Kristillinen oppi sanoo, että Pyhä Henki varustaa meidät tarvittavilla tiedoilla. Mistä nämä tiedot tulevat? Onko Kristinoppi oikeassa ? Olen pohtinut mikä Raamatussa on totta. Onko mitään teosofista kirjallisuutta, jossa Raamatun oikeellisuutta käytäisiin läpi ?Vastaus:
1) Kyllä kristinoppi tässä aivan oikeassa on. Kalevalakin sen jo tuo esille. Oma Pohjanneitomme eli korkeampi Minuutemme eli Jumalainen järki eli Pyhä Henki intuitiona meidän tajuntaamme valaisee. Ilmarinen sai omalta neidoltaan neuvot, kuinka suoriutua ansiotehtävistä. Tämä korkeamman Järkemme tajuntahan sisältää kaikkien menneiden elämiemme kokemusperäisen tiedon.

2) Saduissa on enemmän totta kuin historian kirjoissa. Lue se satukirjana, niin löydät siitä enemmän totuutta. Totuutta voidaan lähestyä vain vertauskuvin, kuten saduissa, tosi'asioita voidaan kertoa sanoin. ( totuus löytyy hengestä, tosiasiat persoonasta). Esimerkiksi koko Pekka Ervastin kirjallisuus pyrkii herättämään ihmistä tajuamaan sitä mikä raamatussakin on totuudesta. Ihmiskunta ei ole vielä kiinnostunut totuudesta, siksi sille juotetaan vielä maitoa, mutta joka etsii totuutta, sille voidaan syöttää jo vahvempaa ravintoa.

 

Kun ihminen herää vakavissaan etsimään totuutta kyllästyttyään maallisiin erilaisiin mielipiteisiin asioista silloin aivan kuin hänen tajuntansa heräisi. Hän kuin haastaa elämän vastaamaan itselleen. Silloin totuuden valo voi oivalluksena valaista hänen ymmärrystään henkensä yhteyteen, niin että korkeampi Minuutemme alkaa inspiroimaan tajuntaa yhä enemmän löytämään tosiasioidenkin joukosta ne totuuden jyvät niin että etsivä löytää, kolkuttavalle avataan, kuten Jeesuskin sanoi. Näin on!

 

2.6.2015

 

Minulta kysyttiin.
Kun on tutustunut vaikka vuorisaarnan etiikkaan ja koettaa sitä noudattaa, niin usein on käynyt niin että tulee ajatus "teinpäs nyt hyvän työn" ja heti perään "no niin eihän se mikään hyvä työ ollut kun tuollainen ajatus tuli esille". Miten tällaisen "kelauksen" voisi saada kytkettyä pois?

Vastaus:
Lakkaat tekemästä "hyviä töitä". Ottamalla elämänasenteeksi pyrkimyksen totuuden löytämisen, en kasvaakseni hyväksi ihmiseksi, voidaan pikkuhiljaa vapautua dualismin silmälaseista. Eli pyrin aina tekemään asiat niin kuin elämän eettisten lakien mukaan kuuluukin tehdä, kasvaakseni vapaaksi ihmiseksi. Silloin vasen käsi ei katso mitä oikea tekee.

 

Silloin malka eli tukki poistuu tukkimasta näkökykyä. Silloin teen aina välttämättömyyden sanelemia tekoja, en hyviä tai huonoja. Näin opin näkemään hyvän ja pahan dualismin läpi ykseyteen, totuuteen. Silloin teen tosihyviä tekoja, tekoja jotka ovat totuudesta käsin hyviä.

 

 

 

Dualismin silmälaseilla katsoen toinen saattaa saman teon nähdä hyvänä toinen pahana. Eli hyvä ja paha ovat vain meidän tajunnassamme ja ellei tajunta ole totuuden kanssa yhteydessä, se näkee vain oman persoonallisen kykynsä mukaisesti. Siksi pitää oppia tuntemaan elämän lakeja, ettei tekisi hyvässä tarkoituksessa pahaa.

 

 

 

Mutta kannattaa aina tehdä niin kuin itse oikeaksi näkee niin kasvaa suoraselkäiseksi oikeamieliseksi vaik ei vielä osaisikaan tosihyviä tehdä. Ihminen joka varastaa ei tiedä vielä kuinka kalliiksi se tulee hänelle myöhemmin. Ihminen joka tappaa tappaa siinä omaa itseään. Näin kaiken minkä teemme toisille teemme samalla myös itsellemme niin hyvät kuin pahatkin. Me voisimme jo uskoa jumalaista elämää kokeneita viisaita opettajia, ettei tarvitsisi kärsimyksien kautta kaikkea enää oppia.

 

3.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kun Jeesus Nasaretilaisen okkulttista (ja muutenkin) asemaa niin kovasti korostetaan, niin onkohan tässä sittenkin joku jäänne länsimaisesta ylemmyydentunteesta ja muiden uskontojen hienoisesta aliarvioinnista (?). Jos noudattaa Buddhan etiikkaa - joka on täsmälleen sama kuin Jeesuksen pahanvastustamattomuuden idea mukaan luettuna - niin päämäärähän on sama. Jotenkin vaan närästää "yksi on mestarimme" hokema. On olemassa lukuisa joukko korkeampia adepteja ( jumalia). 

Vastaus:
Tulisi liian pitkäksi tässä selittää Buddhan ja Jeesuksen eroavaisuuksia, jotta ne tulisi täysin ymmärretyksi. Esim. Pekka Ervast kertoo siitä laajasti. Olen näissä vastauksissanikin jo joitakin viitteitä antanut. Ymmärtääkseen mitä Jeesus todella sanoi on ensin istuttava Buddhan jalkojen juuressa. Elikä puusta tyveen noustava.

 

Totuus on ikuinen ja aina ollut sama. Ihmiset ymmärtävät vain tosiasioita eri tavoin, riippuen kulttuuri- ym. eroista. Itämaillakin Buddhan oppeja on käsitetty ja selitetty lukuisin eri tavoin kuten länsimaillakin kristinoppia. Vasta intuitiiviseen totuuteen pyrkivä ymmärrys löytää viisaiden opetuksista jyvät jotka ovat totuuden kanssa yhtä. Koska hengen totuutta ei voida sanoiksi pukea täytyy ihmisen intuitiivisen ymmärryksen ne käsittää.

 

Sen verran voin kertoa, että aikojen aamusta oli "neuvottelu" jossa ne jotka olivat ihmiskunnasta viisaampia ja jotka sitten tulivat kuten: Krishna, Konfutse, Laotse, Zarathustra, Mooses, Buddha, Jeesus, Mohammed, niin sovittiin, että muut tulevat inkarnoitumaan muun ihmiskunnan mukana opettaen, mutta Jeesus otti tehtäväkseen olla inkarnoitumatta siiheksi kun ihmiskunta on valmis ottamaan kosmisen Kristus-tajunnan vastaan omassa päivätajunnassaan. Siinä oli Jeesuksen suuri tehtävä ja uhraus ihmiskunnan puolesta, sillä sen yksilön tuli olla täysin puhdas joka pystyi sen tuomaan ihmiskuntaan.

 

Viisaat ovat sanoneet että maapallon aurakin muuttui punaisesta siniseksi Jeesuksen työn kautta. Ja nyt on jokaisella yksilöllä mahdollisuus päästä päivätajunnassaan jo Kristuksen yhteyteen, jota ennen ei ollut, vaan kehityttyään hänen piti Kristus-tajuntaa kokea vasta muilla tasoilla.

 

 

 

4.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miten te selitätte sellaiset ilmiöt kuin vaikean älyllisen kehitysvammaisuuden tai kroonisen mielisairauden? Tai näin: voiko ´nero´ aikaisemmassa inkarnaatiossaan olla ollut ídiootti´? Vai ovatko ne jotain poikkeusilmiöitä luonnossa? Lisäksi vielä: mitä ideaa on sellaisella inkarnaatiolla, jossa lapsi syntyy hyviin olosuhteisiin ja elää päivän, parin??

 

Vastaus:
Onhan se aikamoinen velanmaksu vanhemmille sekä syntyvälle lapselle, koko yhdeksän kuukauden prosessi. Ilman karmallista näkökohtaahan se tuntuisi järjettömältä ja turhalta. Kyllä me jokainen olemme elämien vieriessä saaneet kokea monenlaisia kohtaloita.

 

Useimmille ihmisille eri kohtalot ovat kuitenkin vielä käsittämättömiä tai sattumia, vaikka sattumia ei ole olemassakaan, vaan kaikilla syillä on seurauksensa.Karmallinen seuraus on kuitenkin aina hyvä, sillä sen kautta vapaudumme sidonnaisuuksista menneisyyteemme.

 

Eli karmallisista asioistahan näissä yleensä on kysymys. Toki myös aiheutamme tyhmyyksissämme ja tietämättämmekin syitä itsellemme ja muille joista seuraa karmallista velanmaksua ennemmin tai myöhemmin. Mutta kun sen tiedostaa, niin toki ilolla voi maksaa velkansa pois kuten rahallisenkin velan kun on mistä maksaa.

 

Älä kuitenkaan mene kenellekään karmasta tietämättömälle sanomaan, että syy on lähes aina ihmisessä itsessään. Julmaksi siinä heti leimataan. Kuitenkin: "Ainahan on maksettava eikös juu, mitä tässä maailmassa velkaantuu, sanotaan laulussakin. 

 

 

 

 

 

5.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Toisinaan, pohtiessani jotain elämäni tielle tullutta kysymystä, yht´äkkiä sisälläni "puhuu" jokin järkevämpi, laajakatsoisempi näkemys ko. asiaan ja ajattelen: näinhän sen tulee ollakin. Saattaako tämä olla heijastusta "korkeammasta minästä" tai jopa se itse? ---

 

Vastaus:
Meillähän on todellisuudessa vain yksi minä. Persoonallisuutemme on vain heijastus korkeammasta Minuudestamme joka on se todellinen Itsemme eli lähin Jumalamme joka elämä elämältä koittaa kasvattaa tätä lastaan oppimaan oikein elämään ja kasvamaan elämän eettisten lakien mukaan, jotta hän Minuutemme, Henkemme kerran saattaa astua itsetietoisena tähän maalliseen ruumistukseensa asti.

 

Niin paljon kuin persoonallisuus on osannut antaa tilaa ja "kuunnella" omaa Minäänsä, niin paljon hän meissä vaikuttaa. Oikea rukous on: Puhu Herra palvelijasi kuuntelee, kuten Jeesus meitä kehotti rukoilemaan. Persoonallisuus rukoilee yleensä: Kuule Herra palvelijasi puhuu. Ilmarinen Kalevalassa sai oikeat neuvot suoriutua ansiotöistään omalta Pohjanneidoltaan eli Minuudeltaan.

 

6.6.2015

 

Kysymys:
Aikaisemmin on käsitelty itsemurhaa ja pahan relatiivisuutta yleensä ja subjektiin nähden. Blavatsky kirjassa "Jumalten viisaus" kuitenkin sanoo että abortti on `kaksinkertainen itsemurha`. Miten tähän nykyaikana voisi suhtautua kun lukuisat äidit(13-15v)kuitenkin tulevat raskaiksi jne. Onko tässäkin kysymyksessä vain subjektiasteinen asennoituminen paikallaan?? - Olen lukenut että Ervast pysyi "päivänpolitiikan ulkopuolella", mutta ottihan hän aikoinaan kantaa esim. kieltolain puolesta, joskin myöhemmin tuli toisiin ajatuksiin.

 

Vastaus:
Meidän ei pitäisi sanoa aborttia pahaksi emmekä hyväksi, etenkään toisillemme kuten olet jo ymmärtänytkin aikaisemmista vastauksistani. Jokaisella on "mitta itsessään". Me olemme oman onnemme tai onnettomuutemme seppiä. Kaikesta mitä teemme tai jätämme tekemättä joudumme vastuuseen elämälle. Tätä pitäisi jo koulussa lapsille painottaa, niin että he varmasti tajuavat tämän.

 

Jokaisen tulee oppia kysymään omalta Minuudeltaan (omaltatunnoltaan) mikä on oikein mikä väärin. Me saamme kyllä etukäteenkin vastauksen, jos vakavasti ymmärrämme kysyä. Eikä tarvitse sitten tuntea omantunnonvaivoja jälkikäteen. Parempi virsta väärään kuin vaaksa vaaraan. Mutta sanotaan myös: mikä toiselle on paha voi toisen vapauttaa suuremmasta pahasta.

 

Kertomasi Ervastin kokemus jo osoittaa, että kaikki on suhteellista yksilöiden kehitystasoon nähden. Ervast aikaisemmin halusi nähdä jo ihmisten olleen kehittyneempiä ja siksi hän pettyi kun kielto-laki ei tuonut toivottua tulosta. Pahaa ei poisteta sitä kieltämällä, vaan se on niin kauan olemassa kun ihmiset oppivat sen itsessään voittamaan. Mitä Blavatsky sanonnallaan tarkoitti sitä kannattaa syvästi itsessään miettiä.

 

 

 

7.6.2015

 

Minulta kysyttiin;
Mitä tarkoittaa vihkimys henkisesti ja käytännönkannalta?

Vastaus:
Tajunnan laajentumista. Maallinen vastaavuus on kun aviopari sanoo toisilleen: "tahdon, tahdon", laajentaa rakkaus heidän tajuntansa ymmärtämään toisenkin ihmisen tarpeita. Ja yössä kun yhtehen sattuu kaks, käy kulkukin helpommaks. Samoin herää ihmisen henkisessä vihkimyksessä hänessä jumalainen tahto. Sitä ennen me luulemme omia himojamme ja halujamme omaksi tahdoksemme.

 

 

 

Maallinen avioliittoon vihkiminen on vertauskuvaa henkisestä vihkimyksestä, jossa vihkiydymme oman Minuutemme kanssa, joka liitto on ikuinen. Maallisessa me vielä opettelemme ja monet hyppivät vielä aidan yli oikeaa löytämättä, mutta kerran sekin vielä onnistuu.

 

 

 

Olen aikoinaan vihkinyt morsiusparin (fb kaverini) Teneriffalla Teiden huipulla, jonne saimme luvan mennä kun sanoimme että pari haluaa olla lähempänä Jumalaa vihittäessä. Toisen parin vihin Kalevalais-Kristilis-Henkiseen avioliittoon Jyväskylässä, jonka tekstirituaalin voitte lukea kotisivuiltani joka on omaa luomaani, onhan siitä videokin, mutta en ole pyytänyt lupaa sitä esittää täällä:

 

 

 

http://www.kauno-mannonen.fi/73352986

 

 

 

8.6.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Mikä on suhtautumisenne esimerkiksi enkelihoitoihin, joiden toimintatapa tuo mieleen lähinnä verkostomarkkinoinnin? Entä enkelireikiin, enkeliterapiaan, enkelijoogaan..?

 

 

 

Vastaus:

 

Usko on ihmeellinen voima ihmisessä. "Jos meillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran jne." Jos ihminen vahvasti uskoo saavansa apua jonkun kautta, tässä tapauksessa enkelten kautta, hän todennäköisesti saa avun, mutta vaiva palaa, ellei hän itse puutu syyhyn, joka vaivan aiheutti. "Mene äläkä enää syntiä tee." sanoi Jeesus parannettuaan, eli muuten se vaiva palajaa. Sana synti tietysti ymmärrettynä oikein, eli kaiken mikä meitä kohtaa olemme itse aiheuttaneet.

 

 

 

Olisi parempi jos ne enkelit osaisivat selittää mikä syy on tämän sairauden aiheuttanut jotta voisimme sen todella parantaa itsessämme. Tästä seuraa ajatus, että miksemme siis itse toimisi omana parantajanamme, johon viisaat meitä kehottavat. Oma apu paras apu julistaa Apu-lehtikin. Emme me koskaan tiedä varmasti mitkä voimat milloinkin toimivat, vaikka se näennäisestikin tulisi enkelten kautta. Onhan esimerkiksi karmallisia maksuja jotka ovat tulleet suoritetuiksi ja vaiva poistuu kuin itsestään.

 

 

 

Siksi meidän tulisi anoa elämältä ymmärrystä, ettemme enempää "syntiä" tekisi, sillä se on todellinen apu sairauksiinkin. Sairaudet on elämän keino sovittaa vääriä elämän vastaisia tekojamme ja herätellä meitä löytämään oikealle tielle. Kun ymmärrämme, niin sairaus ei ole paha rangaistus, vaan vapautus vääristä teoistamme. Mitään sattumaahan elämässä ei ole. Älä kuitenkaan mene töksäyttämään tätä sairastavalle jolla ei ole vielä mahdollisuus tätä ymmärtää.

 

9.6.2015

 

Minulta kysyttiin:

 

Huomasin, että kun lähtee seuraamaan Jeesusta, niin ympäristöstä alkaa erottumaan tuttua "porukkaa", Pilatukset ja muut henkilöt ilmestyvät, onko se jokin lainalaisuus, että näin käy, kun rohkenee seurata Jeesuksen viisaita opetuksia, nykyaikanakin vielä?

 

Vastaus:

 

Kyllä näin on. Vastavoimat kuuluvat asiaan. Ole vain iloinen, että sinut on huomattu, kun olet lähtenyt oikealle tielle. Tämän tiedostaen osaa suhtautua oikein näihin vastavoimiin. Ei niitä tarvitse enää pelätä tai tuomita, kun ymmärtää heidän tehtävänsä välttämättömyyden meidän kasvullemme.  Mutta sitten on toiset opettajat, etenkin  nykyajassa, jos lähdemme väärällä tavoin totuutta etsimään Jeesuksen tai muiden tietäjien opetuksista välittämättä ja egomme haluaa päteä ja alkaa treenaamaan itseään muille tasoille enkeli ja astraalisten opettajien yhteyteen päästäkseen!

 

 

 

Silloin on leikki kaukana, sillä silloin nämä vastavoimat saattavat olla vaarallisia kavereita. Saat paljon "hyviä" oppaita, jotka kertovat kuinka hienolla ja hyvällä tiellä olet, sillä maailmassa tulee lähiaikoina tapahtumaan monenlaisia myllerryksiä ja ne, jotka eivät ole saaneet astraalista opettajaa ja kehittyneet niin että pääsevät jo muille tasoille, joutuvat kokemaan paljon kärsimyksiä. Näin ihminen ymmärtämättään joutuu manipuloiduksi yhä hurjempiin juttuihin, ellei herää tästä unestaan.

 

 

 

Ei kuitenkaan tarvitse pelätä jos omaa jo riittävästi tietoa ja ymmärrystä mitä milloinkin on tekemässä, sillä ne vapauttavat meidät ettemme tule johdetuksi ja manipuloiduksi harhaan. Sillä yksi on meidän mestarinne, jota meidän tulee etsiä ja sitten seurata, nim. korkeampi Itsemme ja Kristus meissä.

 

 

 

10.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Haluaisin tietoa parisielusta. Onko mahdollista löytää oma parisielunsa, ja mistä erottaa parisielun tavallisesta "maallisesta" ihastuksesta. Mistä olisi mahdollista saada aiheesta tietoa?

 

Vastaus:
Olen joskus lukenut kirjoja joissa kuvataan romantisoidusti tätä parisielu asiaa, mutta en muista kirjojen nimiä. Onhan se viehättävä ajatus, ja kyllähän se maallinen lempi ja korviamme myötä rakastuminen saa meidät tuntemaan, että tämä sen täytyy olla. Tämä saattaa myös olla vain karmallinen side joka yhteen vielä sitoo. Mutta mikä on tietäjän kanta parisielusta?....

 

Pekka Ervast mainitsee kun häneltä kysyttiin parisielusta, että kyllähän se on se meidän henkinen jumalainen puolemme, jota me kaipaamme ja aluksi etsimme Häntä näennäisesti turhaan toisesta sukupuolesta. Kuitenkin vain toisen sukupuolen (ihmisen) kanssa me opimme rakastamaan, ja siten lähestymään omaa jumalaista Minuuttamme, jota tällä parisielulla käsittääkseni tarkoitetaan. Pohjolan häät Kalevalassa kuvaavat sitten vihkiytymistä Hänen kanssaan.

 

 

 

 

 

11.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Oppienne mukaan minuus kehittyy kohti täydellisyyttä eli syntyy jumal-ihminen. Mitä opitaan ? Onko se hyvyys pelkästään, vai opitaanko jotain muutakin? Miten saadaan kaikkinaiset eri ihmistehtävien tiedot ja taidot ?

 

Vastaus:
Eihän hyvyyttä ole, ellei ole tietoa ja taitoa sen toteuttajana, on vain inhimilliset tunteet, vaistot ja monasti vain tarkoituksenmukaisuus ohjaamassa meitä. Ihminen kasvaessaan kasvaa yhä syvällisemmin tuntemaan elämän ja luonnon lait jotka ovat ehdottoman eettisiä.

 

Niiden tuntemus vapauttaa meidät dualismin (hyvän ja pahan) tuomista kärsimyksistä. Käsite hyvyys on vain persoonallinen käsite. Jumaluudessa vastaavuus on aktiivista autuutta. Se on luovuuden eli tekemisen ja kokemisen iloa.

 

Ihmisen tehtävä on luoda tästä maallisesta paratiisistamme jumalainen asuinsija siten, että tuomme jumalaisen puolemme, taivaallisen Minuutemme tänne maan päälle asti, kuten Jeesus ensimmäisenä ihmisenä sen pystyi tekemään.

 

Silloin meillä on täällä kaikkien menneiden elämiemme kokemukset tajunnassamme mukana toteuttamassa täydellisen ihmisen elämäntehtävää.

 

 

 

12.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Kertoisitteko tarkemmin Minuuden suhdetta henkeen? Ovatko ne sama asia? Mitä kaikkea on ilmennyt?

 

Vastaus:
Minä Olen herra sinun Jumalasi, älä pidä muita Jumalia Minun rinnallani, sanoo jo Vanhatestamentti. Isä ja minä olemme yhtä sano Jeesus. Molemmat viittaavat Minuuteemme, jonka kanssa egomme eli persoonallisuus on yhtä. Eli meillä on vain yksi Minä joka on vain kuin jakautunut alempaan ja ylempään.

 

Henki on puhdas tajunta eli tietoisuus, ääretön, kaikkiallinen, määräämätön. Minä Olen ikuisen äärettömyyden aijooninen eli aikakautinen ilmennys. Henki ei ole minun eikä sinun, vaan meidän kaikkien yhteinen "ISÄ". Hengessä me olemme kaikki sisaruksia.

 

Tämä henki on Minätön, vaikka se luo yksilöllisiä Minuuksia kuin lapsosia, siinä on siten Minuuksien ilmenemisen mahdollisuus. Henki on muodoton mutta minuus on muodon rajoittama itsetajunta. Näin Ääretön rakentaa itselleen äärellisen majan, Minuuden, jossa se saattaa yhä täydellisemmin ja täydellisemmin ilmentää itseään muodossa.

 

Mitäkö on ilmennyt? Koko maailmankaikkeus miljoonine luojajumalineen jotka ovat luoneet omat galaksinsa joiden elämää ylläpitävät kuten meidän Aurinkojumalakin. Luovuuttahan mekin olemme jo opettelemassa. Ehkäpä mekin joskus tulemme luomaan joko ihmiskunta yhdessä tai jokainen erikseen aikanaan omat galaksimme.

 

 

 

13.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Miten pystyn erottamaan totuuden valheesta?

Vastaus:
Kun pyrimme itse olemaan ehdottoman totuudellisia, alamme pikkuhiljaa joko vaistolla tai intuitiivisesti erottamaan totuuden valheesta sekä hyvän pahasta ulkoisessakin maailmassa. Mutta meissä tulee jokaisessa aikanaan heräämään kaksi uutta aistia nimittäin selvänäkö ja selväkuulo, jotka mahdollistavat erotuskykymme kasvamista.

 

Jo nyt monissa ihmisissä alkavat ne jossain määrin heräämään ja pystyvät näkemään ihmisestä puhuuko totta vai valehteleeko. Ehkäpä se vaaditaan tulevaisuudessa tuomareilta ominaisuutena. Tällaiset kyvyt vaativat ihmiseltä kuitenkin ehdotonta vastuuta ja puhtautta sekä tietoa omassa elämässään ettei käytä näitä kykyjään väärin.

 

 

 

14.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Hei! Mistähän se johtuu, että anteeksi antaminen voi olla niin vaikeaa? Asioita roikottaa perässä kuin vanhoja kahleita. Vaikka kuinka tietää, että anteeksi pitäisi sydäntään myöten antaa niin se ei vaan onnistu ja sen vuoksi on jatkuvasti paha olla. Onko sinulla mitään vinkkejä tähän varmaankin monia meitä koskettavaan asiaan.

 

Vastaus:
Niin kauanhan me emme ole anteeksi antaneet, kun se meitä vielä vaivaa. Olet jo kuitenkin ymmärtänyt anteeksiannon tärkeyden, joten se on jo puoli voittoa. Anteeksianto on ymmärryksen ja tahdon asia, ja siksi luja päättäväisyys on myös tarpeen. Päätä siis, vaikka jalkaa polkien, että olet nyt kyseisen asian anteeksi antanut, etkä enää siihen palaa, ja piste.

 

Kun se sitten taas tulee joskus mieleen muistat myös heti tämän lujan päätöksesi ja ehkä se jo silloin hieman hymyilyttääkin. Tämän ja monta muuta "kuivaharjoittelua" Kalevala meille opettaa voittaaksemme sellaiset puolet itsessämme, joihin emme muuten ehkä pysty vaikuttamaan. Siksi Kalevala on hyvä oppikirja puhdistuksen tiestä selvitäksemme helpoilla eväin jos tosissamme haluamme kasvaa henkisesti.

 

On myös hyvä tietää että kun me annamme toisillemme anteeksi, niin silloin saamme itsekin anteeksi menneitä karmavelkojamme. Tämä on Jeesuksen opetus anteeksi antamisen huomattavista vaikutuksista omaan elämäämme ja puhdistuksen tiehemme.

 

 

 

15.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Oletteko perehtynyt koskaan tri Paul Bruntonin kirjoihin ? Mitä mieltä olette hänen opetuksistaan ? Hänhän opettaa lähinnä Keski-Aasiasta peräisin olevaa oppia siitä, että materia on vai harhaa, ja, että se on vain hengen tajuntaa. Tämä on itäisen henkisen opin ydin.
Vastaus:
On tullut joskus luettua Brunttoniakin. Kaikkiin huomattaviin opettajiin kannattaa tutustua. Jokainen heistä katselee samaa "puuta" vähän eri puolilta. Tämä auttaa meitä saamaan kokonaisemman kuvan "puusta", ja opimme arvostamaan kaikkia opettajinamme.

 

Mitä tulee aineen harhaan, niin tässä päivätajunnan tilassamme aine on todellisuutta, jonka kautta opimme tuntemaan sen syvempää olemusta. Se että voimme ymmärtää ja jopa kokea, mitä Brunttonkin tarkoittaa onkin jo toinen juttu.

 

Olen sen jo monasti kertonutkin, mutta kertaus vähän toisella tavoin kerrottuna syventää meidän ymmärrystäkin. Jos minä kultaseppänä teen kullasta sormuksen, niin luon sen ensin mielessäni mielikuvana joka muotoutuu ajatusteni muokkaamana ja sitten piirrän sen lopulliseen muotoon jonka sitten toteutan kullasta.

 

Voidaanko sanoa, että tämä tuhansia vuosia säilyvä kultasormus syntyi harhasta. Onko sormuksen idea harhan maailmasta? Kun opimme syvemmin näkemään, niin kaikki kaikessa on yhtä. Meidän tajuntamme voi olla yhteydessä hengen todellisuuteen ja luoda pysyviä muotoja tähän alimpaan maailmaan asti joka on tajuntamme konkreettinen oppiluokka.

 

16.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Jos ihmisessä herää jälleensyntymismuisti, mikä muistaa? Voiko Matti Meikäläinen persoonana muistaa Teppo Teikäläisen elämän?

 

Vastaus:
Jälleensyntymismuisti tulee syyruumiista eli Minuuden käyttövälineestä. Minuus voi niitä persoonallisuudelleen väläyttää. Toisen ihmisen jälleensyntymisiä ei Minuudellamme ole mahdollisuutta välittää. Välähdyksiä omista menneistä elämistä saattaa kuitenkin tulla, jos niillä on jokin tarkoitus elämässämme.

 

Jos oma kanavamme ei ole vielä tarpeeksi herkkä Minuuden viesteille voi se tulla näkijän välittämänäkin. Silloin se luonnollisesti voi olla näkijän persoonallinen tulkinta siitä. Ns. ennustajalla käyminen on yleensä mielemme halu tietää ja silloin mielemme saattaa olla este todelliselle tiedon saannille.

 

Kannattaa toimia niin, että Minuutemme voi läpäistä egomme esteet päästäkseen ohjaamaan elämäämme ja tuomaan koko menneiden ruumistuksiemme kokemusperäiset tiedot, opetukset ja kehityksemme päivätajuntaamme asti ymmärrettäviksi. Ja se on vain siitä kiinni että vakavasti noudatamme puhdistuksen tien askeleita eli ajatuksen, tunteen ja tahdon puhdistamisessa.

 

Koskahan kirkko ottaa uskoakseen jälleensyntymisen tosiasian. Riittääköhän kun puolet kansasta sen uskoo tai eroaa sen takia kirkosta. Vai meneekö kirkko uskollaan hautaansa asti.

 

17.6.2015

 

Minulta kysyttiin:
Mitä mieltä olette selvänäkijöistä?

Vastaus:
Todellinen henkinen selvänäkö on ennen kaikkea selväjärkisyyttä. Eli jumalaisen järjen valaisemaa tietoa persoonallisuudelleen. Alempi eli astraalinen selvänäkijä katselee astraalismentaaliseen maailmaan jääneitä todellisia, mutta sekavia kuvia oman persoonallisen tajuntansa avulla. Jos meidän on tarpeen jotain todella tietää, antaa elämä tämän tiedon aina jotain kautta, vaikka jonkun "selvänäkijänkin" kautta.

 

Itselläni oli aikoinaan 60 v. sitten hyvä kokemus Kauhajokelaisesta Sakkaemmistä, joka ilmeisesti muodon vuoksi katsoi kahvin poroista. Menimme vaimon kanssa kihlamatkalla tämän ennustajan luokse joka oli ollut kuuluisa paikallinen ennustaja mutta ei enää vanhuuttaan ennustellut. Mutta lupautui vielä meille ennustamaan. Mutta se ennustus josta hän kertoi meidän tämän elämän menneisyydestä ja tulevaisuudesta pitivät hämmästyttävästi kaikki paikkansa.

 

 

 

Tulevaisuudesta hän saneli tarkoin nykyisen työpaikkamme, tulevat työpaikkamme, yritykseni perustamisen, toisen poikamme kuoleman, ym, ym. Kaikki toteutui vaikka emme siihen osanneet silloin vielä uskoakkaan. Helsinkiläisillä  Kassisella ja Suntalla kävin myös aikoinani, mutta he eivät osanneet paljoakaan minulle kertoa, mutta Suntta näki vanhat arvet lapsuuteni luumädästä. Ehkäpä jotkut ovat saaneet ennustajilta hyvääkin apua, minulle ne vain todistivat, että hyvä ennusta (näkijä) voi olla henkemme tulkkina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.