Pekka Ervastin kirjatekstejä ja kuvia

Pekka Ervast toi suomalaisille syvällisen henkisen tiedon

Pekka Ervastin Suuri seikkailu -kirjassa professori Batory toteaa: Olettehan kuullut puhuttavan   Pohjolan valkoisesta valtakunnasta, jossa todellinen kristinusko saa tyyssijan ja joka tulee olemaan  Euroopan ja koko kristikunnan apuna ja pelastuksena. Sen valtakunnan peruskivi on laskettava.  

Pekka Ervast puhui  vuosikymmenien kuluessa useaan kertaan, että  uusi uskonto on syntymässä ja se   julistetaan Suomessa. Hän julkaisi Tietäjä-lehdessä ennustuksia siitä. 

Jo vonna 1903 Pekka Ervast sai  varmuuden, että  hänen elämäntyönsä  keskittyy Pohjolaan. Ruusu-Risti-aikakausilehdessä  1922 hän  kertoo, kun hän tutustui kreivitär Constance Wachtmeisterin kanssa. Kreivitär Wachtmeister oli Helena  Blavatyn suojelija ja auttaja. Kun kreivitär Wachtmeister- Mestarin ja Blavatskyn nimenomaisesta  toivomuksesta - tahtoi tavata Pekka Ervastin, hänellä oli tärkeää asiaa. Hän kertoi: "Mestari on sanonut  minulle, että teistä tulee kansanne auttaja, ja että teitä sen takia on suojeltava kaikesta potiliikasta".

Kreivitär jatkoi: "Minun pittää kertoa teille eräästä madame Blavatskyn ennustuksesta, - - ette suinkaan   tiedä, mitä madame Blavatsky ennusti Suomesta ja Pohjoismaista yleensä? - - No niin, minulle hän  sitä teroitti mieleen monta eri kertaa. "Muista, kreivitär", hän sanoi, "ja ota ajasta vaarin, jos sinä silloin  vielä elät. Tulee aika, niin vaikea koko maailmalle, että kaikki ihmiset ovat vähällä kadottaa  tasapainonsa ja teosofitkin, jotka niin paljon henkistä valoa ovat saaneet, kysyvät itseltään ja toisiltaan  toivottomina, mitä teosofia oikeastaan on ja mikä Teosofisen Seuran tehtävä on maailmassa.  Kaikki  tuntuu pettävän jalkojen alta ja pimeys vallitsee maailmassa. Muistakoot silloin teosofit, että kääntävät  kasvonsa Pohjolaa kohti, sillä Suomesta tulee valo. Näin sanoi madame Blavatsky." (Ruusu-Risti  1922, s. 153-155.)

 

Vuonna 1933 (Ruusu-Risti, heinäkuu) Pekka Ervast käsittelee asiaa uudelleen: "Sanoisin nyt - 30    vuotta sen jälkeen kun ennustuksen kuulin, - ettei se tarkoittanut määrättyä hetkeä tai vuotta, vaan  pikemmin määrättyä ajanjaksoa. Tämä ajanjakso on jo pantu alulle. - - Suomesta voi tulla se Valo,  joka Europan pelastaa. Toivokaamme niin.

Ennustuksen toteutuminen edellyttää, että todella täälIä  Suomessa olemme osanneet ajoissa laskea kulmakiven sille temppelille, josta Kristuksen  väärentämätön valo, Hänen oikea siveysoppinsa ja teosofian uusi elämänymmärrys leviää maailmaan."

 

Pekka ervasti työ

Voit katsoa suuren osan hänen kirjoistaan ja  kirjoituksistaan tältä sivulta: http://www.pekkaervast.net/

Matti Lindfors 16.02.2022 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.

Eveliina 18.08.2020 13:20

Ervastin sanoin ,lahjaksi annetaan,kun on lahjaksi saatu 👐
Tämä periaate on kulkenut mukanani aina.

Väinö Å. 24.05.2013 11:11

Hei Kauno
Upea tiiviste. Mielenkiintoista olisi nähdä tässä kuviasi myös tietäjä Ervastin VUORISAARNAN avaamisista, autuud.julistuksist.& 5:stä uud. käskystä ym

Teuvo Ervasti 21.08.2012 06:44

Hei vaan

olen mielenkiinnolla halunnut tutustua tähän mielestäni sukuni erääseen tärkeään,aiemmin itselleni tuntemattomaan henkilökuvaan ja rohkenen kuitenkin

| Vastaa

Uusimmat kommentit

21.10 | 20:51

Tunnetko sinä siis totuuden, vai mitä tarkoitit?

21.10 | 20:49

Kiintoisaa <3

15.04 | 20:47

Mielipiteesi tästä Ex Vapaamuurari Juhani Julinin haastattelusta?
https://www.youtube.com/watch?v=XyInlHOf_Rs

16.02 | 13:39

Hyvä tiivistelmä.olen juuri löytänyt ruusuristiläisyyden . Asia innostuttaa minua kovasti.